Consultatii online de skincare in Romania
Pentru Noutăți și Sfaturi despre Frumusețe, Sănătate și altele, înscrie-te aici:
CurrentBody Skin x Wayne Goss The LED Essentials
Neostrata Correct Microderabraziune cu acid glicolic 75gr
Medik8 Press and Glow Tonic 200ml
MEDIK8 Crystal Retinal 6 Serum 30ml
The Inkey List PHA toner 100ml
LIFT dispozitiv pentru lifting Skin Philosophy
Skin Philosophy Cleanse Off 1pad
The Ordinary Acid Lactic 10% + Acid Hialuronic 30 ml
Medik8 Crystal Retinal 1 Serum 30ml
The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F 30ml
AllSkin Med C Light Anti-Ox Moisturising Gel 30ml
Cerave Cream-to-Foam Cremă de curățare 236ml

Ce am folosit la mare – cosmetice și medicamente



Înainte să vin în concediu v-am spus într-un articol aici ce produse m-am gândit să iau cu mine și tot în acel articol găsiți și lista după care mi-am pregătit bagajul. Apropo, lista poate fi descărcată și listată – vă las link aici.

Pentru că nu tot ce am zis că voi duce cu mine la mare chiar am luat cu mine și pentru că nu am folosit toate produsele pe care le-am adus cu mine, m-am gândit că ar fi corect și frumos să vă arăt exact ce produse cosmetice și ce medicamente am folosit în concediu.

elmiplant

Protecția solară

Încep cu produsele pentru plajă pentru că astea sunt de sezon, să zic așa. Cel mai folosit produs a fost spray-ul family cu SPF 30 și crema de față pentru ten sensibil cu SPF 50.

Gama elmiplant Care Lab Sun este o nouă gamă de produse lansată de cei de la elmiplant cu produse destinate exclusiv in farmacii. Gama conține 5 produse din care eu am 4 produse, cele cu ambalaj galben.

Sunt produse cu ingrediente hipoalergenice ce oferă o protecție solară chimică, sunt produse rezistente la apă și au factor de protecție chiar foarte bun. Spray-ul family cu SPF 30 este cel mai ușor de folosit pentru că este o loțiune fluidă care poate fi folosită atât pe față cât și pe corp. Îmi place mult pentru că are o siguranță perfect gândită ca să poți sigila pompița produsului și la transport să nu curgă sau dacă se joacă copii cu el.

Am observat că produsele din această gamă, cele cu ambalaj alb și etichetă galbenă nu se încălzesc la soare cu o fac alte produse de plajă, ceea ce e super bine pentru că astfel nu se schimbă consistența produsului și nu se strică până la urmă, în caz că le uiți la soare.

Uleiul de plajă Care Lab Sun SPF 15 l-am folosit dupa amiază în zilele când eram deja bronzată și după ce am aplicat crema cu protecție solară SPF 30. Uleiul ajută la o bronzare mai rapidă în timp ce protejează puțin pielea. Îmi place că are o compoziție care hrănește pielea și o lasă catifelată și hrănită.

După expunerea la soare am folosit Loțiunea strălucitoare după plajă care mi-a rămas de anul trecut și pe care îmi place să o folosesc după duș pentru că hidratează pielea și îi dă o strălucire subtilă dar frumoasă pielii bronzate.

elmiplant balea solaris loreal

Îngrijirea pielii după plajă

Cum e normal, de fiecare dată când veneam de la mare am făcut duș cu acest gel de duș cremos și frumos mirositor de la Balea – are aromă de pepene verde (lebeniță). Când nu am aplicat loțiunea strălucitoare după plajă și mai ales pentru soțul meu, am folosit uleiul de cocos de la Solaris pentru că hidratează pielea și o reface foarte frumos.

Pentru păr am folosit Uleiul extraordinar de la LOreal pe care îl folosesc cu drag de fiecare dată când îmi spăl părul și acum l-am folosit mai des pentru a-mi proteja părul de vântul sărat și plin de nisip de la mare, care de obicei deshidratează foarte rău firul de păr.

Apa termală naturală este una dintre produsele indispensabile în aceste zile calde de vară și o folosesc pentru a mă răcori sau reîmprospăta, o folosesc pentru ten și pentru corp, la orice oră din zi.

elmiplant la roche posay effaclar

Îngrijirea tenului

De fiecare dată când ajungeam acasă de la plajă îmi demachiam tenul de crema cu protecție solară și impuritățile aduse de vând pe tenul meu, folosind dischetele demachiante de la Elmiplant și apa micelară Ultra Effaclar de la La Roche Posay. Apoi îmi spălam tenul cu gelul de curățare Effaclar.

