Consultatii online de skincare in Romania
Pentru Noutăți și Sfaturi despre Frumusețe, Sănătate și altele, înscrie-te aici:
MEDIK8 Crystal Retinal 6 Serum 30ml
AllSkin Med C Light Anti-Ox Moisturising Gel 30ml
CurrentBody Skin x Wayne Goss The LED Essentials
Neostrata Correct Microderabraziune cu acid glicolic 75gr
LIFT dispozitiv pentru lifting Skin Philosophy
Medik8 Press and Glow Tonic 200ml
The Ordinary Acid Lactic 10% + Acid Hialuronic 30 ml
The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F 30ml
The Inkey List PHA toner 100ml
Skin Philosophy Cleanse Off 1pad
Medik8 Crystal Retinal 1 Serum 30ml
Cerave Cream-to-Foam Cremă de curățare 236ml

Sfaturi pentru îngrijirea tenului sensibil + Concurs

Tenul sensibil este unul dintre tipurile de ten cel mai greu de îngrijit. Tenul sensibil nu acceptă orice produs și nici orice ingredient. De multe ori, tenul sensibil nu acceptă nici produse destinate tipului de ten sensibil. Pentru că am promis să vă arăt ce produse folosesc atunci când tenul meu este sensibil azi mă țin de cuvânt. Mai mult, am și un cadou de oferit – un set Andalou pentru tenul sensibil, sponsorizat de Secom România.

ingrijirea tenului sensibil concurs andalou secom debora tentis

Reguli generale de îngrijire a tenului sensibil

Tenul sensibil trebuie îngrijit urmând pașii generali de îngrijire a tenului și poate folosi cam toate tipurile de produse. Trebuie totuși ca respectivele produse trebuie să fie destinate tenului sensibil și tenul să le suporte. Aici mă refer la măști de curățare, măști hidratante și tratamente pentru ten.

Ca și reguli generale de bază pentru alegerea produselor este bine să umărești următoarele aspecte:

  • evită ingredientele iritante cum sunt alcoolul denat, parafinele, parabenii, parfumul, uleiurile esențiale, uleiurile minerale, coloranții;
  • alege produse ale brandurilor cunoscute pentru produse de calitate;
  • alege produse cât mai simple;
  • alege produse naturale, organice, vegane, fără organisme modificate genetic (non-GMO) și avizate de specialiști pe cât posibil;
  • dacă nu ești sigur, alege produse dermatologice destinate tenului sensibil.

Ingrediente de bază potrivite pentru tenul sensibil

Încearcă să alegi produse cu compoziții cât mai naturale și unde poți vedea toată lista de ingrediente. Citește eticheta și ingredientele și caută numele lor pe Google dacă sunt listate în limba latină. Ca și recomandare generală, încearcă să alegi produse care conțin câteva din ingredientele de mai jos pentru ten hidratat și protejat.

Extractul de aloe vera, foarte cunoscut deja pentru hidratarea și calmarea pielii sensibile este o alegere bună. Apa de trandafiri este și ea calmantă și uneori dă un miros plăcut produsului. Acidul hialuronic este de căutat în special dacă ai nevoie de hidratare suplimentară. Pentru refacerea și hrănirea pielii uleiul de măsline și vitamina E sunt bine tolerate. Mai putem găsi uleiul de gălbenele sau extractul de musețel. Ca și vitamine, pentru tenul sensibil, pe lângă vitamina E, recomand vitamina A în cantități mici. Benefice tenului sunt vitaminele și antioxidanții din fructele colorate cum sunt cele de pădure. Panthenolul este de asemenea calmant și reface frumos pielea iritată.

ingrijirea tenului sensibil andalou sensitive foreo secom debora tentis

Pașii de îngrijire a tenului sensibil

Așa cum ziceam mai sus, și tenul sensibil are nevoie de aceeași pași în îngrijire ca și oricare ten. Și tenul sensibil se reface, se descuamează și are pori care se umplu cu grăsimi. Tenul sensibil îmbătrânește chiar mai repede decât celelalte tipuri de ten când nu este îngrijit adecvat. Astfel se vor urma toți pașii în îngrijirea tenului, dar vei folosi produsele adecvate acestui tip de ten.

