Consultatii online de skincare in Romania
Pentru Noutăți și Sfaturi despre Frumusețe, Sănătate și altele, înscrie-te aici:
Medik8 Press and Glow Tonic 200ml
The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F 30ml
Cerave Cream-to-Foam Cremă de curățare 236ml
LIFT dispozitiv pentru lifting Skin Philosophy
AllSkin Med C Light Anti-Ox Moisturising Gel 30ml
The Ordinary Acid Lactic 10% + Acid Hialuronic 30 ml
CurrentBody Skin x Wayne Goss The LED Essentials
Skin Philosophy Cleanse Off 1pad
Medik8 Crystal Retinal 1 Serum 30ml
The Inkey List PHA toner 100ml
Neostrata Correct Microderabraziune cu acid glicolic 75gr
MEDIK8 Crystal Retinal 6 Serum 30ml

Cremă de față pentru ten sensibil SPF50 elmiplant | părerea mea



Am cumpărat-o să o folosesc la mare pentru că face parte dintr-o gamă nouă de produse pentru plajă disponibile doar în farmacii. Tenul meu este foarte sensibil la razele UV și dacă nu mă protejez zilnic și așa cum trebuie, îmi apar pete maronii, așa numite popular pete de soare.

Pete care mă deranjează foarte rău pentru că îmi apar în partea de sus a obrajilor și pe frunte, exact ca și la graviduțe și lumea mă întreabă dacă nu vine bebe. Oricum urăsc petele acelea maronii care uneori se văd și prin fondul de ten și se vede urât sub fardul de obraz sau iluminator.

Cremă de față pentru ten sensibil SPF50 elmiplant | părerea mea

Detalii

Dar hai să-ți spun despre crema de față cu SPF 50 pentru ten sensibil care are o protecție solară ridicată și este potrivită pentru tenul sensibil, deschis la culoare fără toleranță la soare. Conține un sistem de protecție triplu adică împotriva razelor UVA, UVB și IR (radiații ultraviolete și radiații infraroșu). Radiațiile ultra-violete adică cele UVA și UVB sunt cele responsabile de alergii, pete și îmbătrânire (UVA), bronz și arsuri (UVB). Radiațiile infraroșii (IR) sunt responsabile de deshidratarea, îmbătrânirea prematură a pielii și riduri. Au efecte de degenerare la nivelul pielii care poate duce la afecțiuni mult mai grave.

Această cremă face parte dintr-o nouă gamă de produse cu protecție solară lansată de elmiplant vara aceasta, gama Care Lab SUN, și sunt produse cosmetice disponibile exclusiv în farmacii. Conține o formulă avansată cu ingrediente hipoalergenice, este testată dermatologic și a fost dezvoltată cu scopul de a reduce la maximum riscul de reacții alergice.

Această cremă asigură protecția pielii împotriva razelor nocive, neutralizează radicalii liberi, oferă o protecție împotriva îmbătrânirii premature și oferă hidratare.

Cremă de față pentru ten sensibil SPF50 elmiplant | părerea mea

Ce conține

Ca și protecție solară conține factori chimici de protecție: Octocrylene, Ethylhexyl salicylate, Butyl metoxydibenzoylmethane (Avobenzona), Tetramethylbuthylphenol nano, Tris-biphenyl triazine nano și alții care sunt absorbați ai razelor UV. Substanțele absorb razele UV și le transformă în căldură, astfel pielea este protejată de efectele nocive ale razelor și nu se mai arde dacă reaplicăm protecția la timp.

Ca și ingrediente benefice pielii conține acid hialuronic, Beta-caroten, vitamina E, uree, panthenol și alți emolienți pentru piele. Așa cum știți acidul hialuronic atrage apa în piele și o hidratează. Beta-carotenul și Vitamina E sunt antioxidanți puternici care previn formarea radicalilor liberi, iar ureea și panthenolul pe lângă alte uleiuri pe care le conține oferă hrănire pielii și elasticitate.

Toate ingredientele benefice și cele de protecție adunate în această cremă cu o formulă deosebită. Oferă pielii o protecție ridicată cu ajutorul unei texturi ușoare și lejeră pe ten. Formulă care lasă pielea elastică, hidratată, previne apariția prematură a ridurilor și ajută textura pielii.

Are rezistență sporită la apă! Nu lasă peliculă grasă și nu lasă peliculă albă.

