Adevărul despre cosmeticele cu acțiune prelungită

Adevărul despre cosmeticele cu acțiune prelungită

Printre altele, mă refer la deodorantele care acționează 72h, cremele cu acțiune hidratantă 48h, fondul de ten ce rezista 24h şi multe altele.

În primul rând pielea e setată să elimine toxinele, sebumul şi celulele moarte. Dacă pielea noastră ar fi lăsată să-şi urmeze cursul firesc, în 12h s-ar vedea o schimbare a produsului respectiv, în funcție de produsul folosit şi zona de piele pe care este aplicat. Cel mai elocvent exemplu este pielea axilei, care în 12 ore își poate schimba pH-ul de foarte multe ori în funcție de compoziția alimentelor ingerate, a cantității şi tipului de lichid consumat şi în funcție de efortul fizic depus.

Da, se poate ca un deodorant să aibă o acțiune antiperspirantă de 72 ore, dar prin ce procedeu? Doar neutralizarea mirosului sau blocarea secreției sudoripare?

Dacă blochează secrețiile normale, care în mod fiziologic organismul nostru le elimină pentru că nu îi sunt benefice, oare ce efect au asupra pielii și asupra organismului aceste toxine?

Şi dacă blocăm secrețiile normale ale pielii timp de câteva zile sau săptămâni, v-ați gândit că organismul nostru se va acomoda acestui “sistem de viață” şi toxinele nu se vor elimina mai deloc prin acele porțiuni?

Credeți că degeaba recomandă unii specialiști demachierea cât mai repede posibil şi lasat pielea să respire cât mai mult timp cu putință?

Oare de ce dimineața avem tenul mai gras? Pentru că noaptea nu are fond de ten şi poate să-şi urmeze cursul firesc de reînnoire.

Vă las pe voi, pe fiecare, să răspundeți acestor întrebări şi chiar vă rog să-mi scrieți părerea voastră.

Iar ca răspuns la aceste întrebări, voi revenii cu recomandări de produse organice, care poate pentru mulți nu au rezultatul minune, dar garantez că pentru pielea şi organismul Dvs este o sărbătoare.

Între timp, aruncați o privire pe acest site cu produse organice, poate găsiți o alternativă mai sănătoasă la produsele cu reclamă multă.

Follow:

Distribuie:

Lasă un răspuns