Consultatii online de skincare in Romania
Pentru Noutăți și Sfaturi despre Frumusețe, Sănătate și altele, înscrie-te aici:
Neostrata Correct Microderabraziune cu acid glicolic 75gr
Medik8 Press and Glow Tonic 200ml
AllSkin Med C Light Anti-Ox Moisturising Gel 30ml
Cerave Cream-to-Foam Cremă de curățare 236ml
The Ordinary Acid Lactic 10% + Acid Hialuronic 30 ml
CurrentBody Skin x Wayne Goss The LED Essentials
MEDIK8 Crystal Retinal 6 Serum 30ml
LIFT dispozitiv pentru lifting Skin Philosophy
Medik8 Crystal Retinal 1 Serum 30ml
Skin Philosophy Cleanse Off 1pad
The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F 30ml
The Inkey List PHA toner 100ml

Serozinc – tot ce trebuie să știi

Serozinc este un produs foarte așteptat în România pentru că în Europa se găsește de vreo 2-3 ani deja și până acum se putea comanda doar pe site-urile europene. Ei bine, a ajuns și la noi și se poate găsi în farmacii și online. Pe internet găsești tot felul de păreri, unele bune, altele mai puțin bune. Așa că hai să vedem mai multe detalii despre acest mult așteptat produs, ce efecte are și cum se folosește.




serozinc utilizari pareri deboratentis.ro

Ce conține Serozinc și ce efect are?

Serozinc este un produs simplu și foarte deosebit. Conține doar 3 ingrediente: apă 99,15%, clorură de sodiu 0,75% (sare) și sulfat de zinc 0,10%. Conform etichetei, Serozinc este un toner astringent, o soluție de sulfat de zinc cu efect de purificare și calmare. Hai să analizăm puțin ingredientele să vedem ce fac ele în mod normal și apoi împreună.

Clorura de sodiu sau numită popular sare de masă este un compus chimic indispensabil pentru organismul uman. Împreună cu apa și la o concentrație 0,9% este folosită pentru hidratarea organismului, având numele de ser fiziologic. Se folosește într-o multitudine de situații medicale pentru că are același pH ca și plasma sangvină.

Sulfatul de zinc este o sare anorganică și se folosește pentru a suplimenta deficitul de Zinc din organism. Suplimentele alimentare cu zinc ajută la creșterea imunității și la buna funcționare a organismului. Sunt multe studii științifice în acest sens și Zincul împreună cu vitamina C sunt primele recomandări când vine vorba de creșterea imunității și refacerea organismului. Sulfatul de zinc este cea mai bine tolerată sare de zinc, de către organism.




Ce zic cercetătorii

Sunt studii științifice care arată că sulfatul de zinc ajută vindecarea mai rapidă a rănilor. Ajută la reducerea infecțiilor în cazul rănilor și ajută la re-epitelizarea rănilor adică refacerea stratului de piele sau cicatrizarea pielii. Zincul se găsește și în câteva produse pentru igiena nazală, tocmai pentru că ajută pielea să lupte pentru refacerea țesutului și pentru vindecarea mai rapidă a rănilor ușoare.

De menționat este faptul că pentru tratarea acneei nu sunt studii cu rezultate mulțumitoare pentru folosirea soluției de sulfat de zinc 10%. Se folosește totuși în asociere cu alte substanțe în produsele pentru tratarea acneei, pentru tratarea eczemei și pentru reducerea melasmei. În farmacii există creme cu zinc special pentru tenul acneic cu acnee bacteriană, dar de obicei este asociat cu steroizi sau antibiotic. Așa că, nu te aștepta casoluția de sulfat de zinc să te scape de coșuri, ci vei observa beneficiile ei pe partea de refacere a pielii.

Pentru piele, clorura de sodiu împreună cu apa are un pH fiziologic, efect de rehidratare și pătrunde foarte ușor în piele. Sulfatul de zinc are efect antiinflamator și de refacere, ajută foarte frumos la reducerea roseții (inflamației) de la nivelul pielii. Mai are efect astringent, adică de diminuare a porilor, de ”strângere” a pielii. Mai are efect de reglare a secreției de sebum, astfel rezultă matifierea tenului.

serozinc utilizari pareri deboratentis.ro




Recomandarea mea

În descrierea oficială a produsului se spune că Serozinc este o soluție de sulfat de zinc, un toner astringent cu acțiune purificatoare și calmantă. Conform componentelor și concentrațiilor, chiar așa este. Este o apă tonică cu efect antiinflamator, astringent și calmant.

