Cum a fost să nu cumpăr (aproape) nimic pentru 2 luni

Cum a fost să nu cumpăr (aproape) nimic pentru 2 luniVă spun de la început că nu a fost ușor să nu cumpar mai nimic. Nu, nu e chiar așa ușor. Când vezi că toate fetele din jurul tău se laudă că și-au cumpărat unu-cinci produse și mai ales când ești pasionată ca mine de produse cosmetice și curioasă să încerci alte noi, nu, nu e ușor deloc, la început.

Zic la început, pentru că orice schimbare în viață chiar și cea mai mică modificare, la început e mai greu să te acomodezi, indiferent că tți-ai dorit sau a fost nevoie să iei acea hotărâre.

Nu e prima dată când fac pauză și nu cumpar produse pentru o lună sau două, defapt până acum am făcut pauză câte o lună că apoi n-am mai reușit. Acum am hotărât că ar fi cazul să fac o pauză mai mare, și anume aproape două luni.

Motivul meu

Motivul pentru care am hotărât să fac post de la cumpărături de produse cosmetice a fost de ordin financiar, o dată faptul că urma să mergem în concediu plus câteva nunți la activ, apoi am suficiente produse noi pe care pot oricând să încep să le folosesc, așa că pot face cumpărături la mine în dulap fără să cheltui nici un ban. În plus sunt produse pe care deja am dat banii și dacă nu le voi folosi, o să mă trezesc pe ultima sută de metri din termenul lor de valabilitate și poate nu apuc să le termin cât sunt valabile. Să arunc produse cosmetice dragi mie pentru faptul că nu le-am folosit și au expirat, este coșmarul meu.

În plus, a fost o perioadă foarte agitată în viața reală, în viața fizică încât nu am apucat să-mi scriu părerile pe blog nici pentru produsele pe care le-am folosit deja, ce să ai cumpăr altele noi. Așa că în Iunie și până în a doua jumătate a lunii Iulie nu am cumpărat aproape nimic.

Zic aproape, pentru că a fost nevoie să deodorant și crema de față cu protecție solară SPF 50 și loțiunea de corp cu SPF 30, ambele de la elmiplant pentru că m-am pregătit de concediu și pentru că m-a ars degetele mi-am luat și o ojă nouă.

Concluzie

Per total a fost o perioadă interesantă în care nu am fost decât o singură dată în DM, iar în supermarket-uri doar mă uitam ce a mai apărut nou și mă întrebam eu pe mine dacă chiar am nevoie de produsul acela. Și cum mi-am propus să nu cumpăr nimic nou, îmi răspundeam că aveam deja un produs acasă pe care îl folosesc sau îl pot folosi, așa că nu am nevoie de dublură, chiar dacă este nou sau de la altă firmă.

Fiind hotărâtă, mi-a ținut postul și v-am spus că a fost mai greu la început, dar apoi m-am obișnuit. Între timp m-am dezabonat de la mai multe magazine online pentru a nu primii zilnic oferte și tentații, și uite că am reușit.

Sunt mândră de mine și vreau să mai fac așa postul cumpărăturilor ca să reușesc să folosesc din ce am acasă și să reușesc să scriu articole despre produsele pe care le-am folosit deja. M-am orgazinat puțin, aici pe blog și pe instagram și facebook, și urmează să apară articole de tip review noi zilele următoare.

Sunt curioasă dacă și tu ai încercat să nu cumperi produse cosmetice o perioadă, dacă ai reuși și cum a fost provocarea. Te pup și ne auzim curând.

Cremă de față pentru ten sensibil SPF50 elmiplant | părerea mea

Aștept să ne întâlnim și pe:

Youtube Instagram Facebook PinterestTwitter BloglovinSnapchat

Follow:
Debora Tentiș

Sunt farmacist cu peste 10 ani experiență în domeniu și blogger pasionată de produsele pentru îngrijirea pielii. Scriu păreri sincere despre produsele încercate, sfaturi avizate pentru sănătate, sfaturi pentru îngrijirea tenului și recomandări pentru un stil de viață frumos. Tenul meu este mixt-gras, fotosensibil, 30+. Oradea, RO. #farmacistonline

Abonează-te:

Distribuie:

4 Comments

 1. 12 august 2017 / 19:36

  Stii ce mai poti face? Sa iti scoti bani de pe card, pentru cumparaturi si ce ai nevoie urgenta, iar apoi sa lasi cardul acasa!
  Eu de multe ori am fost in situatia asta…dpdv financiar nu mi-am permis si am zis ca mai bine termin ce am…dar a fost ok. E greu, pt ca e tentant, dar daca te gandesti serios cata nevoie ai dee acel produs, ai sa iti raspunzi singura si vei merge mai departe! 🙂

  • 12 august 2017 / 20:55

   Problema mea e să mă abțin la a cumpăra de pe online că îmi știu datele de pe card pe derost 😉 Am mai făcut, să-mi mut banii in contul de economii și așa nu mă lăsă sufletul să-i cheltui 😉 Mulțumesc frumos! Chiar am să fac asta cu lăsatul cardului acasă 😍😗😗

 2. 12 august 2017 / 12:27

  Si eu incerc sa fac asta desi nu imi iese mereu. Dar macar incerc sa reduc shopping-ul si sa iau doar ce e necesar 😀. E destul de greu, mereu vad ceva pe care as vrea sa il incerc.

  • 12 august 2017 / 13:17

   Exact, tot timpul este apare ceva interesant 🙂 Te pup :-*