Unde îmi pierd energia?

Unde îmi pierd energia?

Astăzi este ”acea zi” când, pe deoparte mi-aș dori să fac tot ce am de făcut, pe de altă parte, nu am energia necesară să mă mișc prin casă, să gândesc, nici vorbă să mai ies în oraș și să fac 1001 de chestii…

Nu știu dacă această fază, această stare, este specifică meseriei de farmacist sau dacă este specifică unor anumite meserii, dar eu pățesc așa tot mai des în ultimul timp. 

Cum ziceam, nu sunt sigură că are legătură cu locul meu de muncă, dar aceste zile lipsite de energie se întâmplă să le am după cele 2-3zile de lucru. Lucrez în ture de 11 ore/zi, plus 2 ore/zi le pierd pe drum, câte două astfel de zile la rând. Pun multă pasiune în ce fac, de fapt, pun toată pasiunea în ceea ce fac, în a ajuta pacientul care vine în fața mea, în a încuraja, alina, trata sau rezolva nevoile persoanei care îmi cere sfatul.

După mai bine de un an și jumătate cu astfel de program, mă gândesc că tura de 6-8 ore pentru farmaciști a fost bine gândită inițial, iar tura mea de 11+2 ore pe zi e mult peste ce poate organismul meu suporta.

Cred că în cele 11 ore de ”muncă” consum prea multă energie ca să o pot recupera în următoarea noapte, în somn, ca mai apoi să consum altă tură de 11 ore de energie. 

Eu nu sunt expert în așa ceva, dar așa cred în acest moment, că cele două zile cu 11 ore de muncă ”cu omul” mai mult sau mai puțin bolnav, plus o tonă de hârtii, comenzi, șefi și altele, îmi consumă mai multă energie decât pot recupera în cele două zile libere (când, în prima zi liberă sunt aproape leșinată și a doua zi liberă am de recuperat cele 1001 de chestii de făcut). 

Ajutați-mă cu câteva gânduri, ca răspunsuri la întrebările mele…

Voi ce părere aveți? Unde îmi pierd energia? Ce să fac ca să nu-mi pierd toată energia? 
De unde să-mi acumulez o nouă doză de energie?

Pentru mai multe detalii, nu uitati sa ma urmariti si pe: 
 ♥ Bloglovin ♥  Instagram ♥ Facebook Pinterest ♥ Twitter ♥  Youtube 

Follow:

Distribuie:

Lasă un răspuns