Cum poți folosi uleiurile esențiale Solaris

Cum poți folosi uleiurile esențiale Solaris
Am primit săptămâna trecută câteva uleiuri din noua gamă de uleiuri esențiale premium Selection d`Or și vreau să împărătășesc cu voi câteva idei despre cum putem folosi uleiurile esențiale și câteva exemple de uleiuri pe care le am eu.

Uleiurile esențiale Selection d`Or sunt obținute cu măiestrie din plante și petale de flori adunate cu pricepere din toate regiunile planetei. Produsele se remarcă prin calitatea premium, asigurată printr-o de extracție avansată.

Uleiurile esențiale se pot folosi în lampa de aromaterapie, în uleiul preferat de masaj, sau în scop terapeutic se pot folosi ca și inhalații. Se recomanda 3-5 picaturi in amestec cu 30 ml apa, in lampa de aromoterapie, pentru odorizarea mediului ambiant, avand efect placut si relaxant. Pentru masaj se folosesc 3-5 picaturi in 50 ml ulei baza pentru masaj. Pentru inhalatii: Se adauga 1-3 picaturi la 100 ml apa fierbinte;

eucalipt menta nas infundat relaxare

lavanda relaxare aromaterapie

aroma terapie uleiuri naturale

Uleiul esențial de eucalipt este un ajutor in raceală, gripă, inflamarea țesuturilor. Prin inhalarea aburilor, emoliaza caile respiratorii.

portocala lavanda aromaterapie

Uleiul esențial de mentă este unul dintre cele mai versatile, folosit in produse de igienă dentara, parfumuri, produse de curatenie si altele. Inhalat sau picurat in lampa, ajuta la calmarea durerilor digestive, improspateaza respiratia si curata tractul respirator. Confera energie, relaxeaza, ofera tonus general bun.

menta eucalipt inhalatii raceala

Uleiul esențial de lavandă este cunoscut pentru proprietatile sale relaxante, fiind un ajutor pentru cei care sufera de insomnii, anxietate, migrene, stres emotional, afectiuni cardiace cu substract nervos, tulburari digestive. Ajuta in raceli, congestionari ale sinusurilor, detensioneaza muschii.

cum poti folosi uleiurile esentiale solaris

Uleiul esential de portocala are un miros placut si tonic, potrivit in lunile calde sau reci. Relaxeaza, acționand ca un usor sedativ. Folosit in aromoterapie, ajuta in detoxifierea organismului si este un eficient carminativ.

cum poti folosi uleiurile esentiale solaris

Uleiul esential de tea tree este un puternic dezinfectant, are proprietati antimicotice, antivirale, antibacteriene, decongestionante. Poate fi aplicat local pe zona cutanata cu probleme (iritatii, herpes), grabeste vindecarea. Poate fi amestecat cu apa si pulverizat prin casa, pentru igienizarea spatiului si stimularea respiratiei.

cum poti folosi uleiurile esentiale solaris

Eu folosesc aproape zilnic câteva picături de ulei esențial ca să improspătez aerul din cameră și de multe ori pun câteva picături pe pernă pentru senzație de relaxare (lavandă) sau pentru a mă ajuta să respir mai ușor când sunt răcită (eucalipt, mentă) iar uleiul esențial de portocală îl folosesc de câtiva ani pentru că mi se pare că este cel mai potrivit ulei care îmi dă o stare de bine, de energie pozitivă, de bunăstare.

Așa cum ziceam, eu folosesc uleiuri esențiale de mulți ani și am o mini colecție de uleiuri. Dacă nu ați încercat până acum, chiar vă recomand să încercați și o să minunați ce efect au asupra vieții, sănătății și bunăstării noastre. Găsiți aici (link) o gamă variată de uleiuri, aveți din ce alege!

cum poti folosi uleiurile esentiale solaris

Ce uleiuri esențiale folosiți și pentru ce?

Follow:
Debora Tentiș

Sunt farmacist cu peste 10 ani experiență în domeniu și blogger pasionată de produsele pentru îngrijirea pielii. Scriu păreri sincere despre produsele încercate, sfaturi avizate pentru sănătate, sfaturi pentru îngrijirea tenului și recomandări pentru un stil de viață frumos. Tenul meu este mixt-gras, fotosensibil, 30+. Oradea, RO. #farmacistonline

Abonează-te:

Distribuie: