Școala de Beauty Vlogging by L’Oreal- jurnal săptămânal

Școala de Beauty Vlogging by L’Oreal- jurnal săptămânal
Pentru voi și cu ajutorul vostru am ajuns să mă înscriu și să fiu aleasă să studiez în Școala de Beauty Vlogging organizată de L’Oreal Paris. Ca să vă faceți o idee despre ce s-a vorbit m-am gândit să vă spun câteva cuvinte așa ca un jurnal săptămânal.

Înscriere la Școala de Beauty Vlogging

Înscrierea pentru Școala de Beauty Vlogging a fost relativ simplă. Zic relativ simplă pentru că trebuia să publici un clip în care să spui cu ce te diferențiezi de ceilalți beauty vloggeri. Ei bine, practic, nu e atât de ușor să filmezi nimic. Mai apoi să aranjezi câteva propoziții sincere și la subiect prin care să te descrii pe tine scurt și la obiect. Și nici nu știam ce caută juriul care face alegerile. În sfârșit, am filmat și eu și m-am înscris cu video-ul de mai jos. Am spus aici de ce m-am înscris și acum sunt tare fericită că am făcut-o și că m-au acceptat. Am descoperit câteva persoane deosebite care m-au inspirat foarte mult.

Kit produse primite în cadrul Școlii de Beauty Vlogging

După ce ne-au anunțat că am fost admiși în cadrul Școlii de Beauty Vlogging, ne-au trimis un kit de produse de care m-am bucurat foarte mult. Oricum iubesc produsele L’Oreal cam tot ce am folosit până acum, iar câteva dintre noile produse chiar vroiam să le încerc.

Cursul curpinde 4 săptămâni, iar în fiecare săptămână am avut o temă și două cursuri live pe facebook pe aceeași temă. Am avut săptămâna Photo, săptămâna Video, săptămâna de MakeUp Tutorials și săptămâna de Reviews.

Săptămâna Photo

Am avut profesori pe Vlad Eftenie și Robert Katai și a fost săptămâna în care am vorbit despre imagini și despre poveștile spuse de imaginile noastre. Vlad Eftenie este profesor architect și fotograf. El ne-a învățat ce important e să expunem în imagine povestea din spatele imaginii și cât de important este impactul vizual pe care îl oferă o imagine. Ne-a sfătuit să muncim la fiecare imagine ca să o facem în așa fel, să poate spune o poveste întreagă. Ne-a mai învățat cum să lucrăm cu Snapseed și ne-a invitat să ne inspirăm din lumea din jurul nostru.

Robert Katai este blogger și instagrammer, el ne-a învățat să ne facem o strategie pentru conținutul nostru vizual. Despre contul de instagram și despre platforma noastră tot el ne-a învățat. Platforma noastră este tot ce creăm noi în online și este prezența noastră în online. Ne-a învățat foarte multe lucruri utile.

Lecția învățată – Am învățat să fiu mai atență la ce fotografiez și cum fotografiez. Am învățat că e bine să expun o poveste în imaginea publicată și că trebuie să-mi fac o strategie și în fiecare zi să învăț ceva nou și să fac ceva mai bine. Rezolvarea temei de casă o găsești aici.

 texturi-culori-apa-micelara-fond-de-ten-farduri-ruj-deboratentis.ro texturi-culori-apa-micelara-fond-de-ten-farduri-ruj-deboratentis.ro

Săptămâna Video

Săptămâna Video a fost susținută de Sorin Apavaloaie care este fotograf în trupa Bromania, și Ana Sipciu care este Maganer la Google România. Sorin Apavaloaie ne-a învățat cum să folosim lumina în video-uri, cum să folosim anumite instrumente pentru iluminare, cum să facem trecerea între segvențele din video și altele de genul.

Ana Sipciu ne-a învățat cum să creăm clipuri eficiente, frumoase și cum să avem succes pe Youtube. Mai exact ne-a prezentat 10 pași spre un star pe youtube. Ne-a învățat atât de multe despre dezvoltarea brandului personal. Cartea recomandată de Ana este Curajul de a fi vulnerabil, pe care am cumpărat-o deja.

Lecția învățată – Să-mi fac un plan real și să mă țin de el. Astfel am făcut un clip în care am spus că voi publica un clip nou în fiecare Sâmbătă la ora 16.00. Iar planul general este în lucru încă, dar veți vedea schimbări semnificative aici pe blog și pe Youtube începând din săptămâna aceasta.

Săptămâna Make-up Tutorials

Săptămâna aceasta a fost mai ”colorată” pentru că s-a vorbit despre machiaj, tutoriale, frumusețe și tot ce ține de acest domeniu. Am avut profesori pe Ioana Goodwin de la Ioana114 și Machiej Bernacki de la Facebook. Machiej de la Facebook ne-a vorbesc despre Beauty pe Instagram în cifre, culori și imagini. Ioana de la Ioana114 ne-a învățat cum să realizăm tutoriale frumoase, corecte și de impact. Cum să aranjăm un tutorial și cum trebuie aceasta formulat.

Lecția învățată – Cum să creăm tutoriale de machiaj frumoase și cum să le distribuim pe Instagram, respectiv Facebook. Tot aici am făcut primul meu tutorial de machiaj. Articolul cu rezolvarea temei de casă îl găsești aici.

Săptămâna Video Product Reviews

În ultima săptămână de cursuri la Școala de Beauty Vlogging am avut ca profesori pe Sânziana Negru și pe Alice Bursuc. Sânziana Negru ne-a povestit cum a ajuns ea să facă clipuri pe Youtube și alegerea din spatele clipurilor ei.

Alice Bursuc este Beauty Editor la revista Elle și a făcut o prezentare foarte inspirațională pentru mine. Ne-a spus cum a ajuns ea la revista Elle și în juriul L’Oreal dar și multe recomandări exacte pe care le-am notat și care mă vor ajuta în viitor pentru blog și pentru Youtube. Amprenta ei se va vedea în articolele viitoare de pe blog. M-a ajutat să mă decid și să-mi creez exact planul pentru blog și articolele de pe blogul meu. Am și cumpărat deja o carte la recomandarea ei, Confession of a beauty editor, carte pe care ați văzut-o la mine pe Instagram dar am să vă spun mai multe zilele viitoare.

Lecția învățată – Am învățat că stilul meu este al meu și că trebuie să-l dezvolt. Am primit cumva confirmare la ce mă gândeam eu dar n-am avut curaj până acum să o fac pentru că ceilalți nu făceau așa. Acum am ocazia să fiu diferită, chiar dacă sunt sau voi fi singura pe această nișă de skincare în România. Am învățat că în sfârșit pot să utilizez cărțile cumpărate cu ani în urmă pe care le-am lăsat deoparte pentru că nu erau ”la modă”. Sper că aprofundarea și prezentările viitoare de produse să vă facă plăcere. Tema de casă rezolvată o găsești aici.

Concluzii la sfârșitul lecțiilor

Am primit cumva confirmarea și imboldul de a dezvolta ideea mea pentru blog și pentru Youtube și am aflat ce unelte să folosesc ca să-mi iasă mai bine. Am aflat că este bine să studiezi pentru a crea un articol ”frumos” și cu efect. Am invățat că perseverența este una din calitățile spre succes, apoi planificarea este sfântă.

Persoanele care m-au inspirat cel mai mult sunt Robert Katai, Ana Sipciu, Ioana114 și Alice Bursuc și le sunt mulțumitoare din suflet. Pe diverse subiecte adiacente vreau să scriu articole detaliate în viitor pentru categoria de Blogging de pe blogul meu.

Spune-mi care este articolul tău preferat de pe blogul meu?

Follow:
Debora Tentiș

Sunt farmacist cu peste 10 ani experiență și skincare blogger pasionată de îngrijirea pielii. Scriu păreri sincere despre produsele încercate, sfaturi avizate pentru sănătate, sfaturi pentru îngrijirea tenului și idei pentru un stil de viață frumos. Am tenul mixt-gras, fotosensibil, 30+ și sunt din Oradea, România. #farmacistonline

Suntem 319 de abonați care citim blogul, hai și tu!

Distribuie:

1 Comment

  1. 12 octombrie 2017 / 11:43

    Imi plac multe articole de pe blogul tau. dar cel mai mult imi plac parerile tale despre produse.

Lasă un răspuns