Totul despre cafeaua verde (2) – All about green coffee (2)

Totul despre cafeaua verde (2) – All about green coffee (2)

All about green coffee (2) – English version below

RO: Arborele de cafea şi fructele, respectiv seminţele de cafea sunt cunoscute cu mii de ani în urmă de către strămoşii noştri.

Planta de cafea are înalţimea apropiată unei persoane, între 1-2 metri înalţime. Este cultivată cu succes în zona tropicală, în ţările cu climă caldă şi ploioasă pentru că are nevoie de multă apă şi căldură pentru a produce flori, respectiv, seminţe.

Cafeaua verde este obţinută din fructele verzi de cafea, culese manual până sunt verzi, necoapte, după care se ţin la soare pentru a se usca, iar apoi se obţin seminţele de cafea.

În această variantă de seminţe, neprelucrate, se găsesc toate principiile active pentru care este cafeaua verde atât de lăudată. Prin prăjire, multe din aceste componente se distrug.

Acidul clorogenic este unul dintre cele mai importante principii active prezente în cafeaua verde. Acest acid clorogenic este un principiu organic cu un efect puternic antimicrobian, iar la nivelul ficatului acţionează prin stimularea secreţiei de insulină. Are efecte benefice în reglarea hipertensiunii arteriale, a glicemiei şi a unor boli de inimă. De asemenea reduce absorbţia grăsimilor din mncarea ingerată.

Polifenolul este un alt principiu activ organic cu rol antioxidant. Antioxidanţii sunt cei care împiedică oxidarea moleculelor, ceea ce ajută în neutralizarea radicalilor liberi şi ajută la păstrarea tinereţii celulelor.

Leptinul este un alt component important întâlnit în boabele de cafea verde. Acesta este un hormon care e produs de celulele responsabile cu energia primită şi folosită de organism. El reglează comportamentul alimentar adică foamea, pofta, temperatura corpului şi metabolismul. Pe termen lung reglează cantitatea necesară de ingerat, fiind mai mică. Leptinul ajută la reglarea poftei de mâncare, creşte arderea grăsimilor şi astfel ajută la pierderea în greutate.

Ataşat găsiţi o imagine cu planta mea de cafea.

Partea 1 o găsiţi aici.

Staţi aproape pentru următoarele părţi. Dacă ţi-a plăcut acest articol, nu ezita să dai Like sau +1. Pentru a fi la curent cu astfel de postări, abonează-te sau urmareşte-mă pe Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’, Pinterest, Instagram sau LinkedIn.

————————–

EN: The coffee plant, fruits and seeds are known thousands of years ago by our ancestors.

The coffee plant is close to a person height, between 1-2 feet high. It is successfully cultivated in tropical area, countries with warm and rainy climates that needs plenty of water and heat to produce flowers that seeds.

Green coffee is made from green fruits handpicked, must to be green, unripe, then take in the sun to dry, and then get coffee seeds.

In this variant of seeds, unprocessed, are all active principes from green coffee that is so praised. By roasting, many of these ingredients will be destroyed.

Chlorogenic acid is one of the most important active ingredients present in green coffee. The chlorogenic acid is an organic component eith a strong antimicrobial effect, and acting in the liver through stimulation of insulin secretion. Has beneficial effects in regulating blood pressure, blood sugar and heart diseases. It also reduces the absorption of fats from the food ingested.

Polyphenol is another active ingredient organic with antioxidant role. Antioxidants are those against oxidation molecules, which help in neutralizing free radicals and helps to keep the cells youth.

Leptin is another important component found in green coffee beans. It is a hormone that is produced by cells responsible for energy received and used by the body. He regulates eating behavior that hunger, appetite, body temperature and metabolism. Long-term required amount of adjusts ingested is smaller. Leptin helps regulate appetite, increase fat burning and thus helps in weight loss.

Attached find a picture of my plant coffee.

Part 1 can be found here.

Stay tuned for the next part. If you liked this article, do not hesitate to give Like or +1. To be acquainted with such postings, subscribe or follow me on Facebook, Twitter, Google+, bloglovin ‘, Pinterest, Instagram and LinkedIn.

Follow:

Distribuie:

Lasă un răspuns