Consultatii online de skincare in Romania
Pentru Noutăți și Sfaturi despre Frumusețe, Sănătate și altele, înscrie-te aici:
The Ordinary Acid Lactic 10% + Acid Hialuronic 30 ml
The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F 30ml
CurrentBody Skin x Wayne Goss The LED Essentials
LIFT dispozitiv pentru lifting Skin Philosophy
MEDIK8 Crystal Retinal 6 Serum 30ml
Neostrata Correct Microderabraziune cu acid glicolic 75gr
AllSkin Med C Light Anti-Ox Moisturising Gel 30ml
Skin Philosophy Cleanse Off 1pad
Medik8 Press and Glow Tonic 200ml
Medik8 Crystal Retinal 1 Serum 30ml
Cerave Cream-to-Foam Cremă de curățare 236ml
The Inkey List PHA toner 100ml

Îngrijirea tenului cu acnee la 18-22 ani

Am tot spus eu că încerc să răspund fiecăruia dintre voi, la mesajele de pe Instagram și urmează Facebook și Youtube. Alina mi-a scris pe Instagram pentru că aici sunt mai activă, pe Instagram voi răspunde prima dată. Ca să mă înțelegeți de ce durează așa mult să răspund la unele mesaje, am zis că voi scrie aici, unul dintre răspunsuri, având în vedere că sunt mai multe persoane in aceeași situație.

Încep cu răspunsul pentru Alina și sora ei, se știu ele, 18-20 ani, acnee urâtă, așa cum se poate vedea în imaginile de mai jos.

Îngrijirea tenului cu acnee

Îngrijirea tenului cu acnee

Îngrijirea tenului cu acnee la 18-22 ani

1. Igiena e primul pas

Încep cu igiena pentru că e primul pas spre un ten curat. In cazul de față se vede clar că acneea tinde să se infecteze, ceea ce evidențiază faptul că o bacterie este prezentă. În orice caz, trebuie să evităm infectarea tenului iritat.

Igiena începe cu schimbarea prosopului folosit in fiecare zi. Eu recomand prosoape de hârtie în primă fază sau prosop curat in fiecare dimineață, după duș sau spălarea tenului. Prosop care nu se share-ieste cu alte persoane, fie ei familie. Găsești în supermarket prosoape mici pentru față sau cele pentru bebe, undeva la 10-15 cm.

Tot la igienă intră schimbarea feței de pernă în fiecare seară, în prima fază, urmând ca mai târziu să se schimbe de 2-3 ori pe săptămână. Voi reaminti spălarea pensulelor și bureților de machiaj în fiecare zi, spălate cu detergent de vase și apă caldă.

Produsele folosite anterior (creme sau produse de machiaj) care au suprafața deschisă și se ia produsul cu degetul – se vor arunca sau se va îndepărta partea superioară a produsului pentru a preveni o contaminarea pielii, respectiv a produsului.

 

2. Îngrijirea pielii

2a. Produse necesare

  • Produs demachiant: Loțiunea demachiantă detoxifiantă elmiplant Detox dacă nu te machiezi intens; sau Loțiunea micelară bifazică L’Oreal dacă folosești produse de machiaj rezistente.
  • Gel de curățare/spălare: Effaclar gel de curățare La Roche-Posay sau Gel spumant Sebium Bioderma. La ambele găsești ambalaj mic și mare. Variantă accesibilă și eficientă este elmiplant Detox.
  • Exfoliere/curățarea porilor: Toner cu acid glicolic – The Ordinary/ The Inkey List Glycolic acid, sau Pixi Glow Tonic, și un exfoliant fizic blând cum este Gelul exfoliant zilnic elmiplant sau cel de la La Roche-Posay, sau poți alege să folosești Foreo in locul exfoliantelor fizice.
  • Hidratare/ adăugare apă: Serum cu acid hialuronic Hyalu B5 La Roche-Posay, Gerovital, The Ordinary sau The Inkey List, plus o apă termală sau minerală elmiplant, La Roche-Posay sau Bioderma.
  • Hrănire/ adăugare de lipide: Cremele hidratante și/nutrivite cu textură ușoară: elmiplant cu extract de nufăr sau Avene Hydratance Legere.
  • Refacere/ tratarea petelor și semnelor: Squalane de la The Ordinary sau The Inkey List. Atenție se folosește doar 2-3 picături pentru tot tenul+decolteu.Protejare/ SPF: La Roche-Posay Anthelios SPF 50, Missha BB cream SPF 42;
  • Tratament piele: Triderm cremă (nu unguent);
  • Tratament intern: Walmark Selezin ACE (Seleziu, Zinc, Vitaminele A și E) 1-2 tablete/zi, sau Osteocare tablete (Magneziu, Calciu, Zinc) 1-2 tb/zi.

