Sedepril combate stresul și oboseala

Sedepril combate stresul și oboseala

Tot mai multe persoane vin în farmacie să ceară un produs împotriva stresului. Tot mai multe persoane se plâng că sunt foarte obosite, stresate și nu mai fac față cerințelor la locul de muncă. Stilul de viață moderm ne solicită la maximum și avem de făcut foarte multe treburi în timp foarte scurt. Această presiune își lasă amprenta pe sistemul nostru nervos.
Organismul răspunde în mod normal în situații de stres prin acțiuni la nivelul sistemului nervos și cel endocrin. Astfel se eliberează în organism o serie de substanțe, cum sunt hormonul de stres (cortizolul) și câteva sunstanțe stimulante cum sunt adrenalina și noradrenalina.

Aceste stări și menținerea unui nivel crescut al cortizolului duce în timp la afecțiuni mai grave cum sunt stările depresive, oboseala cronică și afectarea funcțiilor cerebrale cognitive. 

Ce este Sedepril și pentru ce se folosește?

Sedepril este un produs care conține o combinație de extracte vegetale care protejează organismul împotriva stresului și a efectelor induse de acesta. Ca și ingrediente conține lactoză monohidrat, extract de rhodiola, extract de melisă, talc și stearat de magneziu.

Compoziția produsului Sedepril în ingrediente active:

 • extract de rhodiola (Rhodiola rosea) standardizat în rosavine și salidrozină – 250mg/capsulă;
 • extract de melisă (Melissa officinalis) standardizat în acid rozmarinic – 50mg/capsulă.
 

Recomandari și folosire pentru Sedepril

Se recomandă în:

 • stări de neliniște, iritabilitate, stres, stări de tensiune sau epuizare nervoasă (inclusiv cele caracteristice sindromului premenstrual sau cele care apar în menopauză sau premenopauză);
 • stări depresive ușoare și medii;
 • oboseală cronică, astenie.

 

Mod de administrare:

 • 1 capsulă de două ori pe zi, după mâncare. Se recomandă administrarea preferabil la micul dejun și prânz pentru a reduce nivelul de stres.
 • se folosește 2-4 săptămâni în stări de tensiune nervoasă, neliniște sau anxietate;
 • se recomandă 4-6 săptămâni în stări depresive, oboseală cronică sau astenie.

Dacă simptomatologia persistă după 14 zile de la administrare, adresați-vă medicului!

 

Precauții la utilizare:

 • nu se recomandă la persoanele cu hipersensibilitate la ingrediente;
 • nu se recomandă copiilor cu vârsta sub 12 ani;
 • nu se recomandă în timpul sarcinii sau a alăptării, datorită absenței datelor de siguranță pentru administrarea în această perioadă.

Cutia de Sedepril conține 20 capsule de culoare crem, câte 10 capsule/blister. Prețul produsului este între 28 lei online aici și 42 lei în farmacii. Se eliberează fără prescripție medicală, fiind considerat un supliment alimentar. Producător este Fiterman Pharma. Datele au fost extrase din prospect.

sedepril prospect utilizari compozitie tratament antistres dpresie deboratentis

Părerea mea despre Sedepril

Îl recomand adulților cu stări de agitație, stres sau stări de nervozitate, dar recomand a se începe cu administrarea unei singure capsule pe zi pentru persoanele care conduc sau lucrează la mașini. Dacă starea nu este calmată suficient, atunci recomand administrarea a celei de-a doua tabletă.

În mod normal acest produs nu influențează reflexele, nu influențează tensiunea arterială sau glicemia, totuși dacă observați o schimbare în rău, vă recomand să reduceți doza și să vă adresați medicului de familie sau chiar medicului specialist.

Ce produse pentru prevenirea sau ameliorarea stresului folosești?

Pe o scară de la 1-10 cât de stresat(ă) ești în acest moment?

Cumpără Sedepril

Sedepril x20cps
Follow:
Debora Tentiș

Sunt farmacist cu peste 10 ani experiență în domeniu și blogger pasionată de produsele pentru îngrijirea pielii. Scriu păreri sincere despre produsele încercate, sfaturi avizate pentru sănătate, sfaturi pentru îngrijirea tenului și recomandări pentru un stil de viață frumos. Tenul meu este mixt-gras, fotosensibil, 30+. Oradea, RO. #farmacistonline

Abonează-te:

Distribuie:

1 Comment

 1. 12 februarie 2018 / 11:19

  O sa-l cumpar si eu sa-l incerc. Stresul asta ma epuizeaza.

Lasă un răspuns