Consultatii online de skincare in Romania
Pentru Noutăți și Sfaturi despre Frumusețe, Sănătate și altele, înscrie-te aici:
Cerave Cream-to-Foam Cremă de curățare 236ml
The Ordinary Acid Lactic 10% + Acid Hialuronic 30 ml
Medik8 Press and Glow Tonic 200ml
AllSkin Med C Light Anti-Ox Moisturising Gel 30ml
The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F 30ml
The Inkey List PHA toner 100ml
Medik8 Crystal Retinal 1 Serum 30ml
LIFT dispozitiv pentru lifting Skin Philosophy
Neostrata Correct Microderabraziune cu acid glicolic 75gr
CurrentBody Skin x Wayne Goss The LED Essentials
Skin Philosophy Cleanse Off 1pad
MEDIK8 Crystal Retinal 6 Serum 30ml

7 motive pentru a reveni in forma dupa o sarcina

Iata aici o lista cu 7 motive pentru care trebuie sa revi in forma dupa o sarcina.

A fi insarcinata este o perioada foarte diferita, excitanta, plina hormoni. Acum poti fi mandra ca ai stralucirea aceea pe fata, multumirea de a fi mamica, de a tine in brate un copilas dulce, o parte din tine. Dupa ce perioada sarcinii a trecut, cand nu puteai sa te supui prea multor restrictii pentru binele bebelusului din burtica sau pentru starea ta fizica de bine, trebuie sa-ti doresti sa-ti recuperi vechiul tau corp, vechile tale forme. Iata aici cateva motive pentru care este bine si chiar indicat sa revi la forma initiala a corpului tau.

1. Pentru a avea mai multa energie

Unul dintre motive pentru a reveni la forma initiala a oraganismului nostru dupa o sarcina este pentru a avea mai multa energie. Miscarea te va ajuta sa ai mai multa energie, sa scapi de grasimea depusa si sa-ti reglezi nivelul de hormoni din organism. Mancand doar mancare sanatoasa, limitand consumul de zahar si sucuri carbogazoase te poate ajuta sa ai mai multa energie. Daca alaptezi, trebuie sa iei in considerare faptul ca mancarea ta este si hrana bebelusului tau pe de o parte, iar pe de alta parte, caloriile eliminate prin laptele matern consuma o parte din energia ta, astfel ca mancarea sanatoasa este parte importanta din cotidianul tau.

2. Pentru a avea mai multa incredere in tine

Nimeni nu poate nega ca devenind mama corpul tau se schimba. Insa daca iti doresti sa poti folosi hainele dragi pe care le foloseai inainte de sarcina, hainele cu care te simteai sexi si iti inspirau incredere, atunci e momentul sa te pui pe treaba si sa iesi la o plimbare.

3. Scapa de depresie

Depresia post-partum este des intalnita la femeile care au nascut. Exercitiile nu te vindeca si nu te feresc sigur de aceasta depresie, dar respectand un program zilnic de exercitii cum sunt plimbarile in aer liber sau inotul (daca medicul iti permite) te pot ajuta sa treci mai usor prin perioadele dificile. Oamenii de stiinta au aratat ca femeile care nu faceau exercitii pe timpul sarcinii si dupa nastere sunt mai predispuse sa faca o depresie post-partum decat cele care au facut exercitii in mod regulat. Exercitiile elibereaza hormonii buni si tonifica organismul mamei si ajuta la dezvoltarea bebelusului.

4. Scapa de burtica

A pune cateva kilograme in plus in timpul sarcinii si a avea burtica dupa nastere sunt lucruri normale, dar este important sa te focusezi imediat dupa nastere pe tonifierea muschilor si vindecarea pielii afectate de sarcina. Daca ai 10 minute libere, foloseste-le pentru a face cel putin cateva abdomene sau genoflexiuni in fiecare zi.

5. Pentru a folosi vechea garderoba

Cui nu-i face placere gandul ca poti intra in blugii tai preferati dinainte de sarcina? Dupa 9 luni de folosit haine pentru gravide, aceleasi cateva tinute, abia astepti sa poti sa-ti schimbi tinutele zilnic. In primele zile dupa nastere este normal sa folosesti aceeasi pantaloni si gluze care le foloseai in timpul sarcinii, dar daca incepi sa faci exercitii zilnice, vei ajunge mult mai repede la marimea adecvata pentru hainele din indragita ta garderoba „non-gravida”.

6. Nu te poti fi sigura ca „oricum vei slabii”

Daca alaptezi nu inseamna neaparat ca vei slabi. Acesta este doar un mit. Au fost suficiente 9 luni sa te hranesti cu tot ce ai vazut doar de dragul bebelusului si a poftelor. Acum e momentul sa incepi sa mananci sanatos, fapt care il va ajuta si pe copilas, mai ales daca alaptezi, si este imperios necesar sa faci schimbari fata de perioada de sarcina, cel putin cate o plimbare in jurul blocului sau pana la piata pentru a cumpara cele 5 portocole pentru un fresh pe mai tarziu.

7. Pentru viitoare sarcini sanatoase

Inainte de a te gandi la o alta viitoare sarcina, este o idee buna de a ajuta organismul sa fie intr-o forma buna, sanatoasa, cu cat mai putina grasime, pentru a evita viitoarele kilograme odata cu viitoarea sarcina. Pentru a putea purta in brate sau a ridica copilasul tau actual care va creste in greutate si poate un viitor copilas, este bine sa-ti tonifici muschii dinainte pentru a evita dureri mai tarziu. Astfel e nevoie sa-ti tonifici muschii abdomenului, spatelui, mainilor si picioarelor.

Mult succes la revenirea in forma dupa o sarcina si crestete mare pentru bebelus!

Scrie-mi mai jos părerea ta sau orice întrebare, și îți voi răspunde cu drag! Pentru a fi la zi cu tot ce postez, urmărește-mă pe Instagram, Bloglovin, Facebook, Pinterest, și pe Youtube. Pentru cele mai bune informații, abonează-te aici:
Ți-a plăcut articolul? Poți susține acest blog printr-o mică donație, cât costul unei cafele.
 De reținut! Înainte de a începe un tratament medicamentos sau cosmetic consultă un specialist pe domeniul respectiv. Textul este pur informativ, citirea și utilizarea informațiilor de pe acest blog se fac pe proprie răspundere și nu garantează vreun anume rezultat. Textul și imaginile sunt protejate de drepturi de autor și este strict interzisă reproducerea sau folosirea lor sub orice formă.
Distribuie:

Looking for Something?