Am incercat #1: Uleiuri vegetale presate la rece

Am incercat #1: Uleiuri vegetale presate la rece
Azi am încercat două noi uleiuri: cel de cocos şi cel de argan.

Uleiul de cocos nu e la prima utilizare, doar că n-am apucat să scriu despre el. L-am folosit şi îmi place să-l folosesc pentru mâini şi unghii pentru ca este un ulei foarte hrănitor cu proprietaţi de calmare, hrănire şi dezinfectare datorită componeţei lui.

De asememea uleiul de cocos l-am mai folosit pentru a clătii gura cu el, tot pentru proprietăţile sale puternic dezinfectante şi dezodorante. L-am încercat imediat după ce am terminat ceaşca de cafea pentru are efect mai puternic de a îndeparta mirosul de cafea, cedând locul unei respiraţii proaspete şi unei cavită-i bucale igienizate şi cu pH-ul refăcut, ceea ce e foarte important.

Uleiul organic de Argan l-am folosit pentru faţă. După ce mi-am curăţat faţa aşa cum se cuvine, am aplicat uleiul de argan în locul cremei hidratante sau hrănitoare. 
Am ales uleiul de argan în locul cremei hidratante pentru ca este un ulei “uşor” pentru piele dar are o puternică acţiune de hidratare şi hrănire şi nu îngrasă tenul. După nici 10 minute de la aplicare faţa mea are alt luciu, parcă radiază, arată mult mai sănătoasă şi chiar simt că îmi mulţumeşte pentru tratamentul acordat.

Sunt foarte mulţumită de cele două noi uleiuri şi sigur le voi pastra pentru mult timp în rutina mea de îngrijire.

Cele două uleiuri le puteţi studia şi achiziona aici pentru cel de cocos
Nu pot neglija uleiul de măsline care face o treabă extraordinară pentru pielea corpului iar uleiul de migdale este de mult preferatul meu.
Uleiul de măsline este foarte bun de folosit pentru hidratarea corpului, pe lângă faptul că este mai accesibil la cumpărat şi are mai multe întrebuinţări. Totuşi pentru un adevărat tratament de hidratare a pielii, pentru un masaj anticelulitic sau pentru a preveni apariţia vergeturilor, nu uitaţi să aveţi în casă tot timpul uleiul de măsline.
Uleiul de migdale îl am de ceva vreme în “farmacia mea” de acasă. Îl folosesc cu mult drag pentru atenuarea ridurilor de expresie, pentru tratarea şi prevenirea cearcănelor şi a ridurilor din jurul ochilor şi de foarte multe ori l-am folosit şi pentru hrănirea unghiilor şi a cuticulelor. Mai trebuie să vă spun că l-am folosit cu succes pentru vârfurile firelor de par pentru a preveni despicarea lor, mai ales după ce am folosit placa sau ondulatorul. Uleiul de migdale se poate cumpăra de aici sau din orice Plafar.

Voi folosiţi uleiuri vegetale? Care sunt acestea?

Pentru a fi la curent cu noutăţile, urmăriţi-mă pe: ♥ Bloglovin ♥ Facebook ♥ Instagram ♥ Twitter 
Follow:
Debora Tentiș

Sunt farmacist cu peste 10 ani experiență în domeniu și blogger pasionată de produsele pentru îngrijirea pielii. Scriu păreri sincere despre produsele încercate, sfaturi avizate pentru sănătate, sfaturi pentru îngrijirea tenului și recomandări pentru un stil de viață frumos. Tenul meu este mixt-gras, fotosensibil, 30+. Oradea, RO. #farmacistonline

Abonează-te:

Distribuie:

5 Comments

 1. 14 ianuarie 2015 / 15:29

  Te-ai intrebat vreodata de ce la finalul unei zile, cand te privesti in
  oglinda, ti se pare ca nu te mai recunosti? Ei bine, afla ca acest lucru
  se poate explica prin faptul ca tenul isi pierde din prospetime,
  culoare si elasticitate, motivul fiind un mix de factori interni si
  externi. Rezultatul are si un nume: imbatranirea de peste zi,
  fenomen demonstrat de catre Laboratoarele Vichy cu ajutorul medicilor
  dermatologi si a unor studii de specialitate.

  Produse si Truse din gama Vichy la pret redus http://farmaciasilva.ro/124_vichy-laboratoires

 2. 12 august 2014 / 22:02

  Am uitat sa precizez in articol, nu le lasati peste zi in masina… la caldura asta, vor curge…

 3. 12 august 2014 / 22:01

  Bine ca mi-ai amintit ca trebuie sa-mi iau unul 🙂

 4. 12 august 2014 / 21:46

  La prima atingere nu totdeauna dau senzatia cea mai placuta, mai ales vara, dar dupa 10-15min pielea o sa-ti multumeasca 😉 Foloseste-le, ca e pacat sa expire… 🙂

 5. fashion doctor
  12 august 2014 / 16:19

  am si eu o gramada de fel de feluri de uleiuri, dar rar le folosesc. sau uit sau nu imi place senzatia pe piele.