Cum să ne păstrăm hidratați pe timpul verii

Cum să ne păstrăm hidratați pe timpul verii

Suntem în plină vară! Și cred ca fiecare dintre noi suntem de acord că vara a venit cu tot arsenalul ei de căldură, caniculă, nădușeală, ploi cu vijelii, plajă și bronz.

Este foarte important să purtăm cremă cu SPF – factor de protecție solară, să ne ferim de soare la orele amiezii și să purtăm ochelari de soare, dar cel mai important este să avem o sticlă de apă la noi, și o să o bem! 

Cea mai importantă regulă a verii este să stăm hidratați!
Nu toată lumea se împacă bine cu apa și văd asta zilnic la farmacie, majoritatea persoanelor cu probleme de sănătate nu se hidratează suficient. Pe lângă faptul că medicamentele de care au nevoie, vitaminele și mineralele nu se pot distribui așa cum ar trebui în organism, dacă nu suntem hidratați, tot corpul suferă de o sete cu acre ne obișnuim și nu o mai băgăm în seamă.

Așa cum ziceam, nu toată lumea se împacă cu băutul apei suficient în fiecare zi și mai ales pentru faptul că vara avem nevoie de mai multă apă pentru că transpirăm și o bună parte se elimină, vreau să vă aduc în atenție prin acest articol cât de important este să bem acei 

2 litri – 2,5 litri lichide zilnic.

O variantă gustoasă și la îndemâna oricui este limonada! Iar pentru limonadă există 4 variante: apă+lămâie, apă+lămâie+portocală, apă+lămâie+portocală+mentă și 

apă+castravete+lămâie.

Toate aceste variante sunt foarte gustoase, răcoritoare, hidratante și în plus elimină din toxinele existente deja în corp și dau o strălucire aparte tenului și pielii în general.

Vara trecută am cam neglijat băutul limonadelor și am suferit ”pe pielea mea”, iar pentru că acum doi an am fost mai atentă și beam zilnic limonadă și a fost mult mai bine, am început și în această vară să consum din nou limonadă. Varianta preferată este cea cu lămâie+portocală+mentă.

O lămâie și o portocală ajung 3 zile pentru o persoană. Cum se vede în imaginea de mai sus, am folosit câte două jumătăți de felie de portocală și două jumătăți de felie de lămâie. Cu aceste 4 felii beau 2-3 pahare de limonadă. Dacă vrei poți adăuga 1 linguriță de zahar, dar e mult mai gustos și revigorant așa simplu.

Lămâia și portocala folosite se pot păstra într-o punguță sau caserolă la frigider pentru un efect în plus de revigorare și pentru a evita musculițele de oțet. 

O idee foarte simplă și la îndemâna fiecăruia dintre noi.

Când ați băut ultima dată limonadă?

 

Follow:
Debora Tentiș

Sunt farmacist cu peste 10 ani experiență în domeniu și blogger pasionată de produsele pentru îngrijirea pielii. Scriu păreri sincere despre produsele încercate, sfaturi avizate pentru sănătate, sfaturi pentru îngrijirea tenului și recomandări pentru un stil de viață frumos. Tenul meu este mixt-gras, fotosensibil, 30+. Oradea, RO. #farmacistonline

Abonează-te:

Distribuie: