Impresii Pharma Forum Oradea ziua 1

Impresii Pharma Forum Oradea ziua 1

Pharma Forum este un eveniment important pentru lumea farmaciei care se organizează periodic în anumite orașe din România.

Anul acest, organizatorii au ales Oradea și le mulțumim!

Prima zi a început la ora 14,00 cu înregistrarea participanților după care am trecut pe la bar și am putut seri o cafea, un ceai su un pahar cu apă. Au fost organizate câteva standuri cu produse unde ne-au fost prezentate cele mai noi produse ale câtorva companii cum sunt Johnson cu două produse noi despre care găsiți detalii aici și aici.

Despre celelalte produse noi voi scris câte un articol pentru fiecare produs în parte, în zilele următoare.

După vizitele la standurile producătorilor și cu plasele pline de pliante sau produse am ajuns în sala Varadium a hotelului Double Tree by Hilton.

La acest eveniment am avut onoarea să avem moderator pe însuși domnia sa domnul 
Prof. dr. farm. Dumitru Lupuleasa – Președintele Colegiului Farmaciștilor din România.

În deschiderea evenimentului i-am avut alături pe președintele Casei Județene de Sănătate Bihor – Dr. Ionuț Gheroghe și pe Prof. dr. Florian Bodog – decan al Facultății de Medicină și Farmacie Oradea.

Evident, a fost tot timpul alături de noi doamna Prof. farm. Laura Vicaș – Președintele Colegiului Farmaciștilor Bihor.

Titlurile prezentărilor din prima zi a evenimentului au fost:

1. Noile produse în portofoliul Johnson&Johnson România – unde am aflat despre Oly-Nal spray, Hexpectoral soluție și încă un produs despre care urmează să scriu.
2. Managementul dismenoreei primare – unde am aflat care este avantajul noul produs din gama Nurofen, produsul Nurofen Immedia Ultra despre care urmează să vă spun mai multe.
3. Pacientul mic și consilierea asupra medicației acestuia – unde am aflat cum și când trebuie tratat pacientul mic când are febră și care sunt stadiile febrei, dar mai important ce efecte nocive ar febra asupra pacientului mic și care sunt produsele indicate a fi folosite pentru scăderea febrei la copii mici, in funcție de vârstă.
4. Homeopatie pentru tratamentul răcelii și gripei –  aici am aflat, după o pauză bine meritată, care sunt beneficiile homeopatiei și cum se alege un tratament.
5. Oligoelemente – beneficii versus toxicitate – aici am aflat cum unele elemente care credem că ne sunt benefice se pot transforma în elemente toxice pentru organismul nostru, spre exemplul hipervitaminoza. Am mai aflat cu apar Speciile Reactive ale Oxigenului și am aflat care este importanța antioxidanților.
6. Suplimentarea dietei alimentare cu Vitamine+Minerale+Probiotice: Pro sau Contra? – aici am aflat despre singurul produs de pe piața din România care le conține pe toate trei într-o singură tabletă și avantajul folosirii unui astfel de produs complex.
7. Abordarea pacientului cu afecțiuni oftalmice de către farmacistul practician – aici ne-au fost prezentate noi metode de tratamente pentru ochi și avantajul folosirii formei de picături pentru ochi și a suplimentelor alimentare destinate ochilor.

A fost o primă zi foarte interesantă, cu multă informație nouă, interesată, multe produse și tehnici noi, foarte captivantă. Toate temele au fost prezentate de persoane de specialitate cu titluri de doctori sau profesori în farmacie sau medicină.

Ai mai participat la evenimente Pharma Forum? 
Ce părere ți-a lăsat?

Pentru a fi la curent cu noutăţile, urmăriţi-mă pe:
 ♥ Bloglovin ♥ Facebook ♥ Instagram ♥ Twitter 

Follow:

Distribuie:

Lasă un răspuns