Alimente care protejează organismul

Alimente care protejează organismul

Alimentele care protejează organismul impotriva cancerului sunt:
1. Fibrele. Cele mai eficace sunt fibrele insolubile (celuloza,
hemiceluloza, lignina). Riscul cancerului de colon si cel rectal scade
cu cel putin 61% daca raţia zilnică de fibre depăşeşte 20gr.

Cât despre fibrele solubile (pectina din fructele proaapete si uscate),
acestea scad productia de acizi graşi, care accelerează cresterea
celulelor canceroase din cancerul intestinal.

2. Antioxidanţii protejează organismul impotriva cancerului, deoarece luptă impotriva radicalilor liberi.

Carenţa de vitamina A poate cauza cancerul vezicii urinare sau uter.

Carenţa vitaminei C poate fi cauza cancerului la plămâni si la nivelul laringelui.

Carenţa vitaminei E poate duce la cancer pulmonar sau a celui de sân.

Carenta seleniului poate fi cauza apariţiei cancerului de sân, uter sau plămâni.

Exemple sunt: rosiile, portocalele, morcovii, spanacul.

3. Legumele verzi. Acestea contin numeroase substanţe care au
fost identificate ca protectoare impotriva cancerului. Este vorba, mai
ales, de: varză si brocoli, castravete, pătrunjel si rozmarin fara a
uita de actiunea fibrelor si antioxidantilor din ele.
4. Fructele. Înafara de fibre si antioxidanti, acestea mai contin
vitamine si un numar mare de substanţe care ajută, împreună, la
prevenirea cancerului.
In celelalte pagini ale acestui blog veti găsi diverse sfaturi si retete culinare pentru un o viata cat mai sanatoasă.
Follow:

Distribuie:

Lasă un răspuns