Cand ti-ai verificat alunitele?

Cand ti-ai verificat alunitele?

Ca si mine, sunt multe persoane in jurul nostru care din nastere sau pe parcursul anilor au ajuns ca aiba pe corp alunite.

Alunitele nu sunt simple imperfectiuni ale pielii, ele au iesit in urma unei cauze stiuta de noi sau indiferent de stiinta sau dorinta noastra. Nu demult, am fost intrebata in farmacie daca un anume produs pentru arderea negilor (Urgo Coricide) este bun si pentru negi. Dupa mai multe discutii am aflat ca abundenta de alunite pe corpul ei a apurat dupa ce anul trecut a stat la soare zilnic, fara sa foloseasca protectie solara, ci doar ulei de masline.

Dupa alte discutii, domnisoara a inteles (sper eu) ca trebuie sa se protejeze cu creme cu FPS peste 40, la pielea ei foarte deschisa, iar pentru alunitele deja aparute, sa le urmareasca evolutia si daca apar modificari sa vina la farmacie sa o indrum la dermatolog, sau sa mearga ea la medicul de familie sa-i recomande un dermatolog.

Treaba cu alunitele e mai veche, dar in ultimii ani vad tot mai multe paciente cu aceasta problema. Asa ca, mare mi-a fost bucuria cand am aflat, acum cateva sapatamani, ca LA Roche-Posay anul acesta vine cu o noua campanie in ajutorul pielii si sanatatii noastre.

La Roche-Posay ne propune sa ne analizam alunitele si sa le comparam cu cele din tabelul de mai jos, in mod repetat, si daca apar modificari, trebuie sa ne adresam unui medic dermatolog.

Apelez si eu la voi, poate aveti prietene care s-au gandit sa-si “arda” alunitele cu diversi plasturi sau solutii, NU E BINE! Daca auzi prietene aducand vorba despre asa ceva, spuneti-le, aratati-le ca NU E BINE SA LE ARDA sau SA LE RUPA!
Motivul: se pot inflama sau pot deveni cancerigene.

Asa, te rog, devino si tu un “skin checker” pentru tine si pentru cei dragi tie! 

Detalii despre aceasta campanie gasiti pe www.laroche-posay.ro

Si nu uita sa te programezi la dermatolog pentru un consult gratuit, dupa 1 Mai 2015. Revino pe blog-ul meu pentru a afla mai multe detalii.

Ti-ai verificat alunitele?

Pentru mai multe detalii, nu uitati sa ma urmariti si pe: 
 ♥ Bloglovin ♥  Instagram ♥ Facebook Pinterest ♥ Twitter ♥  Youtube 

Follow:
Debora Tentiș

Sunt farmacist cu peste 10 ani experiență în domeniu și blogger pasionată de produsele pentru îngrijirea pielii. Scriu păreri sincere despre produsele încercate, sfaturi avizate pentru sănătate, sfaturi pentru îngrijirea tenului și recomandări pentru un stil de viață frumos. Tenul meu este mixt-gras, fotosensibil, 30+. Oradea, RO. #farmacistonline

Abonează-te:

Distribuie:

1 Comment

  1. Nicoleta Alexandra
    17 aprilie 2015 / 16:05

    Eu nu mi le-am verificat niciodata, insa pe cat posibil am incercat sa le protejez! De ceva timp o alunita a cam luat o forma ciudata si ma ingrijoreaza acest lucru! Anul acesta chiar trebuie sa fac un control 🙂