Consultatii online de skincare in Romania
Pentru Noutăți și Sfaturi despre Frumusețe, Sănătate și altele, înscrie-te aici:
Neostrata Correct Microderabraziune cu acid glicolic 75gr
LIFT dispozitiv pentru lifting Skin Philosophy
The Ordinary Acid Lactic 10% + Acid Hialuronic 30 ml
Skin Philosophy Cleanse Off 1pad
MEDIK8 Crystal Retinal 6 Serum 30ml
Medik8 Crystal Retinal 1 Serum 30ml
Medik8 Press and Glow Tonic 200ml
The Inkey List PHA toner 100ml
CurrentBody Skin x Wayne Goss The LED Essentials
Cerave Cream-to-Foam Cremă de curățare 236ml
The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F 30ml
AllSkin Med C Light Anti-Ox Moisturising Gel 30ml

De ce recomand exfolierea, sfaturi de sănătate și rutina de seară

Una dintre cele mai repetate întrebări este De ce recomand exfolierea fizică? Așa că m-am gândit azi sa vă spun puțin de ce aleg sa folosesc și de ce recomand exfolierea fizică.

În primul rând, există două tipuri de exfolianți. Exfolianții fizici sau cei abrazivi sunt cei care se folosesc prin masaj. Exfolianții chimici care de obicei sunt sub formă lichidă într-un flacon sau îmbibați în dischete celulozice se folosesc mai rar și doar prin tapotare sau ștergere.



De ce folosesc exfolierea fizică?

Folosesc cu precădere și cu regularitate exfolianții fizici sau cei abrazivi pentru că am observat eficiența lor pe tenul meu și pe tenul pacienților. De când folosesc cu regularitate exfolianții fizici nu mai am acele bubițe mici sub piele – acele ‘buburuze’ care se fac pe frunte. Porii sunt mai curați și mai puțin vizibili (atunci când exfoliez regulat tenul) și nu pielea este uniformă și fină.

Prin exfolierea fizică a tenului îndepărtăm stratul de celule moarte de la nivelul pielii și grăsimea sau murdăria care încarcă pielea. Astfel tenul poate să respire in voie, să se regenereze mai ușor și să absoarbă toate substanțele benefice din produsele pe care le aplic pe piele.

Mă repet, folosesc și recomand exfolierea fizică că mod de întreținere a pielii noastre, atât pe ten cât și pe corp pentru că are efect benefic multiplu. Recomand cu precădere exfolierea fizică și evit să recomand exfolianții chimici, pentru că metoda fizică este mai sigură, nu necesită cunoștințe vaste și da complicații foarte rar.

Folosesc exfolianți chimici? De ce nu-i recomand?

Da, folosesc și exfolianți chimici dar nu de foarte mult timp. Am evitat folosirea lor până nu m-am documentat temeinic că să nu-mi irit sau degradez pielea.

Exfolianții chimici sunt acele substanțe care prin acțiunea lor chimică ‘dizolvă’ o parte din impuritățile de la nivelul pielii. Pe înțelesul tuturor, acțiunea lor poate fi comparată cu a unui detergent. Substanța îndepărtează sau dizolvă într-o oarecare măsură ‘murdaria’ pe care o vom îndepărta ulterior de pe piele.

Mai exact, exfolianții chimici rup sau dizolvă acele legături dintre celulele moarte și pielea sănătoasă sau/și dizolvă din sebumul acumulat în porii pielii. Exfolianții chimici sunt superiori exfolianților fizici pentru că majoritatea dintre cei chimici stimulează refacerea pielii iar efectul este, de obicei, mai repede vizibil sau mai deosebit față de un tratament cu exfolianți fizici.

Spuneam că exfolierea fizică nu necesită cunoștințe prea multe despre piele și produse. Ei bine, la exfolianții chimici treaba stă tocmai invers. Aici trebuie să-ti cunoști bine tipul de ten și ce fel și tipuri de exfolianți chimici se potrivesc tipului tău de ten.

Dacă faci o greșeală și folosești un exfoliant chimic (poate un acid exfoliant) nepotrivit tipului tău de ten sau într-o cantitate mai mare decât poate tolera tenul, riști să rămâi cu urme sau cicatrici. Sau în cel mai bun caz, rămâi cu un ten foarte sensibil.

Nu recomand așa ușor exfolianții chimici exact din aceste motive. Iar atunci când îi recomand, încerc să prezint în același context cât mai multe informații despre respectiva substanță exfoliantă chimică.

Beauty Vlogmas 14

Bun venit la Beauty Vlogmas 14! Am crezut că va fi un clip scurt și neinteresant. Dar a ajuns sa fie unul plin de informații importante și (sper eu) benefice si folositoare pentru voi.

În Beauty Vlogmas-ul de azi va spun câteva sfaturi de sănătate. Apoi vă explic de ce recomand eu exfolierea fizică. Iar în a doua jumătate de clip vă arăt rutina mea cu produsele pe care le folosesc în această perioadă.

Sunt curioasă câte dintre voi vă exfoliați tenul cu exfoliant fizic?

Scrie-mi mai jos părerea ta sau orice întrebare, și îți voi răspunde cu drag! Pentru a fi la zi cu tot ce postez, urmărește-mă pe Instagram, Bloglovin, Facebook, Pinterest, și pe Youtube. Pentru cele mai bune informații, abonează-te aici:
Ți-a plăcut articolul? Poți susține acest blog printr-o mică donație, cât costul unei cafele.
 De reținut! Înainte de a începe un tratament medicamentos sau cosmetic consultă un specialist pe domeniul respectiv. Textul este pur informativ, citirea și utilizarea informațiilor de pe acest blog se fac pe proprie răspundere și nu garantează vreun anume rezultat. Textul și imaginile sunt protejate de drepturi de autor și este strict interzisă reproducerea sau folosirea lor sub orice formă.

Looking for Something?