Despre hepatite – trebuie sa afli

Despre hepatite – trebuie sa afli

Cu ceva timp in urma va spuneam cat de suparata sunt pentru faptul ca foarte multi dintre cunoscutii mei au virus hepatic C. Ei bine, de-atunci am mai aflat si despre alte persoane care s-au descoperit a fi purtatori de virus hepatic B, altii virus hepatic C.

Ce am aflat, ma ingrozeste, si anume ca

“Peste 2 milioane de romani sufera de hepatita virala (aproximativ 1 milion sunt afectati de virusul hepatic B iar 1.2 milioane de virusul hepatic C). In Bucuresti, 10% din populatia totala este afectata de cel putin unul din acesti virusi, iar in Iasi 5%” (conform www.hep.ro)

Din pacate, sigur cineva dintre cunoscutii tai are virus B sau virus C. Testeaza-te astazi!

Cu cat se depisteaza mai devreme, cu atat e mai bine. Depistata la timp poti trai frumos pana la adanci batranete.

Iata care sunt analizele obligatorii si preturile, dar nu numai pentru a vedea daca esti purtator de unul dintre virusi. Aceste analize se deconteaza de CAS daca ceri medicului de familie sa-ti scrie un bilet de trimitere. Daca totusi nu ai timp sa ajungi la medicul de familie sau nu esti asigurat, poti merge direct la laboratorul clinic din cartierul tau si poti cere sa fi testat pentru acesti virusi.

– pentru virus hepatic A – 42lei

– pentru virus hepatic B – 36lei

– pentru virus hepatic C – 47lei

(Aceste preturi au fost preluate de la laboratul Bioclinica si pot diferii de la un laborator la altul.)

Daca ceri medicului de familie bilet de trimitere, pe langa faptul ca beneficiezi de decontarea lor de catre CAS, medicul iti mai poate adauga o serie de alte analize necesare monitorizarii sanatatii tale.

Pentru cei care deja au fost depistati cu unul dintre virusii amintiti mai sus, aruncati o privire pe site-ul www.hep.ro este un grup de sprijin cu informatii foarte complexe despre toate hepatitele, despre interpretarea analizelor, diete si regimuri necesare inainte, in timpul si dupa un tratament cu interferon si multe alte informatii importante. Bravo celor care au pus bazele acestui grup de sprijin.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, nu ezita să dai Like sau +1.

Follow:

Distribuie:

Lasă un răspuns