Consultatii online de skincare in Romania
Pentru Noutăți și Sfaturi despre Frumusețe, Sănătate și altele, înscrie-te aici:
Medik8 Press and Glow Tonic 200ml
CurrentBody Skin x Wayne Goss The LED Essentials
The Ordinary Acid Lactic 10% + Acid Hialuronic 30 ml
LIFT dispozitiv pentru lifting Skin Philosophy
Cerave Cream-to-Foam Cremă de curățare 236ml
MEDIK8 Crystal Retinal 6 Serum 30ml
The Inkey List PHA toner 100ml
Skin Philosophy Cleanse Off 1pad
The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F 30ml
Medik8 Crystal Retinal 1 Serum 30ml
AllSkin Med C Light Anti-Ox Moisturising Gel 30ml
Neostrata Correct Microderabraziune cu acid glicolic 75gr

De ce vreau un stil minimalist?

De ceva timp bun mă tot gândesc și am tot citit și văzut clipuri cu și despre conceptul de minimalism și mă regăsesc foarte bine în acest concept. De ce? Pentru că așa am fost de o viață, pentru că asta mi-am dorit întotdeauna și pentru că ‘port’ acest ‘trend’ de vreo 5 ani fără să știu cum se numește. L-am creat și adaptat nevoilor mele pentru că așa mi-am dorit pentru mine și așa mă simt bine.

Nevoia de minimalism am simțit-o decât locuiam la părinți acasă. Având camera mea cu mobilă pe un perete întreg, plină cu diverse chestii prin toate vitrinele și pereții plini de diverse tablouri. În sertare aveam haine pe care nu le purtam și le tot mutam dintr-o parte în alta în speranța că așa mă voi simți mai bine. Apoi am ajuns la facultate și pentru că deja lucram în paralel cu școala, am avut bănuții mei cu care mi-am cumpărat alte haine așa că-mi erau dragi și poate le purtam o singură dată pentru că nu aveam la ce să le asortez. Mi-am mai cumpărat și toate cărțile posibile, știți voi, acelea de la ziarul Adevărul și celelalte românești. Așa că, am adunat în camera mea care era și dormitor și loc pentru învățat, o groază de chestii care tot nu-mi dădeau suficientă liniște. Apoi aveam o culoare turbată de lavabil pe pereți, un portocaliu-african frumos dar nu-mi dădea liniștea de care aveam nevoie. Și ajunsesem într-un fel de anxietate, mai ales după ce am stat închisă în casă vreo lună că sa învăț pentru licență.

După ce am terminat facultatea și m-am angajat cu normă întreagă în farmacie, am decis că era timpul să mă mut la oraș, în chirie, undeva unde să-mi pot amenaja un loc al meu așa cum vreau eu. Mi-am găsit o garsonieră măricică nu departe de centru, aproape de malul Crișului Repede, în Oradea și primul lucru care i-am cerut proprietarului a fost să-l rog să zugrăvească în alb. Mobila și utilitățile erau noi și nu aveam nimic rămas de la chiriașii anteriori pentru că se renovase garsoniera între timp. Aveam, în sfârșit, ocazia să-mi creez un loc al meu, așa cum vreau eu. Acolo a început totul și acea garsonieră a însemnat un nou start în viața mea.

Mi-am dus acolo, exact doar lucrurile esențiale și așa am descoperit că locul acela mă ajută să mă relaxez, să mă simt bine, să mă simt acasă, departe de agitația lumii și a orașului deși eram în ‘buricul târgului’.

Nu știam nimic despre minimalism și am adunat și lucruri care nu le foloseam neapărat, dar la câteva luni făceam un fel de ‘curățenie generală’ când aruncam multe din ce nu mai foloseam.

Uite că acum m-am căsătorit, m-am mutat în Zalău la soțul meu și am adus de-acasă de la părinți și din garsoniera mea, tot ce era al meu și am ajuns iar să am o ‘grămadă’ de chestii pe care nu le folosesc și doar umplu spațiul cu ele. Schimbarea orașului, a locului de muncă care o bună perioadă nu era bine organizat plus renovările din casă, m-au cam copleșit și mi-au consumat din energia bună, din buna dispoziție și atunci am înțeles că sunt dependentă de conceptul de minimalism. Am descoperit că minimalismul este stilul meu de viață, este felul în care mă simt bine și care nu mă deprimă.

Prima ‘piatră de pe inimă’ am ridicat -o atunci când am scos din casă o groază de mobilier și lucruri din bucătărie, atunci când am renovat. Apoi am fost luată de valul dezordinii și oboselii de la serviciul cu vechea conducere și am tot așteptat concediul promis pe care nu l-am mai primit. Ajunsesem din nou să mă bântuie acea anxietate datorată prea multor lucruri adunate în jurul meu. Totuși, soțul mi-a fost alături și până la urmă s-au schimbat multe lucruri la locul de muncă și între timp am mai aruncat și donat chestii din casă, o parte din lucrurile pe care nu le-am folosit de câțiva ani.

Acum am studiat puțin acest concept de minimalism și am hotărât să urmez un program de 60 de zile în care să devin un adevărat minimalist. Azi e a treia zi și deja mă simt mai bine. ?

Aceasta a fost o parte din povestea vieții mele și voi reveni cu alte articole pe această temă, dacă vă interesează. Vreau să creez o serie de articole pe această temă, ce ziceți, ar fi interesant?

Cine iubește ideea de minimalism? 

Scrie-mi mai jos părerea ta sau orice întrebare, și îți voi răspunde cu drag! Pentru a fi la zi cu tot ce postez, urmărește-mă pe Instagram, Bloglovin, Facebook, Pinterest, și pe Youtube. Pentru cele mai bune informații, abonează-te aici:
Ți-a plăcut articolul? Poți susține acest blog printr-o mică donație, cât costul unei cafele.
 De reținut! Înainte de a începe un tratament medicamentos sau cosmetic consultă un specialist pe domeniul respectiv. Textul este pur informativ, citirea și utilizarea informațiilor de pe acest blog se fac pe proprie răspundere și nu garantează vreun anume rezultat. Textul și imaginile sunt protejate de drepturi de autor și este strict interzisă reproducerea sau folosirea lor sub orice formă.
Distribuie:

Looking for Something?