Cremă de față pentru ten sensibil SPF50 elmiplant | părerea mea

Cum se folosește

Crema se aplică uniform și din abundență pe față, gât și decolteu cu cel puțin câteva minute înainte de expunerea la soare. Se reaplică frecvent mai ales după baie, dacă ați transpirat sau dacă v-ați șters cu prosopul. Se evită contactul cu ochii.

O parte din cremă se absoarbe în piele mai ales dacă masezi puțin pielea, nu uita să aplici sau să reaplici produsul atât cât e nevoie ca să fii protejată. Dacă reduci din cantitatea de cremă aplicată, se reduce și protecția solară. La fel, dacă nu reaplici regulat crema cu protecție, după o perioadă vei fi expusă din nou la razele solare.

Eu îți recomand să te demachiezi cu apă micelară sau lapte demachiant înainte de a te spăla pe față pentru că unele ingrediente pot irita ochii. Sau pot da senzația de usturime, formula fiind rezistentă la apă. Îți recomand să te demachiezi pentru a-ți curăța așa cum trebuie tenul și astfel eviți să-ți ajungă crema în ochi. Și apoi poți să te spăli pe față, folosing un gel de curățare adecvat tenului tău.

Crema are rezistență sporită la apă și este greu de îndepărtat doar cu apă sau gel de curățare, deaceea cea mai sigură cale este apa micelară sau laptele demachiant.

Cremă de față pentru ten sensibil SPF50 elmiplant | părerea mea

Părerea mea

Este o cremă cu protecție solară mare potrivită pentru tenul sensibil, normal, uscat, mixt sau gras. Am folosit-o cu succes în concediul la mare și nu m-am ars deloc. Iar în zilele când am reaplicat-o suficient de frecvent nu au apărut petele de soare.

Tenul meu este foarte sensibil la soare și reacționează foarte repede la razele UV prin secreția mare de melanilă la nivelul superior al obrajilor. Trebuie să recunosc că într-o zi am adormit pe plajă chiar la amiază și apoi am intrat de mai multe ori în apă. În ziua respectivă nu mi-am reaplicat crema decât de vreo două ori, așa că pe seară au apărut câteva pete. Dar începând din ziua următoare când m-am protejat așa cum trebuie, nu au mai apărut pete suplimentare. Oricum nu m-am ars și pielea mea nu s-a deshidratat cum pățeam în alți ani la mare.

Este o cremă foarte bună pentru tenul sensibil la razele UV. Are textură lejeră care o face prietenă cu tenul mixt sau normal. Are componente benefice tenului pe care orice pesoană peste 20 ani ar trebui să le folosească. Așa că este o formulă cu compoziție bogată și benefică pielii majorității dintre noi.

Cui se recomandă

O recomand cu încredere persoanelor care vor să-și protejeze tenul cu o cremă lejeră hipoalergenică și cu filtre chimice împotriva razelor UVA, UVB și IR.

Cremă de față pentru ten sensibil SPF50 elmiplant | părerea mea

Crema se găsește exclusiv în farmacii. Dacă nu o găsești pe stoc la farmacia din zona ta, roagă farmacista să o comande din depozitele Onedia sau Sarantis. Prețul cremei este undeva la 35 lei.

Pentru colegii farmaciști, această cremă cu protecție solară se adresează pacienților cu ten sensibil cărora le plac produsele cu texturi ușoare. Se poate folosi zilnic pentru pacientele cu ten sensibil la razele UV. Pentru pacientele cu diverse afecțiuni ale pielii cum este rozaceea sau hiperpigmentarea. Chiar și după tratamentele cosmetice sau intervențiile cu laser la nivelul pielii este indicată.

Ai încercat această cremă pentru ten sensibil cu SPF 50?

Cremă de față pentru ten sensibil SPF50 elmiplant | părerea mea

Scrie-mi mai jos părerea ta sau orice întrebare, și îți voi răspunde cu drag! Pentru a fi la zi cu tot ce postez, urmărește-mă pe Instagram, Bloglovin, Facebook, Pinterest, și pe Youtube. Pentru cele mai bune informații, abonează-te aici:
Ți-a plăcut articolul? Poți susține acest blog printr-o mică donație, cât costul unei cafele.
 De reținut! Înainte de a începe un tratament medicamentos sau cosmetic consultă un specialist pe domeniul respectiv. Textul este pur informativ, citirea și utilizarea informațiilor de pe acest blog se fac pe proprie răspundere și nu garantează vreun anume rezultat. Textul și imaginile sunt protejate de drepturi de autor și este strict interzisă reproducerea sau folosirea lor sub orice formă.

Looking for Something?