Cele mai intalnite intrebari pentru cei care vor sa devina farmacisti

Cele mai intalnite intrebari pentru cei care vor sa devina farmacisti
  

Azi vreau să vă răaspund la cele mai întâlnite întrebări.1. Este o profesie de viitor a munci ca si farmacist? Voi incepe prin a mentiona faptul ca in Romania nimic nu este sigur si despre nici o profesie in domeniul sanatatii, cel putin, nu poti stii daca e de viitor, dar pot sa te asigur ca oameni bolnavi vor fii in tot viitorul Romaniei si persoane care sa treaca de la a fi farmacist la a fi vanzator sau de genul, inca nu am auzit. Deci, cam este de viitor, daca nu in Romania, este in afara ei. 

Mai exista noi posibilitati: de a lucra in cercetare sau in spital ca si farmacist clinician. Aceste profesii nu sunt foarte cunoscute, in special cea de farmacist clinician fiind o profesie noua in Romania, dar in strainatatea are vechime.
Deci, ca si loc de munca, daca esti licentiat in farmacie poti profesa ca si farmacist intr-o farmacie cu circuit deschis (cea in care au acces toti pacientii), ca farmacist intr-o farmacie de spital (cu circuit inchis), intr-o fabrica de medicamente ca si cercetator sau pentru verificarea calitatii, intr-un depozit de medicamente ca si supervizor, ca si farmacist clinician daca faci si rezidentiatul, ca si farmacist de laborator daca stii sa prepari preparate magistrale sau ca si consultant in politie daca mai faci studiile cerute de ei. De asemenea mai poti deveni asistent univ. sau profesor univ. in cadrul facultatii de farmacie.
2. Ce cred oamenii despre farmacisti? E adevarat ca unii nu prea diferentiaza un farmacist de un vanzator, datorita dragilor nostri colegi care au trecut prin facultate ca rata pe apa, dar daca iti cunosti profesia si pui suflet, cu timpul esti respectat.
3. E greu sa-ti deschizi o farmacie? In Romania este destul de greu, in primul rand pentru ca lanturile sunt foarte raspandite si au promovare peste tot si apoi pentru ca sistemul de sanatate este foarte schimbator. Sa zic asa, ai nevoie de multe resurse ca sa-ti deschizi o farmacie, in functie de locul unde doresti sa o deschizi.
4. Ce să aleg între medic şi farmacist? Te gandesti intre a alege a fi medic sau farmacist in Romania? Daca o faci cu pasiune, alege ce iti place mai mult. Iar daca vrei sa alegi pentru salar, in primii ani vei castiga mai bine ca si farmacist decat ca si medic rezident, dar daca nu pui suflet in a fi farmacist si muncesti doar pentru salar, vei pierde.

Aştept şi alte întrebări pe mail sau în comentarii!

Pentru a fi la curent cu noutăţile, urmăriţi-mă pe: ♥ Bloglovin ♥ Facebook ♥ Instagram ♥ Twitter 

Follow:

Distribuie:

Lasă un răspuns