Se merita sa te faci farmacist?

Se merita sa te faci farmacist?
Am fost intrebata de cateva domnisoare abitioase si puse pe treaba daca se merita sa te faci farmacist in Romania, ei bine, azi vreau sa va raspund.
Ca sa devii farmacist, nu e usor, chiar e destul de greu iar comparativ cu medicina, nu e departe, chiar daca colegii medici poate ma vor contrazice. Pentru ei e mai greu dupa facultate decat pentru noi farmacistii, dar facultatea e cam la fel.1. Dacaalegi sa devii farmacist trebuie sa te inscrii la o Facultate de Farmacie acreditata, ca sa nu ajungi peste 1-2 ani sa regreti ca ai pierdut timpul si energia. Apoi trebuie sa stii chimie si biologie la un nivel ridicat. Ca sa intelegi, chimia din liceu e doar rezumatul la chimia din facultate. Spre exemplu, in facultate sunt vreo 5-6 materii legate de chimie, atat de mult se aprofundeaza. Exista materii diferite, cu profesori universitari pentru materii separate cum sunt chimie organica, chimia anorganica, biochimia, chimie-fizica, chimia analitica. Biologia e necesara de stiut, partea de Botanica pentru ca vei avea nevoie ca baza la alte cateva materii, iar anatomia e la fel de importanta ca baza la alte materii.
2. Dupa ce ai invatat si ai luat admiterea, iti trebuie o vointa de fier, adica visul tau sa fie acela sa devii farmacist, altfel urmatorii 5 ani vor fi doar un chin sau vei renunta pe parcurs.
3. In facultate e foarte interesant, afli extrem de multe lucruri noi despre compusi chimici, plante, extracte naturale, substante medicamentoase, despre cum raspunde organismul uman la fiecare substanta. E foarte interesant. Apoi vei avea satisfactia de a prepara unguente, creme, solutii, emulsii, supozitoare, vei avea bucuria de a cerceta calitatea unor produse/medicamente deja existente pe piata si iti vei da seama ce mult inseamna calitatea unui produs si ce diferite sunt produsele cu aceeasi substanta dar fabricate de companii diferite.
4. Vei avea nopti nedormite in sensiune si vei lega prietenii foarte frumoase, vei iubi, te vei distra, vei plange, te vei bucura, te vei ingrasa sau vei slabii in sesiuni, dar va fi foarte frumos.
5.  Dute în farmacia de la parterul blocului şi roag-o pe farmacista de-acolo să te lase să stai 30min sau poate 1oră să vezi cum se desfăşoară activitatea. Poate vei dori sa mergi şi săptămîna viitoare, să mai vezi.

Sa fi farmacist, nu e usor pentru ca ai in mainile tale viata persoanei de peste tejghea, dar daca o faci cu pasiune si cu stiinta, e o adevarata placere si aceasta profesie iti va aduce multe satisfactii sufletesti.
Chiar daca te vor durea picioarele cand ajungi acasa, vei adormi zambind ca ai ajutat un om sa nu mai sufere, sau poate mai multi.
Daca te-a inspirat in vreun fel sau altul aceasta postare sau ai alte intrebari, scrie-mi mai jos.


Follow:
Debora Tentiș

Sunt farmacist cu peste 10 ani experiență în domeniu și blogger pasionată de produsele pentru îngrijirea pielii. Scriu păreri sincere despre produsele încercate, sfaturi avizate pentru sănătate, sfaturi pentru îngrijirea tenului și recomandări pentru un stil de viață frumos. Tenul meu este mixt-gras, fotosensibil, 30+. Oradea, RO. #farmacistonline

Abonează-te:

Distribuie:

Lasă un răspuns