Panadol extra vs Panadol extra

Panadol extra vs Panadol extra

De curand a aparut pe piata farmaceutica din Romania varianta noua a produsului Panadol Extra. Hai sa vedem care este diferenta dintre cele doua forme.

Ambele forme contin paracetamol si cafeina ceea ce il face indicat cu rezultate bune in dureri de cap, migrene, dureri de dinti, dureri de spate, dureri musculare, nevralgii sau dureri menstruale. Este indicat si in raceala sau gripa pentru reduce febra si senzatia de moleseala.

Este recomandat persoanelor peste 12 ani si se poate administra cate 1-2 comprimate la 6 ore, nu mai mult de 6-8 tablete/24ore.

Estra contraindicat persoanelor alergice l aparacetamol sau cafeina, copiilor sub 12 ani si gravidelor sau persoanelor care alapteaza.

Diferenta dintre forma veche de panadol extra si forma noua de panadol extra consta intr-un concept nou de producere a acestor comprimate folosind tehnologia Optizorb, ceea ce face ca absorbtia produsului medicamentos sa fie la doar 10 minute dupa administrare.

Aceasta tehnologie face ca Panadol extra forma noua sa fie indicata cu precadere durerilor acute, pentru efectul rapid si pentru faptul ca este mai bland asupra stomacului.

Un experiment realizat chiar in farmacie, arata diferenta dintr tableta de Panadol Extra forma veche care este in stare aproape intraga, in timp ce tableta de Panadol Extra forma noua este deja dispersata in solutia acida, simuland aciditatea gastrica. Acest rezultat la obtinut la nici 5 minute dupa plasarea tabletelor in lichid.

Pretul variantei noua pleaca de la furnizor cu doar 0.20lei mai mare decat pretul variantei veche de Panadol Extra, ceea ce ar trebui ca pe raftul farmaciilor sa se simta cu aproximativ 0.50lei diferenta.

In dureri acute, nu uitati de Panadol Extra cu tehnologia Optizorb.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, nu ezita să dai Like sau +1.

Follow:

Distribuie:

Lasă un răspuns