Acneea si telefonul mobil

Acneea si telefonul mobil

Pornind de la un telefon mobil, vreau sa abordez o altfel de problemă a tenului nostru, și anume: acneea.

Nu vreau să intru în detalii științifice și plictisitoare dar vreau să vă reamintesc că, conform multor studii de specialitate, telefonul mobil este cel mai ”murdar” obiect pe care îl folosim zilnic. Este plin de microbi pentru că punem mâna pe el după ce ne-am prins de bara din autobus, după sau în timp ce numărăm banii, îl folosim în timp ce stăm pe wc, în spitale… și în multe alte locuri sau situații când nu avem cum sau unde să ne spălăm pe mâini.

Ca și un mic exercițiu vă propun să vă gândiți prin câte locuri ați pus mâna în ultimele 48 ore și de câte ori ați sters telefonul mobil… Hai să vedem, ne îngrozim?

Dar dacă vă spun că în aceste 48 ore ați atins telefonul ”murdar” de fața voastră de cel puțin 10-15 ori (in funcție de câte convorbiri ați avut), vă îngroziți și mai rău?

Nu e de mirare că avem acnee, că ne ies tot felul de coșuri și pustule pe față… 

O altă serie de studii medicale arată că cele mai frecvente cauze de acnee apar în zona feței pe care o atingem cu telefonul atunci când comunicăm. Și eu m-am confruntat cu acest tip de acnee, pentru că la serviciu pun mâna pe bani aproape toată ziua, și în ciuda faptului că îmi dezinfectez mâinile și le spăl de 10 ori pe zi, totdeauna sună telefonul înainte să apuc să-mi curăț mâinile și normal că îl ating de obraz, mai ales că mâinile trebăluiesc alte lucruri în același timp.

Așa am ajuns să folosesc zilnic servețele pentru curățarea telefonului care sunt potrivite chiar și pentru smartphone-uri. Eu am găsit o variantă mai ieftină în magazinul Jumbo și mi-am luat câteva pachete să le am acasă. Tot la ei am găsit și varianta de servețele pentru ecranul laptopului sau a tabletei, pe care le folosesc cam la două-trei zile.

Când mi-am dat seama că îmi infectez fața la doar 5 minute după ce am curățat-o și tratat-o cu produse care au costat sute de lei, m-am îngrozit și așa că le port cu mine, peste tot geanta, mașină și chiar în buzunarul la halat.

Voi folosiți servețele pentru a vă curăța telefonul? Sau folosiți altceva?

Pentru mai multe detalii, nu uitati sa ma urmariti si pe: 
 ♥ Bloglovin ♥  Instagram ♥ Facebook Pinterest ♥ Twitter ♥  Youtube 

Follow:

Distribuie:

Lasă un răspuns