  1. Demachiere și curățare – se folosesc ape micelare sau uleiuri demachiante adecvate tenului sensibil, fără săpun, fără alcool și testate dermatologic. Apoi se folosește un gel sau o cremă de curățate pentru a îndepărta toate impuritățile de pe ten, chiar și atunci când nu ne machiem. Totdeauna se lipezește tenul după demachiere și curățare.
  2. Tratamente ocazionale – geluri, măști exfoliante, măști sau uleiuri hidratante. Da, și tenul sensibil se exfoliază pentru a îndepărta celulele moarte de la nivelul pielii. Astfel pielea poate să respire, să se refacă și poate absorbi celelalte produse. Recomand serumurile cu antioxidanți ca să ajutăm pielea să se protejeze.
  3. Hidratare – se folosesc geluri sau creme hidratante sau nutritive în funcție de nevoile tenului. Recomand doar produsele testate dermatologic și cu ingrediente cât mai naturale. Cremele hidratante sau nutritive rămân pe ten cel mai mult timp și pot crea probleme mari dacă nu sunt adecvate tenului sensibil.
  4. Protecție solară – se folosesc produse cu SPF obligatoriu și zilnic. Eu recomand produsele cu protecție solară fizică, cele cu oxid de zinc. Astfel razele solare sunt respinse și nu mai ajung în piele. În timp ce la produsele cu protecție solară chimică (benzonele) razele solare ajung în piele, doar că sunt transformate în căldură. Știința a avansat foarte mult și majoritatea produselor noi cu oxid de zinc nu lasă peliculă albă. Recomand un minim de SPF 30, dar ideal SPF 50 PA+++.

 

Recomandarea mea de produse pentru ten sensibil

Știi că eu folosesc deja de ceva timp produsele Andalou, dintre care două sunt pentru tenul sensibil. În urmă cu câteva luni am cumpărat setul de călătorie cu cele 5 produse din gama 1000Roses destinate tenului sensibil ca să le încerc. De obicei când sunt plecată de-acasă pentru mai multe zile, tenul meu o ia razna și devine mult mai sensibil. Acasă este mixt-gras, fotosensibil și uneori mai sensibil pentru câteva zile.

Pe perioada sărbătorilor de iarnă am fost plecată în Anglia pentru două săptămâni. Am luat cu mine acest set de mini produse pentru că știam că tenul meu va avea nevoie de ele. În plus, sunt travel-size perfecte pentru bagajul de mână pe avion.

Așa cum era de așteptat, tenul meu a devenit total străin mie. A devenit uscat în unele porțiuni, gras în altele și foarte sensibil per general. Așa că am apelat la produsele în care aveam încredere (le-am mai încercat și înainte să plec). Am folosit zilnic, gelul exfoliant pentru curățarea tenului și a pielii moarte uscate, evident după demachiere. Apoi am aplicat tonicul floral pentru a calma și echilibra pielea. Ziua am folosit crema de zi, seara crema de noapte, iar tot la două zile am folosit și masca hidratantă, care este una dintre favoritele mele.

Acasă aveam CC Cream-ul cu SPF 30 pe care l-am folosit toată vara și toamna pentru că hidratează și protejează pielea sensibilă. Acum n-am avut loc să-l iau cu mine, dar am avut o altă mostră de cremă cu SPF 50 pe care am folosit-o aproape zilnic. Da, am folosit protecție solară pentru că și în Anglia iese soarele 🙂

secom andalou sensitive produse pareri debora tentis

Eu le iubesc și vreau să le încerci și tu

Ca și concluzie, mi-au prins tare bine aceste produse Andalou din gama 1000Roses destinate tenului sensibil. Setul și toate produsele Andalou se găsesc pe site-ul secom.ro sau în magazinele Secom și în unele farmacii.