 

2b. Rutina de îngrijire dimineața

  • Spălarea tenului folosind gelul de curățare și apă călduță (nu fierbinte); prosop curat folosit prin tapotare (apăsare). O dată la 3 zile, folosește gel exfoliant blând sau Foreo prin masare foarte ușoară cate 1-2 secunde pe zonă.
  • Serum, apă termală, crema hidratantă;
  • SPF in cantitate suficientă. Recomand BB cream sau produsele colorate pentru a evita aplicarea fondului de ten.

Dorința mea este că peste zi să lăsăm tenul cat mai ușor, oricum este el agasat de frig, vânt, poluare și altele. Dacă îți aranjezi sprâncene, aplici rimel și ruj, deja tenul arată mult mai bine.

2c. Rutina de îngrijire seara

  • Demachiere până nu se mă nimic pe discheta demachianta. Nu uita de linia părului, gât, ceafă și decolteu.
  • Spălarea tenului folosind gel de curățare cu apă călduță (nu caldă, nu fierbinte) pe tot tenul până la rădăcina părului, gât, ceafă și decolteu.
  • Exfoliant chimic – tonerul cu acid glicolic tot a doua seară (una da, una nu).Tratament cu Triderm cremă aplicat în puncte doar unde este erupția de coșuri purulențe. A se evita zona ochilor. Tratamentul se ține o săptămână zilnic. Dacă reușești să te demachiezi mai devreme, gen când ajungi acasă de la școală, pe la 3-4, ar fi ideal sa-ti speli tenul și să aplici Triderm și atunci, și seara la culcare.
  • Squalane pentru refacerea pielii și vindecarea cicatricilor se folosește la 2-3 zile distanță în primele 2 săptămâni, cate 1-2 picături pentru toată fața și gâtul, nu mai mult. Urând că apoi sa se adapteze folosirea lui în funcție de nevoile tenului, mai des sau mai rar.

Dacă continui sa te machiezi, te rog să renunți cel puțin 2-3 zile pe săptămână în aceste 4 săptămâni de tratament.

 

3. Reguli generale pentru primele 4-6 săptămâni.

Tenul se reface in aproximativ 4 săptămâni, așa că trebuie să ții acești pași cel puțin aceste 4 săptămâni că sa vezi rezultate clare. Totuși, primele îmbunătățiri ar trebui să apară din a doua săptămână de îngrijire.

  • Ten curat in fiecare seară; a nu se uita de linia părului, gât și decolteu.
  • Igiena păstrată zilnic;
  • Fără machiaj, sau eventual un concealer ușor;
  • Nu te feri de uleiuri. Folosește doar uleiuri special create pentru ten (squalane), nu ulei de cocos.
  • Folosește creme adecvate tipului tau de ten, de preferat produse dermato-cosmetice sau ale companiilor care lucrează cu oameni de știință;
  • Folosește SPF 50 zilnic;
  • Cumpără produse doar de pe site-urile oficiale, niciodată de pe Facebook, din piață sau magazinul din colțul blocului, in special dacă prețul este sub cel afișat pe site-ul original.
  • Spală-ti pensulele și bureții de machiaj, sau folosește degetele;
  • Nu împărți produsele tale cu alte persoane, fie ele prietene;
  • Spăla-te pe mâini imediat ce intri în casă;
  • Curăță telefonul zilnic – folosește șervețele de ochelari.

