Cum să scapi de stresul cotidian

Cum să scapi de stresul cotidian

Stresul este cel mai puternic factor emoțional care poate avea efecte grave asupra pielii noastre și asupra sănătății noastre în general. Pielea fiind cel mai mare organ din corpul nostru, este normal să reacționeze când ceva nu funcțioează bine în organism. Așa că vor apărea diverse pete, riduri, linii fine, poate coșuri sau diverse erupții prin care pielea vrea să-ți atragă atenția că faci ceva greșit.

De multe ori căutâm și încercăm poate zeci de produse cosmetice pentru afecțiune pielii, când cauza principală este chiar în mintea noastră. Gândurile, stresul psihic au un impact puternic asupra pielii noastre.

Citisem undeva că dacă am face efort fizic la maximum, dar făcut cu plăcere, nu vom și așa de epuizați, stresați, ridate și obosite decât atunci când nu facem efort fizic dar ne stresăm psihic.

Vrei să scapi de stresul cotidian care îşi lasă urma pe tenul tău?

Studiile specialiştilor în domeniu arată ca un pui de somn reduce
eficient efectele stresului cotidian. Somnul este cel mai plăcut şi relaxant
tratament pentru cearcăne, piele fără strălucire, obosită, îmbătrânită. În timpul somnului organismul se odihnește, evident, dar se si regenerează. Demachiază-te când ajungi acasă de la serviciu, fă un duș și dormi 1-2 ore. Vei vedea că după ce te trezești o să ai energie ca și dimineața.

O altă metodă ca să scapi de stres ar fi să asculți muzica preferată și să faci mișcare fizică. Miscarea fizică făcută cu plăcere, gen alergat, plimbare, gimnastică și nu spălatul geamurilor sau datul cu aspiratorul (dacă nu îți place), te vor ajuta să te relaxezi și să scapi de gândurile care provoasă stres.

Nu uita să te hidratezi și să te hrănești așacum trebuie, să bei minim 2 litri de lichide, in special în anotimpul cald, să mănânci fruncte și legume proaspete și eu te-aș sfătui să faci o cură de vitaminizare cu un supliment alimentar cu multi vitamine, așacum este Alive, System Well , Supradyn sau Vitamax.

O ieșire în natură, fie în parc sau într-o pădure tepoate ajuta să te relaxezi si să scapi de greutatea stresului acumulat în acea zi. Dacă mai faci câteva exerciții,cele mai simple posibile sau mergi puțin mai grăbit ca să-ți stimulezi circulația sângelui și oxigenarea sângelui, respectiv a creierului, îți garantez că te vei simți mai bine.

Încearcă să dormi o oră după ce ieşi de la muncă si 7-8 ore noaptea iar dacă îți faci cât de cât o rutină cu care organismul tău să se obșnuiească, vei trece mai ușor peste acea perioadă stresantă și epuizantă.

Nu uita că pielea nu poate întineri odată ce a îmbătrânit, așa că ai grijă de ea înainte să fie prea tărziu. Primele riduri se formează în adâncimea pielii, unde noi nu le vedem. Pe când ies la suprafațăsunt gata formate și nu prea mai scăpîm de ele.

A fost un sfat scurt, dar sper să fie folositor. M-aș bucura dacă mi-ai spune că te-a ajutat această informație.

Spor la somn! 🙂

Aștept să ne întâlnim și pe:

Youtube Instagram Facebook Pinterest Twitter Bloglovin

Subscribe by Email ♥ Snapchat: debora_tentis

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’https://www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-48734091-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

var t5_wid=’83094902′;
var t5_badge=’standard-ga’;
(function() {
var t5r = document.createElement(‘script’); t5r.type = ‘text/javascript’; t5r.async = true;
t5r.src = (‘https:’ == document.location.protocol ? ‘https://’ : ‘http://’) + ‘s.t5.ro/static/t5-stats.js’;
var t5s = document.getElementsByTagName(‘script’)[0]; t5s.parentNode.insertBefore(t5r, t5s);
})();

//

website statistics

Follow:

Distribuie:

Lasă un răspuns