Salată de cartofi cu rucola

Salată de cartofi cu rucola

Pentru 2 portii:

400 gr cartofi

75 gr rucola

1 ceapa

100 gr roşii cherry

25 gr masline verzi

25 gr masline negre

1-2 linguri otet de cherry

1 linguriţă mustar dulce

2 linguri ulei de masline

Sare si piper.

Preparare: aprox 1 ora.

1. Se spala cartofii si se pun la fiert 20min. Se trec prin jet rece si se lasa la racit. Cand sunt raciti se taie cubulete.

2. Se spală rucola si se taie fasii dupa ce am rupt coditele. Se curata ceapa si se taie rondele. Roşiile se taie in doua. Se scot sâmburii din masline si se amesteca toate intr-un castron.

3. Pentru vinegreta se pun separat otetul de sherry, mustar, ulei, sare si piper. Se amesteca bine si apoi se adauga peste salata si se amesteca toate.

4. Se acoperă si se tine 30min la rece, sa se patrunda. Se gusta si se potriveste cu sare, piper si otet de sherry. Se poate servi cu carne sau peste la gratar.

Detalii per portie:

370 kcal

6 gr proteine

21 gr grasimi

37 gr glucide.

Follow:

Distribuie:

Lasă un răspuns