Consultatii online de skincare in Romania
Pentru Noutăți și Sfaturi despre Frumusețe, Sănătate și altele, înscrie-te aici:
AllSkin Med C Light Anti-Ox Moisturising Gel 30ml
MEDIK8 Crystal Retinal 6 Serum 30ml
The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F 30ml
Medik8 Crystal Retinal 1 Serum 30ml
Medik8 Press and Glow Tonic 200ml
Skin Philosophy Cleanse Off 1pad
Cerave Cream-to-Foam Cremă de curățare 236ml
LIFT dispozitiv pentru lifting Skin Philosophy
Neostrata Correct Microderabraziune cu acid glicolic 75gr
CurrentBody Skin x Wayne Goss The LED Essentials
The Inkey List PHA toner 100ml
The Ordinary Acid Lactic 10% + Acid Hialuronic 30 ml

31 Days of Healthy Living – Cuvant inainte

Pentru ca luna Martie este luna femeii si luna unui stil de viata sanatos, am hotarat sa urmez un program de 31 de zile cu un stil de viata cat mai sanatos.

Un alt motiv pentru care am hotarat sa incep acum acest proiect, a fost faptul ca m-am cantarit si am descoperit ca m-am ingrasat cu 4 kg.

Unii dintre voi stiti ca am lipsit de pe blog pentru ca ultimile doua luni au fost foarte ocupate pentru mine. In acest timp am avut si o problema de sanatate, mai exact am avut dureri groaznice de spate. Muschii spatelui, incepand de la cei cervicali pana la cei dorsali au refuzat sa se mai relaxeze. Au fost atat de contractati incat aveam minute bune cand nu ma puteam misca liber ci doar cat imi permiteau muschii si coloana.
Desi suport binisor durerea, am avut minute bune cand imi dadeau lacrimile de durere sau aveam greturi de la oboseala si durere.

Dupa cateva zile cu un astfel de chin, am reusit sa-mi iau o parte din concediul de odihna si m-am dus la medicul de familie sa-mi dea ceva ca sa ma tratez.
Intre timp, mergeam regulat la masaj, la un salon de masaj, dar ma ajuta doar in ziua respectiva. Pe a doua zi eram din nou cu dureri.
Apropo, mai tarziu am aflat de la specialisti, ca in cazul contractiilor musculare nu este indicat folosirea cremelor cu efect de incalzire ci se recomanda cele cu efect de racire si un masaj lejer dar regulat, asociat cu stretching.

Asa am ajuns sa aflu de noul cabinet de fizioterapie si recuperare medicala din Oradea, care are contract cu CAS Bihor. Cabinetul de numeste FizioStyle si se afla situat pe STr Sovata, nr 5a, la parter (in locul fostului cabinet Herbalife). Tel. 0748.874.517.
Aici au medic specialist in fizioterapie si recuperare medicala care in urma unei consultatii mi-a prescris 4 proceduri pe zi timp de 10 zile. 4 proceduri fiind cele decontate de CAS, asa ca n-am platit absolut nimic, iar consultatia este gratuita.

Mie mi-a fost recomandat: ultrasonoterapie, curenti interferentiali, masaj regional si aplicatii cu parafina. Programarea procedurilor a fost facuta in asa fel ca sa imi fie comod si convenabil mie si sa ma incadrez in zilele mele libere din concediu si mai apoi, zilele libere de la serviciu.

La sfarsitul celor 10 zile de proceduri, m-am prezentat la medicul specialist pentru o noua consultatie ca sa vada evolutia starii mele de sanatate, mi-a eliberat o scrisoare medicala pentru medicul de familie si mi-a spus o serie de recomandari foarte importante pentru bunastarea sanatatii mele.

Dupa 10 zile de proceduri m-am simtit aproape refacuta, nu mai aveam dureri insa am urmat cateva zile de strestching pentru a-mi mentine muschii relaxati, iar 4-5 zile mai tarziu m-am simtit extraordinar. Trebuie sa mentionez ca am inceput serviciul intre timp si veneam extenuata acasa dupa 10-11 ore de stat in picioare + aer conditionat.

Chiar daca nu sunt chiar grasa, doar ca am cateva kg in plus (vreo 4-5kg) fata de ce ar trebui sa am pentru inaltimea mea, medicul specialist m-a cantarit, m-a masurat, mi-a verificat tensiunea arteriala si in prima zi a consultatie si in ultima zi a tratamentului. Desi nu mi-a cazut tocmai perfect vorbele dansului, totusi sunt perfect adevarate si spune de un specialist au un ecou mai mare in mintea mea si rspectiv, viata mea.

Medicul mi-a spus ca fiecare kilogram in plus este o greutate in plus pentru coloana vertebrala si pentru picioarele mele, ca si cum as purta in spate un flacon cu 5 litri de apa. Doar ca, kilogramele se depun zilnic cate putin si nu ne dam seama pana cand e prea tarziu. Faptul ca atunci aveam deja dureri, explicatia dansului a fost cat se poate de reala.

Dupa zile si zile, inca n-am uitat recomandarea medicului de a manca mai sanatos, de a face exercitii zilnice, de a-mi schimba pozitia statica la fiecare 1-2 ore, de a face stretching zilnic sau la 2 zile, de a face inot (inca nu stiu sa inot) si de a face tot posibilul sa pierd din kilograme si sa ma mentin la greutatea ideala, in special pentru faptul ca la toamna voi face 30 ani… si deja imbatranesc… of of of…

Cum zice si citatul de mai sus, trebuie sa ma apuc de treaba astazi, asa ca voi incepe, 
de azi, un program de 31 de zile cu un stil de viata sanatos.

Daca vreti sa va alaturati acestui proiect impreuna cu mine, stati pe aproape pentru ca voi publica liste, video-uri si tot ce e nevoie petru acest program.

Cine se inscrie?




For more news, follow me on: 
 ♥ Bloglovin ♥  Instagram ♥ Facebook Pinterest ♥ Twitter ♥  Youtube 

Scrie-mi mai jos părerea ta sau orice întrebare, și îți voi răspunde cu drag! Pentru a fi la zi cu tot ce postez, urmărește-mă pe Instagram, Bloglovin, Facebook, Pinterest, și pe Youtube. Pentru cele mai bune informații, abonează-te aici:
Ți-a plăcut articolul? Poți susține acest blog printr-o mică donație, cât costul unei cafele.
 De reținut! Înainte de a începe un tratament medicamentos sau cosmetic consultă un specialist pe domeniul respectiv. Textul este pur informativ, citirea și utilizarea informațiilor de pe acest blog se fac pe proprie răspundere și nu garantează vreun anume rezultat. Textul și imaginile sunt protejate de drepturi de autor și este strict interzisă reproducerea sau folosirea lor sub orice formă.

Looking for Something?