Nu mai potrivește fondul de ten? Rujul nu mai rezistă? Află de ce.

Nu mai potrivește fondul de ten? Rujul nu mai rezistă? Află de ce.
Te-ai întrebat vreodată de ce ieri îți era bun fondul de ten și ziceai că nu îl vei schimba prea repede, şi azi parcă nu se mai întinde așa bine sau parcă nu mai acoperă aşa bine?

La fel ai pățit cu rujul sau blush-ul?

Să încep cu începutul.  
Ştim cu toții că fiecare produs pus pe pielea noastră poate influența sau chiar schimba textura şi pH-ul pielii noastre şi 
că “suntem ceea ce mâncăm” sau ceea ce bem.
Fiecare produs, inclusiv apa, care îl ingerăm sau îl aplicăm pe pielea noastră își lasă amprenta asupra ei.
Cremele de față, respectiv balsamul de buze au fost create și testate pentru diferite tipuri de ten: gras, uscat, mixt sau normal. Asta știe toată lumea, nimic nou, doar că persoana care a testat acea cremă oare ce demachiant și loțiune tonică a folosit? Oare era vegetriană sau “carnivoră”, oare fuma sau consuma suficientă apă?
Datorită celor ce mâncăm sau bem şi a cremelor folosite pentru baza de machiaj, produsele de machiaj cum sunt fondul de ten, pudra, blush-ul, fardul de pleoape sau chiar rujul își pot schimba textura de la o zi la alta.
Poți face un experiment mâncând 4-5 zile carne grasă, chips-uri, gyros sau altele asemenătoare și folosește aceleași cosmetice. Vei vedea că nu se comportă la fel pe tenul tău.
Ce e de făcut?

Fă o cura de detoxifiere cu legume, fructe, limonadă (de preferat fără zahăr), mișcare intensă să transpiri, bea multă apă şi exfoliază-ți pielea la 2 zile. Ai nevoie de maxim 5 astfel de zile ca să-ți “cureți” organismul, dar nu dai banii pe alte produse.

Încearcă să folosești cremele, demachiantul și produsele de machiaj fabricate de același brand. În general un brand au pentru test aceleași persoane care folosesc și cremele și produsele de machiaj. Și e logic, dacă testează pentru Vichy, va folosi crema de la Vichy și fondul de ten tot de la Vichy.
Din proprie experiență pot să vă spun că sunt ingrediente ale unor brand-uri care nu se împacă cu ingredientele altor brand-uri.
Un alt exemplu este diferența pielii între anotimpurile calde și cel rece, când produsele cosmeticele trebuie adaptate nevoilor pielii din acel sezon.
Dacă produsul nu expiră în următoarele 3-6 luni, nu-l arunca, schimbă obiceiurile alimentare, schimbă crema de față, poate chiar gelul de curățare și încearcă din nou produsul, poate ți se va potrivi.
Dacă nici atunci nu e cum îți dorești, fă-l cadou, nu e pentru tine.

Cine a pățit așa după un week-end la grătar sau după o nuntă?

Pentru a fi la curent cu noutăţile, urmăriţi-mă pe: ♥ Bloglovin ♥ Facebook ♥ Instagram ♥ Twitter 
Follow:
Debora Tentiș

Sunt farmacist cu peste 10 ani experiență și skincare blogger pasionată de îngrijirea pielii. Scriu păreri sincere despre produsele încercate, sfaturi avizate pentru sănătate, sfaturi pentru îngrijirea tenului și idei pentru un stil de viață frumos. Am tenul mixt-gras, fotosensibil, 30+ și sunt din Oradea, România. #farmacistonline

Suntem 320 de abonați care citim blogul, hai și tu!

Distribuie:

Lasă un răspuns