10 lucruri despre Blogging înainte să-ți faci un blog

10 lucruri despre Blogging înainte să-ți faci un blogÎnainte să te apuci de Blogging și de crearea unui blog pentru faptul că este frumos să primești produse, hai să-ți spun exact cum stă treaba și 10 lucruri la care nu te-ai gândit. Nu e totul roz așa cum pare și nu sunt doar niște rânduri scrise la nimereală și o poză acolo. Este ceva mai mult și am să le înșir mai jos. Află cum e să fii blogger inainte sa-ti faci un blog.

Trebuie să știi aceste 10 lucruri înainte să te apuci de blogging sau sa-ti faci un blog

 1. Poate fi un job zilnic, 24/7. Chiar dacă nu sunt la laptop să scriu, mintea mea tot aici este. Subiecte noi e nevoie în fiecare zi. Dacă fac un review de produs sau scriu despre o substanță, lucrez la acel articol câte 2-3 zile la rând.
 2. Să faci imagini drăguțe nu e totul. După crearea imaginilor vine munca grea. Chiar dacă nu ai chef și ai vrea să lenevești, dar dacă ai lumină bună, te pui să faci poze. Apoi trebuiesc editate, numite, încărcate și apoi de adăugat text la articol.
 3. Ți se oferă mostre/oferte dintre cele mai bizare. Trebuie să refuzi unele din ele dacă vrei să-ți păstrezi tema blogului și dacă vrei să nu fi văzut ca un blogger care trăiește din gratuități.
 4. Venind vorba de gratuități, nu le primești din prima. Este nevoie de multă muncă, multe zile/luni/ani la rând de muncă și abia apoi dacă începi să primești câte ceva.
 5. Nu sunt doar blogger, ci sunt scriitor, fotograf, editor, organizator, uneori chiar mini tehnician și mini contabil. Dacă nu ai bani să plătești pe cineva, trebuie să inveți cum sa-ti faci un blog si trebuie sa-l îmbunătățești periodic.
 6. A fi blogger nu este cea mai deosebită, mega onorabilă profesie. De fapt în România a fi blogger nu este o profesie mai deloc, iar în lista profesiilor nu apare listat.
 7. Noi chiar plătim pentru produsele pe care le cumpărăm. Produsele primite ca și test sunt o mică parte din produsele pe care un blogger le cumpără, respectiv testează pentru blog. În fiecare lună cumpăr mult mai multe produse decât valoarea celor primite.
 8. Da, avem prieteni virtuali, prieteni online. Pentru unii e greu să conceapă acest fapt, dar asta e realitatea zilelor noastre. Am prietene online pe care le consider prietene bune deși nu ne-am întâlnit fizic niciodată.
 9. Nu e totul roz și perfect. Chiar dacă publicăm doar imagini frumoase cu produse scumpe sau mese gustoase. Toate acestea necesită sacrificii mai mici sau mai mari. Spre exemplu, am sărit peste multe ieșiri în oraș de dragul de a face economie pentru crema care tocmai s-a lansat.
 10. Sunt oameni care trăiesc din blogging. Da este adevărat. Sunt oameni care au muncit enorm chiar de la început și au reușit să ajungă la punctul în care se pot întreține doar din venitul obținut din blogging. Este minunat și frumos să poți face ce-ți face plăcere, fără să ai un program strict de 8 ore. Dar ca să ajungi acolo, trebui muncă enormă, investiții substanțiale, răbdare și perseverență.

Ți-ar place să muncești doar ce-ți face plăcere?

Articole complementare:

Follow:
Debora Tentiș

Sunt farmacist cu peste 10 ani experiență în domeniu și blogger pasionată de produsele pentru îngrijirea pielii. Scriu păreri sincere despre produsele încercate, sfaturi avizate pentru sănătate, sfaturi pentru îngrijirea tenului și recomandări pentru un stil de viață frumos. Tenul meu este mixt-gras, fotosensibil, 30+. Oradea, RO. #farmacistonline

Abonează-te:

Distribuie:

6 Comments

 1. ellafairytale
  5 noiembrie 2017 / 19:23

  Si mie mi-ar placea sa traiesc doar din blog, as avea un program pe gustul meu, doar ca e foarte greu, adica cel putin eu nu am descoperit reteta. E total adevarat ce ai scris,

 2. 5 noiembrie 2017 / 07:47

  Eu muncesc minunat cu copiii,îmi place!Adulții nu sunt deloc minunați!Să continui ceea ce faci !Pozele sunt luminoase,surprind esențialul si pui in valoare produsele! Iar sfaturile tale,atenție celor care au produsele respective,sunt OK deoarece munca ta de Farmacist le susține!Cel mai interesant slogan este cel de la Viridis Cosmetics de pe Insta!

 3. 2 noiembrie 2017 / 18:15

  E greu sa fii blogger, dar e si frumos. Cand faci ceva cu pasiune si daruire energia ta razbate dincolo de ecran si ajunge la inimile celor care citesc.

  Daca cu un articol, un sfat sau o sugestie reusim sa schimbam in bine viata unui om, merita tot efortul, iar rasplata unui simplu “multumesc” e mai valoroasa decat o tona de produse gratuite.

 4. 2 noiembrie 2017 / 17:46

  Imi place ca ai abordat subiectul si ti-am zis…ma bucur enorm sa vad ca si alti bloggeri vorbesc despre aceasta pasiune, nu doar recenzii si lucruri frumoase!
  Te rog…daca consideri ca esti in regula, sa punem acestor articole cateva hastaguri la care m-am gandit…evident, nu le-am inventat, dar cumva putem sa urmarim acest subiect mai usor in mediul online. Eu folosesc intotdeauna cand promovez un articol despre blogging #unitedbloggers #bloggingtips
  Te pup!

 5. Catalina
  2 noiembrie 2017 / 14:42

  Ai mare dreptate!!!! Îmi doresc atât de mult sa am blogul meu unde sa public tot ce gatesc, toate ideile mele, însă mi se pare atât de greu 🙁 Nici nu as ști de unde sa încep. Felicitări pt toată munca depusă! 😘

  • 3 noiembrie 2017 / 12:49

   Incepe prin a scrie…a face poze! 🙂 Ia-ti un domeniu pe wordpress si incepe sa scrii si sa impartasesti cu oamenii ceea ce faci tu!

Lasă un răspuns