Modul de preparare a hranei

Modul de preparare a hranei

Distrugand o parte dintre vitamine si pricinuind pierderea unui anumit
procent de saruri minerale si oligoelemente, diversele metode de
preparare creează o carenţă de micronutrienti care poate favoriza
aparitia cancerului.

Dar, cu ocazia prepararii corespunzatoare, in alimente apar si substante
noi. Se pare ca tot ce este prăjit este suspect, chiar si pâinea
prăjită. Benzpirenul format in anumite tipuri de carne sau peste la
gratar precum si cel format la prajirea cafelei ar putea sta la baza
cancerelor de vezica urinara.

Untul prăjit la peste 130ºC formează acroleina, alta substanţă cancerigenă.

Orice preparare ce necesită temperaturi peste 250ºC determină apariţia
unor substanţe mutagene responsabile de apariţia cancerului de colon.

Când este preparat un aliment care contine un amestec de proteine si
glucide (ex. pâinea), se formează substanţe noi, detectabile dupa
mirosul placut. Unele dintre ele ar putea avea efect cancerigen, asta
depinde de natura aminoacidului si glucidei in cauză.

Pentru a limita riscul cancerigen, se recomanda prepararea alimentelor la temperaturi joase, la bain-marie sau la abur.

Follow:

Distribuie:

Lasă un răspuns