Pentru că îmi plac aceste produse de la Andalou și am vrut să le încerci și tu, am cerut în mod special pentru acest articol un produs 1000Roses. Cu bunăvoința celor de la Secom, unic importator al produselor Andalou în țara noastră, un set cadou va ajunge la una dintre cititoarele acestui articol.

Produsele Andalou sunt pentru mine cele mai iubite produse naturale, au o calitate superioară ca și compoziție și ca forumulări. Eu am auzit despre produsele Andalou la mai mulți guru ai skincare-ului din Europa și SUA și atunci mi-am făcu un wishlist. M-am bucurat foarte mult anul trecut când produsele Andalou au ajuns și în România. Pe site-ul secom.ro găsești mai multe produse Andalou și pentru alte tipuri de ten, precum și compoziția detaliată a produselor din gama pentru ten sensibil.

 

Produsele 1000Roses pentru ten sensibil le găsești aici. Părerea mea despre masca hidratantă 1000Roses o găsești aici. Despre CC Cream Sensitive SPF 30 am scris aici și alte păreri găsești în mai multe clipuri pe CC Cream Sensitive SPF 30 am scris aici.

secom romania andalou natural set sensitive skin

Testează împreună cu mine produsele Andalou

Participă la concurs și ai șansa să câștigi acest set cadou Andalou de la Secom care conține o cremă hidratantă de zi și o mostră din masca hidratantă. Trebuie să faci parte din comunitatea blogului meu și să-mi spui într-un comentariu ce produse ai folosit până acum pentru tenul sensibil. Distribuirea pe Facebook o voi aprecia suplimentar pentru că vreau cât mai multe persoane cu ten sensibil să afle cum se îngrijește acest tip de ten.

Mulțumim celor de la Secom pentru oportunitatea de a testa produsele Andalou și ție pentru distribuirea acestui articol.

Nu uita să te abonezi folosind formularul de mai sus, iar dacă faci parte deja din comunitatea blogului meu, te voi găsi după adresa de mail din comentariu. Aștept răspunsul tău iar concursul se va încheia pe data  de 21 ianuarie, ora 22,00. Câștigatoarea o voi anunța printr-un email celor care s-au înscris la concurs și au comentat sub articol.

Ce produse folosești pentru tenul sensibil?

skincare tips for sensitive skin andalou naturals secom romania deboratentis.ro

Cumpără produsele din articol

Lotiune Tonica pentru Luminozitate Ten Normal sau Mixt
Crema de Maini cu Unt de Shea, Unt de Cacao si Extract de Clementine
Cremă de zi hidratantă
Cremă de zi hidratantă Andalou Anti-Aging
Andalou Sensitive mască hidratantă
Andalou Sensitive crema zi
Andalou Sensitive Set
Lotiune Tonica pentru Luminozitate Ten Normal sau Mixt
Crema de Maini cu Unt de Shea, Unt de Cacao si Extract de Clementine
Cremă de zi hidratantă
Cremă de zi hidratantă Andalou Anti-Aging
Andalou Sensitive mască hidratantă
Andalou Sensitive crema zi
Andalou Sensitive Set
Scrie-mi mai jos părerea ta sau orice întrebare, și îți voi răspunde cu drag! Pentru a fi la zi cu tot ce postez, urmărește-mă pe Instagram, Bloglovin, Facebook, Pinterest, și pe Youtube. Pentru cele mai bune informații, abonează-te aici:
Ți-a plăcut articolul? Poți susține acest blog printr-o mică donație, cât costul unei cafele.
 De reținut! Înainte de a începe un tratament medicamentos sau cosmetic consultă un specialist pe domeniul respectiv. Textul este pur informativ, citirea și utilizarea informațiilor de pe acest blog se fac pe proprie răspundere și nu garantează vreun anume rezultat. Textul și imaginile sunt protejate de drepturi de autor și este strict interzisă reproducerea sau folosirea lor sub orice formă.

Looking for Something?