Deși pe etichetă se recomandă persoanelor cu ten gras sau tendință acneică, eu recomand Serozinc pentru orice tip de ten. Orice tip de ten are nevoie de această soluție care să ajute pielea în procesele fiziologice (normale) de refacere. Acest produs poate fi folosit cu succes pentru calmarea iritațiilor de orice fel la nivelul pielii și în special la nivelul tenului.

Recomand a fi folosit pentru refacerea tenului cu inflamații recunoscut după petele roșii rămase de la coșuri. Se poate folosi după expunerea la soare, după epilare, după bărbierit și pentru orice zgârieturi. Este un produs, aproape necesar pentru persoanele care folosesc acizi în rutina de îngrijire, după aplicarea acidului. Se folosește cu succes după exfolierea tenului, după tratamentele cosmetice sau pur si simplu ca și toner.




Diferența dintre Serozinc și apa termală

Știu că sunt persoane care zic că acest produs nu face mare lucru și expresii asemănătoare. Sau că nu e mare diferență dintre el și apa termală La Roche Posay. Din contră, există o mare diferență! Apa termală este în primul rând doar o apă și analizând chimic vom vedea că aceasta are doar câteva micrograme de Zinc, adică de 10mii de ori mai puțin decât în Serozinc. În schimb apa termală are Seleniu care are tot efect de creștere a imunitații, ajutor în refacerea pielii. Ideea este că Serozinc este mult mai concentrat și este specific recomandat pentru calmarea tenului. Folosit așa cum trebuie Serozinc, vei vedea o mare diferență pe tenul tău. Specialiștii în îngrijirea tenului la nivel mondial recunosc și recomandă acest produs și nu am să înșir nume dar o voi menționa pe Caroline Hirons.

serozinc utilizari pareri deboratentis.ro




Mod de folosire

Mă repet, Serozinc se aplică pe tenul curat imediat după demachiere și curățare pentru a pregăti tenul înaintea aplicării cremelor. Iar pentru persoanele care folosesc acizi (acid lactic, acid glicolic și alții) se folosește și după aplicarea acizilor pentru a restabili pH-ul pielii. Se poate folosi și după aplicarea machiajului pentru fixarea și matifierea lui, dar din punctul meu de vedere este o irosire de produs. Eventual, aplică-l chiar înainte să-ți întinzi fondul de ten, eu așa în folosesc.

Se mai poate folosi pentru calmarea mușcăturilor de țânțari, arsuri sau zgârieturi minore și pentru calmarea pielii cu bubițe din acelea mici care te mănâncă. Este foarte bun pentru calmarea pielii pe timpul verii, mai ales pentru pliurile pielii. Se poate folosi sub sâni, pe gât sau unde se freacă pulpele picioarelor.

Eu îl folosesc cu succes, așa cum ziceam și pe Instagram. Am avut rezultate foarte bune pe reducerea inflamațiilor, vindecarea mai rapidă a urmelor de coșuri, calmarea pielii și pe matifiere. Împreună cu fondul de ten Infallible 24h Matte am ajuns să am ten mat toată ziua, dar am să vă spun mai multe într-un alt articol.

La Roche Posay Serozinc este sub formă de spray, are pulverizator fin și bogat. Tubul conține 150ml. Are termen de valabilitate până la data scrisă pe ambalaj. Costă între 35-40 lei în mod normal, dar l-am găsit la 29 lei într-o farmacie online aici.

Ai folosit Serozinc? Ce părere ai despre Serozinc?

cumpără serozinc

Anthelios XL SPF50 fluid ultra lejer
Serozinc
Apa micelară Ultra La Roche Posay
Effaclar gel de curățare
Anthelios XL SPF50 fluid ultra lejer
Serozinc
Apa micelară Ultra La Roche Posay
Effaclar gel de curățare
Anthelios XL SPF50 fluid ultra lejer
Serozinc
Apa micelară Ultra La Roche Posay
Effaclar gel de curățare

serozinc utilizari pareri deboratentis.ro

Scrie-mi mai jos părerea ta sau orice întrebare, și îți voi răspunde cu drag! Pentru a fi la zi cu tot ce postez, urmărește-mă pe Instagram, Bloglovin, Facebook, Pinterest, și pe Youtube. Pentru cele mai bune informații, abonează-te aici:
Ți-a plăcut articolul? Poți susține acest blog printr-o mică donație, cât costul unei cafele.
 De reținut! Înainte de a începe un tratament medicamentos sau cosmetic consultă un specialist pe domeniul respectiv. Textul este pur informativ, citirea și utilizarea informațiilor de pe acest blog se fac pe proprie răspundere și nu garantează vreun anume rezultat. Textul și imaginile sunt protejate de drepturi de autor și este strict interzisă reproducerea sau folosirea lor sub orice formă.

Looking for Something?