De la Blogger la WordPress | prima impresie

De la Blogger la WordPress | prima impresiePe oricine am întrebat, toți mi-au spus că se merită transferul de la Blogger la WordPress dar nu am fost 100% convinsă. Am o temă pe care o iubesc pe blogspot și n-aș schimba-o pe nici cea mai renumită. Dar trebuie să mă mut pe WordPress și acolo nu merge tema care o am pe Blogger. In plus, e atât de simplu in Blogger, am modificat tot ce am vrut eu, mi-am creat tema și structura articolelor cum am vrut eu, și acum să renunț?

De ce vreau să mă mut de la Blogger pe WordPress?

Pentru că pe Blogger ceva nu funcționează bine! Urmăresc statisticile Google Analytics în paralele cu cele de pe Blogger și încă pe un site. Cele de pe Blogger nu sunt exacte și mă induc în eroare. Apoi viteza site-ului nu este cea pe care o aștept la blogul meu. Deși am făcut toate modificările ca să-mi îmbunătățesc SEO pe Blogger și după cum arată acolo, ar trebui să fie foarte bune. În schimb, pe site-urile mari, renumite care chiar se ocupă și verifică SEO pentru site-uri renumite, am observat că SEO-ul meu este la pământ. Și culmea, nu mai aveam ce să-i mai fac.

Am studiat mult, mi-am cumpărat câteva cărți în acest sens și am o idee unde vreau să ajung cu blogul meu, dar în Blogger sunt limitată. De mult am tot vrut să mă mut și parcă n-am avut curaj.

Cam multe schimbări pe blogul meu

Da, în decursul celor 4 ani de blogging au fost mai multe shcimbări pe blogul meu. Și încă nu am ajuns la final sau la punctul pe care mi-l doresc 🙂 Dar toate schimbările au fost spre bine, am evoluat, m-am dezvoltat, am învățat.

Știu că am multe articole de îmbunătățit pe blog și le voi modifica pe fiecare, așa pe rând. Dar vreau ca până ajung la ziua în care să-mi fac marele update la blog. Vreau să modernizez imaginile și textul așa cum le văd acum când am ceva experiență acumulată. Totuși, între timp vreau ca textele bune să fie descoperite de persoanele care le caută. Vreau să ajut și vreau să-mi întrețin pasiunea de a scrie și publica imagini despre produsele pe care le încerc.

Despre transfer și ce am modificat pe-aici am să revin frumos cu articole detaliate pe subiect, azi vreau să fac doar introducerea și vreau să văd dacă sunt persoane interesate de acest subiect. Eu una am căutat povești ale persoanelor care și-au transferat blogul de la Blogger pe WordPress și în română nu am găsit. Iar pe fetele pe care le-am întrebat, fiecare au avut persoane angajate care s-au ocupat de acest proces. Eu am vrut să le fac eu, singură, cu mâna mea.

Ce am observat din prima zi după transfer?

De la primul articol editat in WordPress am observat o mare diferență, una spre bine, de fapt spre wow. Ce-i drept, mi-am instalat și cateva plugging-uri care să mă ajute, dar ideea este că e atât de ușor! Îți spune ‘mură-n gură’ vorba aceea. La fiecare pagină ai sfaturi, poți să verifici orice despre blog, despre articol, despre preferințele cititorilor, despre multe!

Sunt chestii mai private și nu le-am găsit pe net, darmite în română, așa că am zis să scriu eu câteva articole de Blogging aici, poate fac o nouă categorie. De fapt, la cât am studiat, pot scrie câteva articole care pot ajuta colegii bloggeri. Mai ales pentru că mi-am mutat singură blogul de la Blogger la WordPress și n-am pierdut nici un text. Nici nu am plătit sute de lei.

Așa cum ziceam mai sus, acest articol este cumva introducerea și vreau să aflu dacă sunt persoane interesate de această categorie pe blogul meu. Vreau să scriu și alte detalii despre cum mi-am transferat conținutul, cum modific unele chestii pe blog. Vreau să scriu despre instagram, despre cum se fac poze luminoase și frumoase.

Ce zici, te interesează aceste subiecte?

Apropo, te poți abona la blogul meu ca să primești notificarea pe când voi publica următoarele articole. Am reușit să-mi creez un Newsletter frumos, tot singură 🙂

O zi superbă îți doresc!

Follow:

Distribuie:

4 Comments

 1. 16 septembrie 2017 / 21:56

  Si pe mine m-ar interesa , mai ales ca studiez de ceva timp wp,dar nu ma pricep la mutari si chestii de it.

 2. 12 septembrie 2017 / 13:17

  Chiar mă interesează subiectul. Și eu m am transferat singura de pe blogger pe WordPress și nu îmi pare rău. Mai trebuie sa dau de cap la partea de plug-ins și chiar m ar interesa subiectul 🙂

 3. 12 septembrie 2017 / 11:10

  De când mi’am făcut blogul mi l’am făcut pe Wp și am fost foarte mulțumită de el. Sunt la inceput dar îmi doresc să ajung cat mai sus. Și aștept articolul legat de Instagram . De acum îmi este mai ușor să te urmăresc.

 4. 11 septembrie 2017 / 11:47

  Eu am trecut de la Squarespace la WP si, desi initial nu am fost deloc incantata, dupa doua luni si doua saptamani parerea mea s-a schimbat radical. Pe langa faptul ca a crescut traficul, au aparut si comentariile. Inca ma obisnuiesc cu el dar ma gandesc serios ca pe viitor sa investesc si mai mult in wp.

Lasă un răspuns