Chiar ajută propolisul la prevenirea bolilor de iarnă?

Chiar ajută propolisul la prevenirea bolilor de iarnă?

Precis ați auzit din bunici că propolisul ajută la creșterea imunității, la prevenirea răcelilor și a virozelor de iarnă. În ultimul timp tot mai puține persoane folosesc produse care conțin propolis, aleg mai degrabă tot felul de produse la care li se face reclamă, unele promit că fac super minuni și chiar conțin propolis… mai bine zis, urme de propolis.

Haideți să vedem dacă chiar ajută propolisul la creșterea imunității și ce alte beneficii are această minune dată de către natură, apoi vă voi prezenta care e cel mai bun produs care conține propolis.

Propolisul este o substanță creată de albine, obținut prin prelucrarea substanțelor extrase din muguri de plop și arin și din scoarța și frunzele unor conifere atent selecționate.
Albinele produs această substanță doar în zilele calde, se pare că doar atunci îl pot prelucra. Au nevoie de el pentru a se apăra de microbi, bacterii, mucegai, pentru a mumifia intrușii omorâți în interiorul stupului împiedicând putrezirea lor. Deasemenea, mai folosesc propolisul pentru căptușirea fisurilor din pereții stupului pentru a nu pătrunde particule nedorite și pentru a păstra o temperatură cât mai constantă în stup.

Compoziția chimică a propolisului cuprinde o combinație mare de substanțe de la compuși flavonici, acizi, ceruri, aminoacizi, substanțe antibiotice, balsamuri și o mare varietate de minerale și uleiuri eterice.

Având în vedere componența sa foarte variată și proprietățile fizice sunt numeroase, de aceea are un spectru larg de recomandare. Totuși, în urma unor studii clinice s-au obținut câteva rezultate remarcabile pentru tratarea anumitor afecțiuni.

Cel mai bun rezultat l-a avut când a fost folosit ca și antibiotic, fiind un antibiotic natural. Studiile arată că propolisul inhibă apariția sau dezvoltarea bacteriilor prin care se află și cele mai întâlnite bacterii cum sunt cele care produc pneumoniile, infecțiile streptococice sau infecțiile stafilococice.
S-a mai observat o acțiune puternică folosit ca antiviral, înlocuind chiar și aciclovirul. 

Din aceste motive are rezultate bune prevenind gripa, răceala, durerile de gât, prevenind și tratând infecțiile căilor respiratorii sau bucale, printre care și candidoza bucală.

O serie de alte studii clinice au arătat că propolisul ajută la prevenirea și tratarea alergiilor sezoniere, precum și a rinitelor alergice.

Cele mai recente studii au arătat rezultatele excepționale ale propolisului în tratarea herpesului genital, a infertilității, reglează tensiunea arterială, ajută în tratamentele contra cancerului și îmbunătățește considerabil imunitatea și rezistența organismului la acțiunea radicalilor liberi, a bacteriilor și virușilor.

Concluzie:
Propolisul chiar ajută la prevenirea și tratarea bolilor de iarnă, mai ales când apar epidemii de viroze atunci când suntem mult mai predispuși să luăm viruși deja modificați de la alte persoane, ceea ce va face ca organismul nostru să nu reacționeze la timp sau suficient de repede pentru a prevenii înmulțirea bacteriilor.

Din fericire, o româncă din Oradea a descoperit cea mai bună formulă de păstrare și administrare a propolisului într-o bază de apă, nu de alcool cum se știa până nu demult. Acest mecanism este o premieră datorită faptului că propolisul conține o cantitate mare de rășini care nu-l lasă să se dizolve în apă.

Esența de propolis în apă este cel mai bun produs pe bază de propolis. Datorită soluției apoase în care se află, această esență se poate administra și bebelușilor sau pacienților cu boli hepatice care nu au voie să consume substanțe cu conținut de alcool.
Apoi, fiind o soluție apoasă, aceasta se absoarbe mult mai repede și mai ușor în organism decât cea alcoolică care trebuie procesată de ficat.

Trebuie amintit că această descoperire este brevetată și a fost premiată cu argint la Salonul de Inventică Internațională de la Varșovia.

Produsul se găsește în farmacii, magazine naturiste și magazinele online.
Trebuie ținut cont că produsul original de Esență de propolis în apă este produs de compania Phenalex din Oradea și a fost inventat de dr. ing. Simona Bișboacă.
Detalii suplimentare găsiți aici.

Dr Cristina Oasan face o concluzi excelentă: „O mie de boli vindecate cu un singur produs”.

Ai folosit până acum produse cu propolis?
Vei încerca această esență apoasă cu propolis?

Pentru a fi la curent cu noutăţile, urmăriţi-mă pe:
♥ Bloglovin ♥ Facebook ♥ Instagram ♥ Twitter 

Follow:
Debora Tentiș

Sunt farmacist cu peste 10 ani experiență în domeniu și blogger pasionată de produsele pentru îngrijirea pielii. Scriu păreri sincere despre produsele încercate, sfaturi avizate pentru sănătate, sfaturi pentru îngrijirea tenului și recomandări pentru un stil de viață frumos. Tenul meu este mixt-gras, fotosensibil, 30+. Oradea, RO. #farmacistonline

Abonează-te:

Distribuie: