Produse pentru ten acneic | răspuns pentru Wanda

Produse pentru ten acneic | răspuns pentru WandaWanda are 26 ani, tenul gras acneic cu pustule inflamate și purulente, locuiește în Spania și are nevoie de o recomandare de produse pe care le poate cumpăra de acolo, fără rețetă sau consult la medic.

Nu promit că alegerea mea este exact ce are nevoie tenul tău, pentru că produsele cosmetice trebuie încercate ca să ne dăm seama dacă se potrivesc tenului nostru sau nu, totuși voi recomanda pe categorii unde voi preciza câteva varinate, dacă găsesc disponibile.

Sub numele colorat al fiecărui produs este link direct spre magazinul online unde se poate cumpăra cu livrare în România iar în paranteză pentru magazinele online cu livrare în Europa/USA.

Varianta 1 disponibilă în Europa:

1. Demachiere – Bioderma Sebium apă micelară (link Românialink Europa/USA)

2. Curățare – Bioderma Sebium gel de curățare (link Românialink Europa/USA)

3. Exfoliant – Bioderma gel gomaj/exfoliant (link Românialink Europa/USA)

Sebium Gel Exfoliant, solutie de curatare si exfoliere care actioneaza prin eliminarea cosurilor si a punctelor negre

4. Tratament + crema hidratantă – Bioderma Sebium Global

(link Românialink Europa/USA)

Sebium Global, tratament care elimina cosurile si punctele negre prin actiunea biologica asupra cauzelor si consecintele acneei

6. Protecție solară – Bioderma Photoderm AKN fluil matifiant SPF 30

(link Românialink Europa/USA)

Fără machiaj 2 săptămâni.

————————————————————————————————-

Varianta 2 accesibilă în România:

Demachiere: Bioderma Sebium Apă micelară

Curățare: La Roche Posay Effaclar gel spumant

La Roche-Posay Effaclar gel de curatare pentru ten sensibil

Exfoliant: Freeman Mască cu enzime (ananas)

Clearance Pineapple Enzyme Mask

Tratament: Triderm cremă (explic mai jos de ce) – disponibilă doar în farmacii.

Hidratare: Elmiplant crema hidratantă cu gutuie (nu are SPF)

—————————————————————————————————–

Varianta mea preferata:

Demachiere: Bioderma Sebium apă micelară

Curățare: Avene Cleanance gel de curățare

Gel Cleanance

Tonifiere: Avene Cleanance loțiune purifiantă matifiantă (si-a schimbat ambalajul si îl puteti găsi cu ambalaj verde sau alb)
Lotion Cleanance

Tratament: Triderm crema – doar în farmacii

O recomand pentru că are în compoziție un antibiotic, un antimicotic și un cortizon cu efect antiinflamator. Deși nu are recomandare specială pentru acnee și nu este promovat în acest sens, eu am avut rezultate bune pentru unii pacienți. Se cumpără doar din farmacii și costă 15lei.

Duac gel recomandă unii medici dermatologic pentru tratament dar am întânit câteva persoane care nu îl suportă după câteva zile de utilizare, pe lângă faptul că este mai agresiv, mai scump și se păstrează la frigider, așa că eu nu îl recomand decât în ultimă instanță. Disponibil doar în farmacii, costă 80 lei.

Imagini pentru duac gel

Hidratare: La Roche Posay Effaclar Duo+ Uniformizator (colorată) sau Effaclar Duo+ simplă fără culoare

Effaclar DUO (+) UNIFORMIZATOR packshot from Effaclar, by La Roche-PosayEFFACLAR DUO(+) packshot from Effaclar, by La Roche-Posay

Protecție solară: La Roche Posay Anthelios XL SPF50 Confort necolorată dacă se alege mai sus forma Effaclar Duo+ Uniformizantă, sau Anthelios XL SPF 50 Confort colorată dacă se alege mai sus forma necolorată Effaclar Duo+ simplu. Recomand să se folosească doar câteva ore pe zi atunci când nu se poate evita expunerea la soare și ca recomandare principală să se evite expunerea la soare și atunci să nu se folosească acest pentru în primele două săptămâni, pentru ca pielea să-și poată reveni mai repede.

Anthelios XL SPF 50+ Crema CONFORT packshot from Anthelios, by La Roche-PosayAnthelios XL SPF 50+ Crema BB colorata CONFORT packshot from Anthelios, by La Roche-Posay

Fără machiaj 2 săptămâni.

————————————————————————————————————

Reguli importante:

– folosește produsele minim 2 săptămâni ca să vezi o diferență;

– nu combina prea multe produse, prima dată scapă de acnee și apoi tratezi petele, ridurile șii alte probleme dacă sunt. Îți vei agresa tenul prea tare;

– șterge-te pe față cu prosoape de hârtie și doar prin tapotare;

– schimbă fața de pernă zilnic sau cel puțin la 2 zile pe durata tratamentului;

– spală-te pe față de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara;

– demachază-te chiar dacă nu folosești produse de machiaj, încearcă și vei vedea pe discheta demachiantă de ce a fost nevoie de acest pas;

– bea cel puțin 1,5 litri de apă/zi, doar apă simplă, cu lămâie sau cu castravete;

– mănâncă sănătos, fără dulciuri, fără grăsimi, prăjeli, sucuri carbogazoase sau alcool.

Folosește crema hidratantă chiar dacă ai tenul gras acneic, tratamentele folosite vor deshidrata tenul și acesta va secreta mai mult sebum. Oricum folosești ingrediente pentru reglarea secreției de sebum în gelul de curățare și crema tratament, așa că hidratarea este foarte importantă.

Dacă după 2-3 săptămâni nu vezi nici o îmbunătățire chiar dacă ai respectat intocmai recomandarea și regulile de mai sus, ar trebui să te adresezi unui medic dermatolog specialist si să-ți faci un set de analize de sânge.

Orice întrebări ai, nu ezita să-mi scrii mai jos și îți voi răspunde cât de repede pot.

În speranța că aceste recomandări îți sunt de folos ție Wanda/Adriana (sau altor cititoare), te pup și îți doresc un ten frumos cât mai curând!

Cu drag, Debora.

Follow:

Distribuie:

Lasă un răspuns