Lacalut aktiv pasta de dinti – Review

Lacalut aktiv pasta de dinti – Review

De ceva vreme bună tot doresc să scriu astfel de articole cu produse care eu le recomand aproape zilnic în farmacie, cu produse care merită recomandate, produse care merită încercate.

Fără să fac antireclamă, eu nu mai folosesc paste de dinți gen Colgate sau Aquafresh de cel puțin 15 ani. Chiar dacă, recunosc, am mai folosit așa de urgență, plecată fiind, câte o periere cu Colgate sau ce mai găseam pe la părinți sau prieteni acasă. Totuși, la mine acasă nu veți găsi astfel de paste de dinți.

Nu mă laud cu dantură frumoasă, pentru că natura nu mi-a dat cea mai frumoasă dantură, chiar dacă îmi doresc, totuși am dinți frumoși, sănătoși și un alb natural frumos.Îmi place să schimb pastele de dinți, dar în acest circ al pastelor de dinți are un loc bine păstrat și pasta de dinți Lacalut aktiv. Chiar mi-am luat 2 bucăți din pasta de dinți prezentată în imagine pentru că era la preț promoțional și are și 33% gratuitate, deci am câștigat de două ori. Din farmacia unde lucrez, am cumpărat la 9,50 lei/buc.

Părerea mea despre Lacalut Aktiv:

Pasta de dinți Lacalut aktiv este o pastă de dinți blândă dar eficientă pentru curățarea danturii și pentru gingiile noastre. Îmi place să apelez la această pastă de dinți în perioadele când gingiile mele sângerează destul de ușor și știu că după câteva zile de utilizare nu mai am probleme cu sângerarea.

O recomand cu încredere persoanelor cu gingii sensibile, persoanelor predispuse la parondontopatie. Parodontoza este acea afecțiune când gingiile se inflamează, sângerează și în general duc la mișcarea dinților și în cazuri grave duce chiar la căderea dinților. Sunt tot mai multe persoane care suferă de parodontoză, foarte multe persoane de vârsta părinților noștri, adică pe la 50 ani, ceea ce este foarte îngrijorător.

În aceste cazuri, inflamația gingiilor, pe lângă că duce la căderea dinților, îngreunează foarte mult prinderea protezelor sau a pivoților de susținere pentru proteze. Așa că hai să insistăm la părinții noștri să folosească pastă de dinți de calitate bună,  să o folosească zilnic, dimineața și seara.

Știu că foarte mulți apelează la scuza că bunicii noștri nu se spălau pe dinți și nu și-au pierdut dinții. Haideți să recunoaștem că ei aveau altă alimentație, nu beau apă minerală, sucuri carbogazoase, legume și fructe procesate sau tratate chimic și multe alte alimente care ne afectează acum sănătatea cavității bucale. În plus, pe vremuri, nici cafeaua nu se folosea atât de mult. Ei foloseau cicoare și ceaiuri sau sucuri și nectaruri făcut în casă.

Recomandare

Unii nu vor să foloseasc Lacalut pentru că are un gust puțin mai diferite. E adevărat, are altfel de gust pentru că are ingrediente naturale, atent selecționate. Dar folosind-o, după 3-4 utilizări te obișnuiești cu gustul ei. Oricum are o aromă ușor mentolată ca și celelalte paste de dinți, așa că este chiar ușor de adaptat la gustul ei.

Pentru cei care nu au probleme cu gingiile, cum sunt și eu, când termin un tub de Lacalut, trec la Sensodyne sau Parodontax care au variante Whitening pentru a-mi păstra culoarea albă a dinților cât mai mult timp. Dar, revin cu drag la pasta Lacalut aktiv, așa cum ziceam.

Gama Lacalut cuprinde produse diverse cum ar fi Lacalut Herbal, doar cu extracte din plante, Lacalut White apă de gură, Lacalut Sensitive pentru cei cu gingii foarte sensibile, și alte variante de pastă de dinți sau ape de gură, precum și periuțe de dinți varianta soft, acelea cu perii foarte moi.

Produsul se găsește în farmacii sau poate fii comandat de aici.

Cine mai folosește Lacalut aktiv?

Follow:
Debora Tentiș

Sunt farmacist cu peste 10 ani experiență în domeniu și blogger pasionată de produsele pentru îngrijirea pielii. Scriu păreri sincere despre produsele încercate, sfaturi avizate pentru sănătate, sfaturi pentru îngrijirea tenului și recomandări pentru un stil de viață frumos. Tenul meu este mixt-gras, fotosensibil, 30+. Oradea, RO. #farmacistonline

Abonează-te:

Distribuie: