Consultatii online de skincare in Romania
Pentru Noutăți și Sfaturi despre Frumusețe, Sănătate și altele, înscrie-te aici:
Skin Philosophy Cleanse Off 1pad
Medik8 Press and Glow Tonic 200ml
CurrentBody Skin x Wayne Goss The LED Essentials
Medik8 Crystal Retinal 1 Serum 30ml
The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F 30ml
Cerave Cream-to-Foam Cremă de curățare 236ml
The Ordinary Acid Lactic 10% + Acid Hialuronic 30 ml
MEDIK8 Crystal Retinal 6 Serum 30ml
Neostrata Correct Microderabraziune cu acid glicolic 75gr
AllSkin Med C Light Anti-Ox Moisturising Gel 30ml
LIFT dispozitiv pentru lifting Skin Philosophy
The Inkey List PHA toner 100ml

Farmacist 101: De ce e bine să mergi la simpozioane?

Chiar dacă ești student la farmacie sau mai ales dacă ești farmacist la început de carieră este foarte indicat să mergi la cât mai multe simpozioane, seminarii, conferințe sau cursuri.

Ca să poți afla despre aceste evenimente în orașul tău, ar fi bine să faci practică într-o farmacie sau să ai vreo prietenă bună care deja profesează. Despre simpozioane nu afli chiar așa ușor, mai ales despre cele care au intrarea liberă.

Poate ai observat că sunt farmaciști care n-au fost la seminarii decât foarte rar sau chiar deloc și te-ai gândit sau ți-a spus cineva că e doar o pierdere de timp și energie.
Totuși, nu e chiar așa, ci din contră, chiar este bine și este indicat să mergi la simpozioane.

De ce? De ce, e marea întrebare?
Pentru că:
– acumulezi puncte pentru a putea primii viza din partea Colegiului Farmaciștilor iar când aceștia au impus această condiție, nu au ales-o așa doar de dragul prezenței noastre la simpozioane, ci au ales această cerință pentru a împlinii legea și pentru binele pacientului.
Dacă nu vrei să o faci acest lucru pentru tine, trebuie să o faci pentru lege, pentru profesie și mai ales pentru pacienții tăi.
Pentru a avea dreptul de a profesa ca și farmacist ai nevoie pentru fiecare an în parte de 
40 ore de Educație Farmaceutică Continuă, adică 40 puncte.
Educația farmaceutică continuă este considerată orice prelegere, curs sau simpozion avizat de Colegiul Farmaciștilor al județului respectiv.
– un alt motiv ar fi ca la fiecare curs, simpozion sau alt eveniment de acest gen afli noutăți din lumea farmaceutică. Afli date despre produse noi, date despre terapii noi, date despre noi studii sau descoperiri în domeniu sau alte subiecte interesante pentru profesia noastră.
– al treilea motiv, care este și el la fel  important este faptul că afli terapii noi, detalii ale unor produse, moduri de acțiune și chiar exemple de pacienți pentru care sunt adresate acele produse sau acele terapii.
– ai șansa să încerci unele produse sau să afli păreri ale unor colegi care deja le-au încercat sau le-au recomandat.

Dacă vrei să fi un farmacist bun, un profesionist în domeniu, un bun ajutor pentru pacienții din fața ta, este bine și chiar indicat să participi la cât mai multe astfel de evenimente.

Bolile se schimbă, pacienții se mai schimbă, apar tratamente noi, apar terapii noi, apar produse noi sau noi descoperiri pentru produse deja existente pe piață.
Chiar și organismul nostru se schimbă de la un an la altul, cu atât mai mult și terapiile și schemele de tratament trebuie adecvate la necesitățile unui anumit tip de boală, unui anumit tip de persoană, de vârstă.

Pacient fiind, dacă vrei să verifici cât suflet pune un farmacist pentru profesia lui, poți să-l întrebi când a fost prezent la ultimul simpozion?

Nu poți să mergi la nesfârșit cu aceeași schemă de tratament, Paracetamol pentru răceală și Algocalmin pentru febră, poate Amoxicilină pentru o viroză. E total greșit. Au apărut noi terapii care au un rezultat mult mai bun și au efecte adverse mult mai puține 
sau chiar deloc.

O veche greșeală de a folosi Oxacilina pentru infecțiile dentare, spre exemplu.

Nu trebuie uitat faptul că toate prezentările sunt susține de persoane cu experiență în domeniul farmaceutic sau al sănătății.

E adevărat, sunt opțiuni prin care poți să-ți acumulezi punctele fără să fi prezent la simpozioane sau cursuri, dar o faci în defavoarea ta.

Dacă vrei să afli evenimente care urmează să se întâmple în orașul tău, abonează-te la Newsletter și vei fi informat pe mail.

Când ai fost ultima dată la un simpozion?
Când a fost ultima dată la un simpozion, farmacistul tău?

Chiar sunt curioasă de răspunsurile la aceste întrebări.

Pentru a fi la curent cu noutăţile, urmăriţi-mă pe:
 ♥ Bloglovin ♥ Facebook ♥ Instagram ♥ Twitter 

Scrie-mi mai jos părerea ta sau orice întrebare, și îți voi răspunde cu drag! Pentru a fi la zi cu tot ce postez, urmărește-mă pe Instagram, Bloglovin, Facebook, Pinterest, și pe Youtube. Pentru cele mai bune informații, abonează-te aici:
Ți-a plăcut articolul? Poți susține acest blog printr-o mică donație, cât costul unei cafele.
 De reținut! Înainte de a începe un tratament medicamentos sau cosmetic consultă un specialist pe domeniul respectiv. Textul este pur informativ, citirea și utilizarea informațiilor de pe acest blog se fac pe proprie răspundere și nu garantează vreun anume rezultat. Textul și imaginile sunt protejate de drepturi de autor și este strict interzisă reproducerea sau folosirea lor sub orice formă.
Distribuie:

Looking for Something?