Consultatii online de skincare in Romania
Pentru Noutăți și Sfaturi despre Frumusețe, Sănătate și altele, înscrie-te aici:
Skin Philosophy Cleanse Off 1pad
LIFT dispozitiv pentru lifting Skin Philosophy
CurrentBody Skin x Wayne Goss The LED Essentials
The Ordinary Acid Lactic 10% + Acid Hialuronic 30 ml
MEDIK8 Crystal Retinal 6 Serum 30ml
The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F 30ml
Cerave Cream-to-Foam Cremă de curățare 236ml
Medik8 Crystal Retinal 1 Serum 30ml
Medik8 Press and Glow Tonic 200ml
The Inkey List PHA toner 100ml
Neostrata Correct Microderabraziune cu acid glicolic 75gr
AllSkin Med C Light Anti-Ox Moisturising Gel 30ml

Sindromul picioarelor încrucișate | infecțiile urinare – experiența mea

Locuiam în Oradea dar eram in vizită la câțiva prieteni din Zalău pentru o nuntă și cum toate se întâmplă când te aștepți mai puțin, așa mi s-a întâmplat și mie. Dimineața când m-am trezit să mă pregătesc pentru nuntă m-a apucat o usturime și o senzație puternică de a merge la baie, iar la 5 minute îmi trebuia din nou să merg la baie. Nu mai știam ce să fac cu usturimea și-mi venea să stau tot la baie.

Trebuie să recunosc că ceva simptome am avut cu câteva zile înainte și fiind în domeniu mi-am dat seama că ”m-am răcit la burtă” dar, cum nu întotdeauna acordăm atenție fiecărui simptom, am trecut cu vederea și s-a nimerit ca usturimea, arsura și senzația de a-mi trebui la baie să mă ia exact în ziua când trebuia să merg la o nuntă și era într-o zi de Duminică.

Cum nu cunoșteam mai deloc orașul Zalău atunci, l-am luat pe soțul meu, atunci eram doar prieteni și l-am rugat să mă ducă la o farmacie deschisă Duminica. Toată lumea mă întreba ce problemă am, cu ce să mă ajute, că doar se vedea pe mine că sufăr. Mi-era jenă și eram foarte stresată de faptul că trebuia să mă pregătesc pentru eveniment iar mie îmi trebuia și să ajung la farmacie și înapoi acasă. În plus, chiar dacă aș fi luat cel mai bun tratament, simptomele și disconfortul nu dispar în câteva minute și-mi era ciudă că am ignorat simptomele pe care le-am avut în urmă cu câteva zile. Dacă mă tratam atunci, acum nu mai aveam treabă și nu ajungeam la senzația aceea urâtă de arsură și să-mi trebuiască la baie din 5 în 5 minute.

După vreo două ore mai târziu, am găsit o farmacie Non-Stop și am cerut să-mi dea un produs cu extract din merișor. Eu nu sunt adepta folosirii antibioticelor și dacă chiar ar fi nevoie să le folosesc, iau doar după ce mă consult cu un medic, fac analizele de urină și neapărat antibiograma în caz că îmi iese infecție urinară care să necesite antibiotic. Așa că am cumpărat un produs cu extract de merișor, am luat și o cremă și un produs de spălat special pentru igiena intimă, ca să fiu sigură că se ameliorează senzația asta urâtă cât mai repede posibil. Să vă mai spun că am întârziat la nuntă și am pierdut cununia religioasă, toate din cauza unei bacterii?

Stările prin care am trecut, stresul, agitația și disconfortul au fost groaznice și am încurcat și programul altor persoane din cauza mea.

Morala

Morala acestei întâmplări foarte neplăcute este că o infecție urinară căreia nu i-am acordat atenție la timp ne poate da peste cap un program frumos sau ne poate face să pierdem evenimente frumoase din viață, evenimente cu care poate nu ne mai întâlnim, cum este și cununia religioasă a prietenilor noștri. Asta pe lângă faptul că în ziua respectivă am fost de nenumărate ori la baie și stăteam tot cu picioarele încrucișate din cauza disconfortului.

De-atunci încoace, de fiecare dată când am simptome asemănătoare îmi fac analize de urină și mă consult cu un medic despre rezultatele obținute. Din fericire, am mai avut simptome și am facut analizele, dar nu a fost nevoie să iau antibiotic ci doar un ”dezinfectant„ (cum îi zic eu). Ultimul episod l-am avut chiar acum două săptămâni.

