Ciorbă cu legume din grădină

Ciorbă cu legume din grădină

Aveam adunate câteva legume și un borcan cu carne de porc în untură așa că am hotărât să le combin și să fac o ciorbă din ele. Haideți să vă arat ce a ieșit.


Am folosit carnea conservată în untură (bunicii sau părinții care locuiesc la țară știu să o conserve astfel), morcovi, cartofi, sfecla roșie, ardei, ceapă și un castravete murat.

Le-am tăiat pe toate in cubulețe și bucățele cât mai mici, pentru că mie așa îmi place și apoi le-am pus la foc în următoarea ordine:

1. Am folosit untura adunată din vasul cu carne peste care am pus ceapa la călit;

2. Când ceapa a fost rumenită puțin, am adăugat și carnea;

3. Apoi am adăugat ardeiul și le-am lăsat toate la călit puțin

4. Am adăugat morcovii

5. Când am văzut că toate au fost rumenite și nu au suficient lichid, am adăugat apă și apoi cartofii, sfecla, castravetele murat .

6. Am presărat cu sare, piper și verdeață și le-am lăsat toate la fiert.

Le-am lăsat să fiarbă la foc mic și am mai adăugat condimente pe parcurs până a ajuns la gustul dorit de mine. Am gustat sfecla să văd dacă e fiartă, pentru că ea se fierbe cel mai greu și când toate au fost fierte suficient, am oprit focul.

A ieșit o ciorbă extraordinar de bună. Are un gust minunat, combinație dintre dulceag, acrișor, ușor aromat de carnea prăjită și cu o aromă ce-ți face poftă de cum o simți.

Dacă faceți rețeta aceasta, m-aș bucura să-mi spuneți ce părere aveți și să mă ”tăguiți” pe Instagram sau Facebook.

Poftă bună!

Follow:

Distribuie:

Lasă un răspuns