Cosmetice noi disponibile doar in farmacii

Cosmetice noi disponibile doar in farmaciiÎn ultima perioadă au apărut foarte multe produse cosmetice și dermatocosmetice noi care sunt disponibile doar în farmacii și tot mai multe persoane îmi spun că nu le găsesc în farmacii sau că nu le-am văzut deloc.

M-am gândit să împărtășesc cu voi, colegii farmaciști și cititoarele mele, câteva informații despre produsele recent apărute pe piață care se vor găsi doar în farmacii.

Ca și farmacist, te lovești zilnic de produse noi și mai mult, aproape zilnic ești întrebat despre cel puțin un produs (cosmetic sau nu) despre care încă nu ai auzit nimic, pentru că producătorii sunt mai interesați să informeze clienții/pacienții despre noile produse și nu pe noi specialiștii din domeniu. Nici agențiile de publicitate nu au interes în a ne informa pe noi farmaciștii, ci mai degrabă pe tinerii care stau pe Facebook.

Hai să nu mai lungesc vorba și să vă spun câteva din noutăți și care pentru ce se folosesc, unde le găsiți și alte câteva detalii.

Effaclar apa micelara ultra Debora Tentiș

La Roche Posay

A scos pe piață ape 3 tipuri noi de ape micelare, fiecare pentru un tip de ten anume (sensibil, gras și reactiv), apoi au scos un tratament pentru tenul acneic Effaclar Duo+, iar recent au lansat pe piață un nou gel de curățare pentru ten sensibil și gras și varianta Effaclar Duo+ SPF 30. Tot în această nouă gamă găsim și varianta Effaclar Duo+ Unifiant care nu are protecție solară dar are culoare și poate acoperii imperfecțiunile. Produsele Effaclar sunt destinate tenului gras cu tendință acneică.

Pentru farmacii pot fi achiziționate din depozitele Farmexpert, iar pentru consumatori produsele pot fi cumpărate din orice farmacie, iar dacă nu le găsiți pe stoc, rugați farmacistul să le comande și produsele ajunge cel târziu a doua zi. Online pot fi găsite aici. Prețurile produselor sunt între 37-75lei, infuncție de produs și adaosul farmaciei.

Debora Tentiș

Gerovital / Farmec

Pe lângă gama clasică Gerovital Derma+, cei de la Farmec au mai scos pe piață luna trecută o noua gamă sub numele de Gerovital H3 Derma+ Premium Care, produsele cu ambalaje negre. Aceste produse se vor comercializa doar prin farmacii și pe site-ul farmec.ro

Gama cuprinde câteva produse destinate îngrijirii tenului de vârstă mijlocie cu vârstele 30+55+ și anume câteva serumuri antirid, exfolianți fizici și chimici, un kit complet pentru îngrijirea tenului timp de o săptămână, un produs depigmentar și câteva produse de întreținere – creme de zi, de noapte și un CC Cream (cremă colorată).

Pentru farmacii produsele acestei game pot fi comandate direct din depozitul Farmec sau prin alte câteva depozite care dețin și portofoliul Gerovital/Farmec. Pentru consumatoare, produsele pot fi găsite în majoritatea farmaciilor dar și pe site-ul farmec.ro la prețuri mai accesibile (uneori). Prețurile produselor, in funcție de natura lor, costă între 44-105 lei conform site-ul farmec.ro

Debora Tentiș

elmiplant Care Lab

Brandul romanesc creat de doi farmaciști care este încă în posesia doamnei farmacist Cremenescu vine cu surpriza cea mai mare spre bucuria noastră a farmaciștilor. Elmiplant a creat 3 game noi de produse exclusiv farmaciilor și sunt trei game de care chiar aveam nevoie pentru pacientele noastre.

Gama destinată farmaciilor se numește elmiplant Care Lab, iar cele trei subcategorii cuprinde produsele esențiale specifice unui segment de consumator. Care Lab SUN cuprinde produse cu protecție solară UVA+UVB+IR destinate sezonului estival și nu numai, sunt produse hipoalergenice cu conținut mare de îngrediente benefice pielii și protecție ridicată împotriva razelor nocive. Detalii suplimentare găsiți aici.

Gama Care Lab SENSITIVE cuprinde o serie de produse destinate îngrijirii tenului sensibil, alergic, cu nevoie speciale. Aici vom găsi toate produsele de care are nevoie o persoană cu ten sensibil în rutina de îngrijire.

Gama Care Lab MAMA cuprinde produse destinate graviduțelor și mamelor imediat după naștere. Sunt produse create pentru a îmbunătății aspectul pielii femeilor însărcinate și a oricărei femei care se confruntă cu vergeturi, picioare grele și altele. Au ingrediente care pot fi folosite de graviduțe și mamici care alăptează fără a pune în pericol dezvoltarea sau sănătatea bebelușului.

Produsele acestor trei game se vor găsi exclusiv în farmacii și au prețuri foarte accesibile între 10-50 lei. Pentru farmaciști, produsele se pot comanda din depozitele Onedia și Sarantis, iar pentru consumatori produsele se găsesc (sau urmează) în aproape toate farmaciile. Dacă nu le găsiți pe stoc, rugați farmacistul să le comande și produsele ar trebui să ajungă în maxim 2-3 zile.

Debora Tentiș

Bioderma

Și cei de la Bioderma au scos câteva produse noi pe piață și din câte știu eu sunt câteva produse pentru îngrijirea tenului acneic, gama Sebium. Sebium Global Cover este unul dintre produsele recent lansate care pe langă efectul de a recla secreția de sebum, are și culoare și în capătul tubului are un corector verde pentru petele rosii ale urmelor de acnee. În gama Photoderm găsim câteva produse noi cu protecție solară, printre care un produs cu SPF 50 hipoalergenic cu nuanțe diverse de culoare care promite efect mat pentru ten.

Pentru farmacii produsele Bioderma se găsesc în depozitele Farmexpert, iar pentru consumatori produsele Bioderma ar trebui să se găsească în toate farmaciile, pe stoc sau la comandă. Online se pot găsi aici.

Debora Tentiș

Dacă mai știți voi alte produse noi care sunt disponibile în farmacii, vă rog să-mi spuneți în căsuța cu comentarii pentru că sunt chiar curioasă și îmi place să fiu la zi cu noutățile cosmetice.

Ți-a fost folositor acest articol?

Follow:
Debora Tentiș

Sunt farmacist cu peste 10 ani experiență în domeniu și blogger pasionată de produsele pentru îngrijirea pielii. Scriu păreri sincere despre produsele încercate, sfaturi avizate pentru sănătate, sfaturi pentru îngrijirea tenului și recomandări pentru un stil de viață frumos. Tenul meu este mixt-gras, fotosensibil, 30+. Oradea, RO. #farmacistonline

Abonează-te:

Distribuie:

1 Comment

  1. 13 ianuarie 2018 / 14:52

    Foarte util articolul tau! multumim.

Lasă un răspuns