8 trucuri pentru mâini frumoase

8 trucuri pentru mâini frumoase

Cu aceste simple trucuri vei avea mâini şi unghii frumoase în fiecare zi!

1. Foloseşte săpun lichid hidratant.

Încearcă să eviţi săpunurile lichide care conţin triclosan, întâlnit deseori la săpunurile antibacteriene. Caută în schimb cele antibacteriene cu extracte naturale precum cele cu ulei de tea tree sau eucalipt.

2. Niciodată să nu ţii mâinile în apă fierbinte sau prea rece.

Apa fierbinte usucă pielea prin faptul că reduce secreţia de sebum. Apa rece este cauza constricţiei pielii şi a vaselor capilare, rezultatul culorii roşii.

3. Foloseşte uleiuri pentru mâini.

Uleiurile sunt cea mai bună metodă de a hidrata pielea. Poti folosi ulei de măsline, ulei de migdale, ulei de avocado sau creme conţinând aceste uleiuri.

4. Hrăneşte cuticulele.

Dacă cuticulele sunt uscate sau crăpate, mâinile tale vor arăta bătrâne şi manichiura veche. In plus te poţi alege cu infecţii la nivelul cuticulelor. Pentru a evita aceste neplăceri, exfoliază-ţi mâinile regulat, hidratează-le cu uleiuri hrănitoare şi fereştele de lovituri sau obiecte dure.

5. Hidratează-le după spălare.

Hidratează-ţi mâinile după spălare sau dupa ce foloseşti geluri dezinfectante. Săpunurile şi alcoolul deshidratează pielea.

6. Protejează-le de soare.

Foloseşte creme cu protecţie solară zilnic pentru a preveni ridarea şi patarea pielii mâinilor.

7. Foloseşte creme anti-rid.

Poţi aplica crema de faţă antirid chiar şi pe mâini, în timpul nopţii. Vei fi surprinsă de rezultate. Retinolul creşte elasticitatea pielii.

8. Răsfaţă-le cu o mască.

Întinde bine crema-mască pe mâini şi ţinele în mănuşi de plastic, înfăşoarăle într-un prosop cald şi ţinele aşa 5-10minute. Ajută la absorbţia cremei. Nu folosi mănuşi chirurgicale din latex mai ales dacă sunt pudrate.

Follow:
Debora Tentiș

Sunt farmacist cu peste 10 ani experiență în domeniu și blogger pasionată de produsele pentru îngrijirea pielii. Scriu păreri sincere despre produsele încercate, sfaturi avizate pentru sănătate, sfaturi pentru îngrijirea tenului și recomandări pentru un stil de viață frumos. Tenul meu este mixt-gras, fotosensibil, 30+. Oradea, RO. #farmacistonline

Abonează-te:

Distribuie:

Lasă un răspuns