Experiența mea cea mai neplăcută s-a întâmplat acum vreo 2 ani, dar întâlnesc în farmacie foarte mulți pacienți cu aceeași problemă, persoane care trec prin aceste episoade nasoale de suferință și disconfort. În perioada aceasta de vară este una dintre cele mai întâlnite infecții și este una dintre ”bolile sezonului”.

Ca să vă faceți o idee, în fiecare zi sunt câteva persoane (uneori peste 10 persoane/zi) care vin să ne ceară sfatul și recomandarea pentru a scăpa de aceste simptome și stări foarte deranjante. Pentru că este o stare atât de des întâlnită în farmacie, am vrut să împărtășesc cu voi cum am suferit eu din cauza infecției urinare și cât de neplăcut a fost, toate în cadrul campaniei Sindromul Picioarelor Încrucișate inițiată de Secom România unde am fost invitată să împărășesc povestea mea. Am vrut să vă spun cum m-am simțit eu, cum m-a afectat și mai jos vă spun cum putem preveni pe viitor astfel de stări neplăcute și deranjante.

 

Ce este Sindromul Picioarelor Încrucișate?

Sindromul Picioarelor Încrucișate este o campanie creată de echipa Secom România, prin care vor să informeze populația despre infecțiile urinare, care sunt cauzele ei, cum se manifestă, cum ne pot afecta psihic nu doar fizic și cu putem preveni repetarea infecțiilor urinare pentru a ne menține starea de bine a minții și a corpului nostru și ordinea în viața de zi cu zi.

Denumirea acestei campanii vine de la faptul că atunci când suferim de o infecție urinară avem senzația că ”baia ne atrage ca un magnet” și datorită simptomelor ne vine să stăm tot cu picioarele încrucișate.

infectii urimare tratament pareri sfaturi

Ce este și cum recunoaștem o (potențială) înfecție urinară

Infecția urinară este cauzată de o bacterie luată sau dezvoltată (cum îmi place mie să spun) care se înmulțește în tractul urinar. Studiile spun ca aproximativ jumătate din populația feminină au făcut cel puțin o dată în viață infecție urinară.

Situațiile care favorizează apariția infecțiilor urinare sunt imunitatea scăzută, schimbarea partenerilor sexuali sau sexul neprotejat, consumul redus de lichide, obstrucția canalului urinar cu sonde, în caz de litiază renală sau malformații, în sarcină, menopauză, la pacienții care suferă de diabet, după consumul de antibiotice și alte cauze.

Sunt 3 tipuri de infecții urinare:

Uretrita adică infecția la nivelul uretrelor (părților externe) și în majoritatea cazurilor este primul pas și se face prin contaminare. Este caracterizată prin urinări dese și usturime la urinare (arsuri sau usturime acolo jos);

Cistita adică infecția la nivelul vezicii urinare și de cele mai multe ori apare ca urmare a netratării uretritei, infecția răspândindu-se în vezica urinară. Este caracterizată prin urinări frecvente, disconfort și durere în zona abdominală inferioară (dureri și usturime pe sub burtă), uneori cu febră și sânge în urină.

Pielonefrita apare atunci când infecția urinară s-a răspândit până la rinichi și de obicei apare datorită litiazei renale sau a unei infecții ale vezicii urinare netratată. Aici întâlnim aceleași urinări frecvente și uneori dureroase, dar apar durerile de spate, combinate cu febră, frisoane și stări de greață.

Infecția urinară este diagnosticată de medic în urma unor analizelor de laborator. Datorită faptului că este foarte întâlnită în această perioadă și pentru că multe persoane apelează la automedicație în loc să meargă la medic pentru diagnosticare și tratament, vreau să vă sfătuiesc să nu amânați și la primele simptome să mergeți la medic. Tratamentul cu antibiotic recomandat de medic este eficient pe perioada cât este prescris de medic și folosit de pacient, dar acesta nu previne apariția unei noi infecții urinare.

Persoanele care au avut cel puțin o dată infecție urinară au cel puțin 50% șanse să o refacă în următoarele 6 luni. În aceste cazuri de simptome ale infecției urinare care se repetă și doar atunci când nu avem febră și/sau dureri, putem apela la produse naturale care să prevină și să reducă riscul ca bacteriile să se înmulțească, așa cum sunt merișorul sau D-manoza, întâlnite în produsul Uro-Care.

