Consultatii online de skincare in Romania
Pentru Noutăți și Sfaturi despre Frumusețe, Sănătate și altele, înscrie-te aici:
Cerave Cream-to-Foam Cremă de curățare 236ml
CurrentBody Skin x Wayne Goss The LED Essentials
Medik8 Press and Glow Tonic 200ml
Neostrata Correct Microderabraziune cu acid glicolic 75gr
Medik8 Crystal Retinal 1 Serum 30ml
Skin Philosophy Cleanse Off 1pad
The Ordinary Acid Lactic 10% + Acid Hialuronic 30 ml
The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F 30ml
AllSkin Med C Light Anti-Ox Moisturising Gel 30ml
The Inkey List PHA toner 100ml
MEDIK8 Crystal Retinal 6 Serum 30ml
LIFT dispozitiv pentru lifting Skin Philosophy

Medicamente care interacţionază cu alcoolul

De la un pahar de vin cald până la şampania de Anul Nou, alcoolul este prezent cu ocazia diverselor evenimente.

Dar câţi dintre cei care beau o băutură cu alcool înghit cel puţin o tabletă pe zi?

În multe cazuri amestecul alcool-medicament poate fi periculos. Multe medicamente reacţionează diferit în prezenţa alcoolului. Unele îşi pierd din activitate, altele au efect mai intens, iar unele pot a reacţii adverse periculoase.

Antidepresive

Alcoolul folosit de persoanele care folosesc antidepresive este foarte îngrijorător pentru că asocierea lor activitatea sistemului nervos central afectând gândirea. Această combinaţie poate duce la somnolenţă şi poate afecta abilitatea de decizie, gândire, coordonare şi mişcare.

Combinarea alcoolului cu antidepresive poate agrava depresia şi simptomele depresiei. Deasemenea poate afecta tensiunea arterială.

Tabletele pentru somn pot avea aceleaşi reacţii, nu folosiţi aceast motiv ca pe o scuză.

Anticoncepţionale

Majoritatea tinerelor care folosesc anticoncepţionale folosesc şi băuturi alcoolice, fără să ştie că ele interacţionează între ele.

Primul şi cel mai des întâlnit efect intoxicaţia devreme.

Chiar dacă alcoolul nu scade activitatea anticoncepţionalelor, totuşi alcoolul folosit în mod regulat poate reduce inhibiţiile prinvind sexul şi poate uita să-şi bea tabeta şi sunt prada sarcinilor nedorite. Sau din contră folosind anticoncepţionale şi alcool uită că prezervativul protejează de boli, nu numai de sarcină.

Anticoncepţionalele nu te protejează de bolile cu transmitere sexuală!

Medicamentele pentru afecţiunile cardiovasculare (inimă, tensiune)

Peste 10% din populaţie folosesc medicamente „pentru inimă” sau pentru reglarea tensiunii arteriale şi alcool cel puţin o dată pe săptămână.

Alcoolul scade sau creşte efectul multor medicamente pentru afecţiunile cardiovasculare. Când hiperteniunea nu poate fi controlată datorită scăderii efectelor medicamentelor din cauza alcoolului, multe persoane ajung mai repede la complicaţii cum sunt stopul cardiac, accidentele vasculare sau artmii.

Iar când medicamentele îşi scad efectul asupra tensiunii arteriale, unele persoane poate ameţii sau chiar leşina, pe lânge alte complicaţii grave.

Medicamente pentru scăderea colesterolului

Statinele, cum sunt simvastatina sau rosuvastatina sunt cele mai vândute substanţe pentru reglarea colesterolui.

Câte 1 pahar de alcool odată la 1-2 luni nu afectează activitatea statinelor, dar persoanele care folosesc cu regularitate alcool în combinaţie cu medicamentele pentru reglarea colesterolui sunt cei vizaţi, ei având funcţia hepatică afectată deja iar simptomele nu se detectează decât în stadiul critic.

Antidiabetice

Persoanele suspecte de diabet sau cele care deja urmează un tratament cu tablete sau insulină pentru reglarea glicemiei ar trebui sa nu folosească deloc alcool deoacere acesta poate scădea glicemia, şi nu doar atunci pe moment ci şi pentru următoarele 24 de ore. Deasemea scăderea bruscă a glicemiei poate duce la efecte grave pentru organism precum si efecte fizice pentru persoana respectivă cum sunt ameţeală şi slăbiciunea.

Medicamente pentru afecţiuni gastrice

Alcoolul creşte aciditatea gastrică şi relaxează muşchii dintre esofag şi stomac, rezultând refluxuri acide şi arsuri.

Deasemenea aciditatea gastrică crescută poate fi punctul de pornire pentru un ulcer gastric.

Medicamente contra durerii

Algocalmin în combinaţie cu alcool afectează funcţiile ficatului.

Aspirina sau Ibuprofenul folosit des de persoanele care consumă frecvent alcool poate crea iritaţii la nivelul stomacului şi poate afecta ficatul.

Persoanelor cărora medicul le-a prescris medicamente pentru dureri gen tramadol sau derivaţi de codeină nu ar trebui să se apropie de alcool. Narcoticele în combinaţie cu alcoolul pot fi fatale persoanei.

Oricare medicament pentru somn, durere sau pentru afecţiunile oncologice nu ar trebui asociate cu alcool, ele având risc crescut de toxicitate şi reacţii adverse grave, sau chiar decesul.

Orice întrebare ai, foloseşte formularul ataşat pentru a întreba medicul sau farmacistul despre medicamentele folosite de tine.

Scrie-mi mai jos părerea ta sau orice întrebare, și îți voi răspunde cu drag! Pentru a fi la zi cu tot ce postez, urmărește-mă pe Instagram, Bloglovin, Facebook, Pinterest, și pe Youtube. Pentru cele mai bune informații, abonează-te aici:
Ți-a plăcut articolul? Poți susține acest blog printr-o mică donație, cât costul unei cafele.
 De reținut! Înainte de a începe un tratament medicamentos sau cosmetic consultă un specialist pe domeniul respectiv. Textul este pur informativ, citirea și utilizarea informațiilor de pe acest blog se fac pe proprie răspundere și nu garantează vreun anume rezultat. Textul și imaginile sunt protejate de drepturi de autor și este strict interzisă reproducerea sau folosirea lor sub orice formă.
Distribuie:

Looking for Something?