S-a descoperit din ce cauză apare autismul

S-a descoperit din ce cauză apare autismulPe 14 septembrie 2017, un cuplu de cercetători au descoperit din ce cauză apare autismul la copii care se nasc. Și mai mult, au aflat în ce zonă a creierului se întâmplă schimbarea, astfel că vor putea da informația mai departe altor cercetători pentru a descoperi un tratament, informează Koreea Daily și Digi 24

Cuplul de cercetători sunt doi profesori universitari coreeni care studiază în Statele Unite. Profesorul universitar Huh Jun-ryeol de la Institutul de medicină Harvard și profesorul Gloria Choi de la MIT. Unul dintre ei studiază imunologia și celălalt neurobiologia, așa că împreună au putut face un studiu a cărui rezultat sper că v-a revoluționa medicina.

Ce spun studiile

Studiile au fost făcute pe șoareci de laborator și s-a observat că o anumită bacterie din tubul digestiv al viitoarei mămici șoarece a dus la un șoarece pui bolnav de autism. În schimb la mămica șoarece care a fost tratată cu antibiotice împotriva respectivei bacterii, a născut un pui de șoarece sănătos.

Toate detaliile sunt prezentate în Jurnalul Internațional de Știintă Nature. Această descoperire sperăm să aibă un impact pozitiv mare și repede ca să poată fii tratate cât mai multe graviduțe. Faptul că au aflat care bacterie cauzează această boală cruntă este o descoperire extraordinară. Mai mult, faptul că au aflat cu ce antibiotice au eliminat bacteria este foarte bine. Mai spun că au găsit partea exactă a creierului care este afectată, astfel că ceilalalți cercetători vor putea căuta tratamente pentru persoanele care deja suferă de autism.

Bineînțeles că acestea sunt rezultatele de laborator făcute pe șoareci de laboratori și până să ajungă la teste pe ființe umane mai trece ceva timp. Și evident că vor trece câțiva ani (sper că nu) până vor găsi exact analizele și tratamentul aprobat ca fiind potrivit pentru a fi administrat graviduțelor. Dar este un pas înainte, un pas pozitiv și o descoperire uimitoare.

Mai multe publicații online și offline au preluat informația și a făcut deja înconjorul lumii. Această descoperire fiind un prilej de bucurie pentru cercetători și lumea medicală.

Follow:
Debora Tentiș

Sunt farmacist cu peste 10 ani experiență în domeniu și blogger pasionată de produsele pentru îngrijirea pielii. Scriu păreri sincere despre produsele încercate, sfaturi avizate pentru sănătate, sfaturi pentru îngrijirea tenului și recomandări pentru un stil de viață frumos. Tenul meu este mixt-gras, fotosensibil, 30+. Oradea, RO. #farmacistonline

Abonează-te:

Distribuie:

2 Comments

  1. 27 ianuarie 2018 / 09:36

    O veste foarte buna! Chiar ma bucur sa aud asta!

  2. 21 septembrie 2017 / 15:13

    Asta da veste buna pentru toata omenirea! Tot raul spre bine. Si cand te gandesti ca zvonurile ziceau ca diverse vaccinuri sunt cauza bolii. Oricum niciodata nu as fi crezut, dar propaganda s-a tot facut impotriva vaccinarii. Eu sunt total Pro vaccinare