Sindromul picioarelor încrucișate - experiența și recomandarea mea DeboraTentis.ro

Despre Uro-Care

Uro-Care with CranActin este un produs cu o formulă naturală avansată care ajută la reducerea tulburărilor din tractul urinar. Reduce manifestările cum sunt durerea și arsura în timpul urinării, mirosul urât al urinei sau cantitatea mică de urină eliminată, datorate infecțiilor cu E. Coli. Reduce placa bacteriană dentară și a problemelor gingivale care duc la apariția parodontozei.
Ingrediente: D-Manoza 500mg, CranActin® – extract patentat de Merișor canadian (Afin American) 200mg, Vitamina C 15mg, componente bioactive (acizi fenolici, flavonoide, antociani si proantociani, catechine, luteina, zeaxantina, acizi organici, leptosin-6-glucozid, saponozide triterpenice).

Sindromul picioarelor încrucișate - experiența și recomandarea mea DeboraTentis.ro

Administrare: 2 capsule pe zi

Produsul se găsește în farmacii, în magazinele Secom sau pe site-ul secom.ro.

Proprietățile produsului:

Merișorul este cel mai folosit produs natural în lupta cu infecțiile urinare și împreună cu D-manoza împiedică aderarea bacteriilor cum este Escherichia Coli și a altor bacterii să adere de pereții tractului urinar, care se elimina apoi prin urină.

Sindromul picioarelor încrucișate - experiența și recomandarea mea DeboraTentis.ro

Ce e de făcut?

Hai să nu ne lăsăm până în ultimul moment sau să recurgem la antibiotice înainte să ne facem analize medicale de laborator și medicul să ne pună diagnosticul de infecție urinară și să ne dea tratamentul adecvat.

Dacă totuși suntem predispuși la infecții urinare repetate, în special în cazurile mai sus menționate, este bine de știut că sunt produse care vin în ajutorul nostru cu compoziții complexe care nu doar că ne ajută să scăpăm de bacteriile răspunzătoare de infecțiile urinare ci ne ajută să ne menținem confortul organismului prevenind dezvoltarea bacteriei E. Coli, folosind extracte naturale care nu au reacții adverse, așa cum au antibioticele. Un astfel de produs este Uro-Care with CranActin de la Secom, care combină D-manoza cu extractul de merișor în concentrație mare și cu vitamina C.

Îmi place să explic pacienților că există bacterii bune și bacterii rele. Uneori bacteriile rele se înmulțesc atât de mult, încât cele bune nu mai fac față în a menține un echilibru normal și atunci trebuie să ajutăm organismul nostru să elimine bacteriile rele cu un produs cum este Uro-Care cu extract de D-manoză și merișor și cu un supliment de probiotice.

Uro-Care prin compoziția sa cu D-manoză și merișor ajută la desprinderea bacteriilor rele din tractul urinar și le elimină prin urină, restabilind astfel echilibrul normal din rinichi, tractul urinar și vezica urinară. Iar un probiotic suplimentează organismul nostru (tranzitul intestinat și cel urinar) cu bacterii bune.

Sindromul picioarelor încrucișate - experiența și recomandarea mea DeboraTentis.ro

Recomandarea mea

De la primele simptome de disconfort la urinat, usturime, arsuri la urinat sau dureri abdominale în zona vezicii urinare vă recomand să mergeți la medic, să vă faceți analize medicale de laborator iar dacă simptomele revin puteți apela la un produs natural cum este Uro-Care pentru a elimina bacteriile din tractul urinar și pentru a împiedica înmulțirea lor înainte să ajungeți la infecții urinare și simptome deranjante ca Sindromul picioarelor încrucișate, cum am pățit și eu. De-atunci m-am invățat minte și nu amân nici o zi.

Mai multe detalii despre infecțiile urinare găsiți pe site-ul secom.ro iar detalii despre produsul Uro-Care găsiți în magazinul lor online pe secom.ro.

Câte dintre voi ați avut cel puțin o dată infecție urinară?

A fost util acest articol?

Aștept să ne întâlnim și pe:

Youtube Instagram Facebook PinterestTwitter BloglovinSnapchat

Scrie-mi mai jos părerea ta sau orice întrebare, și îți voi răspunde cu drag! Pentru a fi la zi cu tot ce postez, urmărește-mă pe Instagram, Bloglovin, Facebook, Pinterest, și pe Youtube. Pentru cele mai bune informații, abonează-te aici:
Ți-a plăcut articolul? Poți susține acest blog printr-o mică donație, cât costul unei cafele.
 De reținut! Înainte de a începe un tratament medicamentos sau cosmetic consultă un specialist pe domeniul respectiv. Textul este pur informativ, citirea și utilizarea informațiilor de pe acest blog se fac pe proprie răspundere și nu garantează vreun anume rezultat. Textul și imaginile sunt protejate de drepturi de autor și este strict interzisă reproducerea sau folosirea lor sub orice formă.

Looking for Something?