 

4. Alimentația

  • Trebuie să amintesc alimentația pentru că are și ea un impact negativ asupra pielii. Cel puțin aceste 4-6 săptămâni, sau cel puțin 3-4 zile pe săptămână mănâncă mai sănătos și bea multă apă.
  • Evită brânzeturile, ciocolata și dulciurile in general, produsele condimentate sau foarte grase.
  • Câteva recomandări de meniuri sănătoase care pot fi luate în caserola la școală sau la muncă:
  • Apă cu lămâie și mentă fără zahăr (sau ceai de mentă cu lămâie, fără zahăr) – este alcalină și ajută la calmarea acidității alimentației precare de dinainte. Este mai gustoasă decât apa simplă și bem mai ușor și mai mult. Înlocuitor pentru sucuri dulci și acide.
  • Salată formată din roșii, castraveți, ardei, cu brânză grecească, feta sau pentru salată slaba în grăsimi;
  • Salată de fructe (kiwi, banane, mere, și altele) cu iaurt grecesc;
  • Fructe proaspete pentru o gustare: clementine, portocale, grepfrut, struguri și altele;
  • Amestec de nuci cu stafide pentru a potoli poftă de dulce.
  • Toate acestea eu le-am încercat pe pielea mea și se pot ține, funcționează. In plus, toate persoanele care au ținut această rutină au rezultate foarte bune și sunt mulțumite.

 

Trebuie să-ti spus că nu sunt dermatolog și dacă tenul nu se îmbunătățește în primele săptămâni, te rog să-mi scrii că să știu, și te rog sa mergi la un medic dermatolog.

Toate produsele cosmetice menționate sunt disponibile cu livrare in România. Triderm cremă este disponibil doar în farmacii și este clasificat că și medicament care se eliberează cu rețetă. Selezin și Osteocare sunt suplimente alimentare și se eliberează fără rețetă, disponibile în farmacii și magazine naturiste.

Recomandari finale

Știu că e foarte costisitor să-ți schimbi toate produsele de îngrijire așa dintr-o dată, iar să plasezi comenzi pe 5-6 site-uri diferite iar consumă mult timp și bani. Pentru că produsele The Ordinary și The Inkey List nu sunt disponibile în România, dar în Europa au prețuri standart, îți recomand să începi cu acestea.

Poți începe cu FeelUnique (livrare gratuită peste 40 euro) sau Cult Beauty (livrare gratuită la comenzi peste 40 lire) pentru că vei găsi majoritatea produselor. Eu obișnuiam să comand de pe FeelUnique, de curând am început să comand mai des pe Cult Beauty pentru că au o varietate mai mare de produse. În fine, începe cu unul dintre aceste site-uri și poți opta pentru a combina produsele The Ordinary cu The Inkey List în funcție de disponibilitate și prețuri. Apoi caută produsele La Roche-Posay sau Bioderma.

Alegeri pentru buget foarte restrâns

Dacă ai un buget redus pentru cosmetice, începe cu apa micelară și gelul de curățare elmiplant Detox, apoi acid glicolic, squalane, crema hidratantă Hemp Oil și Zinc (protecție solară) de la The Inkey List  toate de pe FeelUnique și Triderm din farmacie. Urmând ca mai târziu să-ți cumperi pe rând și celelalte produse.

Spune-mi părerea ta

Sper să fie cu folos acest articol și te rog să-l distribui pe Facebook sau Instagram pentru a ajuta și alte persoane. Îți doresc un ten sănătos și te rog să-mi scrii părerea ta în căsuța cu comentarii mai jos.

Mie mi-a luat aproximativ 6-7 ore ca să scriu, fotografiez și să adaug link-uri pentru acest articol, în două zile. Pentru o consultație ai la dispoziție 15 min și plătești minim 100 lei, ca să revii peste 2 săptămâni. Dacă acest articol ți-a fost util, îmi poți mulțumi donând costul unei cafele (15 lei) folosind butonul de mai jos. Îți mulțumesc frumos!

Cu speranța unui ten sănătos…

Debora.

Scrie-mi mai jos părerea ta sau orice întrebare, și îți voi răspunde cu drag! Pentru a fi la zi cu tot ce postez, urmărește-mă pe Instagram, Bloglovin, Facebook, Pinterest, și pe Youtube. Pentru cele mai bune informații, abonează-te aici:
Ți-a plăcut articolul? Poți susține acest blog printr-o mică donație, cât costul unei cafele.
 De reținut! Înainte de a începe un tratament medicamentos sau cosmetic consultă un specialist pe domeniul respectiv. Textul este pur informativ, citirea și utilizarea informațiilor de pe acest blog se fac pe proprie răspundere și nu garantează vreun anume rezultat. Textul și imaginile sunt protejate de drepturi de autor și este strict interzisă reproducerea sau folosirea lor sub orice formă.

Looking for Something?