Consultatii online de skincare in Romania
Pentru Noutăți și Sfaturi despre Frumusețe, Sănătate și altele, înscrie-te aici:
The Ordinary Acid Lactic 10% + Acid Hialuronic 30 ml
The Inkey List PHA toner 100ml
Medik8 Crystal Retinal 1 Serum 30ml
Neostrata Correct Microderabraziune cu acid glicolic 75gr
Skin Philosophy Cleanse Off 1pad
Medik8 Press and Glow Tonic 200ml
MEDIK8 Crystal Retinal 6 Serum 30ml
CurrentBody Skin x Wayne Goss The LED Essentials
Cerave Cream-to-Foam Cremă de curățare 236ml
LIFT dispozitiv pentru lifting Skin Philosophy
AllSkin Med C Light Anti-Ox Moisturising Gel 30ml
The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F 30ml

Beneficiile uleiului de cocos

Uleiul de cocos despre care voi scrie este cel obținut prin presare la rece din fructele de nucă de cocos. Acesta poate fi folosit extern (pentru piele) sau intern, pentru că este comestibil.

Uleiul de cocos este solid la temperatura camerei, având o consistență ca cea a untului, iar la contactul cu pielea devine lichid.

Are o cantitate mare de nutrienți cum sunt acidul lauric, acidul capric, colina, vitamina E, vitamina K, fier, acizi Omega 6, grăsimi saturate și nesaturate.

Beneficiile uleiului de cocos

Principalele beneficii sunt datorate acizilor graşi cu lanț mediu cum sunt acidul lauric, acidul capric şi acidul caprilic. Aceştia conferă uleiului de cocos o acțiune puternică antimicrobiană cu eficacitate ridicată împotriva viruşilor, ciupercilor şi a altor bacterii. Modul lor de acțiune constă în dezintegrarea pereților celulelor antimicrobiene.

Datorită acizilor graşi cu lanț mediu şi scurt din conținutul său, uleiul de cocos ajută la accelerarea metabolismului ajutând la arderea depozitelor de grăsime, fiind indicat persoanelor care au probleme cu vezica biliară și este folosit cu succes în dietele pentru slăbit.

Acidul lauric se transformă în organism într-o substanță manolaurin. Manolaurinul contribuie la creșterea imunității, luptă împotriva viruşilor şi a diverselor boli (herpes, gripă). În urma unor studii, specialiștii au confirmat că uleiul de cocos în combinație cu uleiul de oregano pot distuge stafilococii şi unele bacterii mult mai eficient decât unele tipuri de antibiotice și antifungice. Acidul lauric mai poate ajuta la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale.

Întrebuințări

Antifungic – specialiștii au demonstrat că uleiul de cocos poate distruge până la 50 tipuri de ciuperci. Ca și antifungic se folosesc comprese locale.

Pentru slăbit – cercetătorii au demonstrat că uleiul de nucă de cocos are un rol important în pierderea în greutate. De asemenea, specialiștii au mai descoperit că femeile care au folosit uleiul de cocos în prepararea mâncărurilor și a salatelor, precum și cele care au consumat zilnic 2 linguri de ulei de cocos zilnic, grăsimea abdominală a scăzut după 12 săptămâni.

Protecție cardiovasculară – nutrienți din uleiul de cocos reduc nivelul colesterolului, al trigliceridelor și al lipoproteinelor asigurând o bună circulație sangvină şi sănătate cardiovasculară.

Tratarea helenei – prin acțiunea sa puternic antimicrobiană, folosirea regulată a uleiului de cocos după periajul dentar, în special în timpul nopții, echilibrează pH-ul salivei distrugând bacteriile responsabile de mirosul neplăcut. Se clătește cavitatea bucală timp de 10 minute cu ulei de cocos şi apoi se scuipă. Se evită consumul de lichide sau alimente după aceea cât mai mult posibil, de aceea se recomandă seara la culcare.

Elixir al tinereții pielii – folosit cu regularitate conferă pielii elasticitate, hidratare, netezește ridurile existente şi previne apariția altora noi, întârzie îmbătrânirea pielii fiind un puternic antioxidant.

Tratamente capilare – uleiul de cocos se mai poate folosii pentru refacerea firului de păr sau ca şi mască la nivelul scalpului pentru tratarea mătreții.

Se gaseste in farmacii, magazine naturiste, magazine de specialitate sau online cu livrare la domiciliu il gasiti aici.

Pentru care dintre beneficiile uleiului de cocos, l-ai folosit?

Scrie-mi mai jos părerea ta sau orice întrebare, și îți voi răspunde cu drag! Pentru a fi la zi cu tot ce postez, urmărește-mă pe Instagram, Bloglovin, Facebook, Pinterest, și pe Youtube. Pentru cele mai bune informații, abonează-te aici:
Ți-a plăcut articolul? Poți susține acest blog printr-o mică donație, cât costul unei cafele.
 De reținut! Înainte de a începe un tratament medicamentos sau cosmetic consultă un specialist pe domeniul respectiv. Textul este pur informativ, citirea și utilizarea informațiilor de pe acest blog se fac pe proprie răspundere și nu garantează vreun anume rezultat. Textul și imaginile sunt protejate de drepturi de autor și este strict interzisă reproducerea sau folosirea lor sub orice formă.

Looking for Something?