Îngrijirea mâinilor acasă

Îngrijirea mâinilor acasă
Așa cum ziceam într-un articol anterior, îngrijirea mâinilor pe timp de iarnă este foarte importantă. Iată câteva idei pentru îngrijirea mâinilor cu produse home-made:

1. Exfolierea mâinilor

Dacă ai pielea mâinilor uscată, ridată şau închisă la culoare sau pentru a preveni acestea, este bine ca de două ori pe săptămână să-ți exfoliezi pielea mâinilor.

Lasă într-un vas apă caldă şi adaugă gel duș în apă. Ține mâinile în apa caldă pentru 5 minute şi apoi exfoliază-le cu un exfoliant de corp sau unul pregătit chiar de tine. Spală mâinile cu apă călduță și apoi hidratează-le.


La 3 linguri făină de mălai adaugă 2 linguri lapte și o linguriță ulei de măsline. După ce le-ai amestecat bine, poți folosi pentru exfolerea mâinilor.

Pentru decolorare, adaugă o linguriță suc de lămâie în compoziția pentru exfoliat și repetă exfolierea în fiecare seară înainte de culcare.

2. Hidratarea mâinilor

Încearcă să folosești zilnic, în special seara înainte de culcare sau după exfoliere, ulei de migdale.

Uleiul de migdale este unul dintre cele mai hrănitoare uleiuri, hidratează foarte bine, reface pielea și ajută la regenerarea ei.

Uleiul de migdale îl găsești în magazinele de cosmetice sau la magazinele naturiste. Folosire: torni în palmă aproximativ o jumătate de linguriță de ulei și masezi ușor până la absorbția totală.

Te va ajuta sa ai mâini frumoase, moi și sănătoase.

Nu uita să porţi mănuși când folosești detergenți pentru curățenie, sau mănuși protectoare când ieși din casă toată iarna.

Follow:

Distribuie:

Lasă un răspuns