Deși sunt persoane care zic că tenul reacționează urât la folosirea zilnică a produsele de plajă cu protecție solară chimică, eu nu am avut nici o problemă folosind aceste produse și în aceste combinații.

Tenul meu nu s-a uscat și nici nu s-a îngrășat mai mult decât este el în mod normal. Peste asta, am prins aici la mare acele zile dificile din lună și nu am avut nici o erupție pe ten, nici un coș, cum mi se întâmplă de obicei și chiar m-am mirat.

str8 hero nivea men douglas men

Pentru bărbați

Soțul meu nu este skincare blogger și este extrem de cumpătat cu produsele lui, deși de multe ori folosește de la mine. Doar ale lui și-a adus deodorantul STR8 Hero, spuma de ras Nivea Sensitive și eu o miniatură de gel de duș și șampon 2în1 de la Douglas, din Advent Calendarul de anul trecut pe care l-a folosit doar ca și șampon.

Ca și gel de duș a folosit cel dus de mine pentru că miroase răcoros și foarte bine, iar pentru plajă și după plajă a folosit produsele pe care le-am menționat mai sus, mai exact spray-ul cu SPF 30 pentru plajă și uleiul de cocos după plajă.

loreal pure clay secom andalou elmiplant missha

Hidratarea tenului

Pentru îngrijirea tenului am folosit doar câteva produse și mai exact Crema hidratantă de zi cu extract de nufăr pentru hidratarea tenului dimineața sau ziua înainte de a-mi aplica crema cu protecție solară, iar seara după demachiere am folosit Crema hidratantă de noapte cu acid hialuronic.

Pentru curățarea tenului am folosit masca Detox Mask de la LOreal și apoi pentru hidratare masca Rosewater Mask de la Andalou Secom. Seara când am ieșit în oraș am folosit BB Cream-ul de la Missha pentru dubla lui acțiune (review aici)– protecție solară și uniformizarea nuanței tenului – împreună cu produsele de machiaj de mai jos.

Pentru îngrijirea unghiilor am folosit Loțiunea tratament cu vitamina B5 de la Farmec, iar pentru buze balsamul de buze hidratant de la SVR care este unul dintre preferatele mele în ultima perioadă.

maybelline phaese

 

Produse make-up

Eu nu sunt adepta machiajelor în vacanță și mai ales la mare sau la plajă, așa că am adus cu mine doar strictul necesar pentru atunci când ieșim în oraș să ne plimbăm sau la mâncare.

Am folosit doar aceste poduse din imagine, mai exact paleta corectoare de la Maybelline pentru că este compactă și are tot ce trebuie în ea, fardul de pleoape de la Phaese pentru că îmi place mult nuața sidefată și subtilă și îl folosesc pentru pleoape și pentru iluminarea arcadei.

Pentru buze am două preferate, unul lejer de purtat și culoare frumoasă este luciul de buze Lip Paint Laquer de la LOreal pe care m-ați tot văzut că îl folosesc, iar pentru rezistență și culoare roșie frumoasă am folosit luciul de buze rezistent Infaillible, tot de la LOreal. Ca și rimel am adus cu mine cea mai nouă variantă lansată de Maybelline Big Shot care îmi place mult pentru volumul pe care îl dă genelor și pentru că le curbează și le separă frumos.

elmiplant garnier

Îngrijirea corpului

Nu se putea fără deodorant, așa că am cumpărat și adus cu mine unul dintre preferatele mele, cel de la Garnier cu 5 acțiuni – fără pete albe, fără pete galbene, fără multe altele. Ideea este că îmi place această vaiantă pentru că lasă pielea uscată și nu pătează.

Pentru îngrjirea călcâielor am adus crema pentru călcâie de la elmiplant care hidratează și răcorește puțin, senzație chiar plăcută. Pentru mâini am adus preferata mea și este crema de mâni cu ulei de măsline de la Bioten care este lejeră și foarte hidratantă.

Și pentru celulita mea am adus tubul acesta cu Serum Intensiv anticelulitic pe care l-am început acasă săptămânile trecute dar am uitat să-l aplic zilnic și am zis că aici o să am timp să-l folosesc și să-l termin. Chiar am văzut rezultate folosind acest serum intensiv și în ciuda faptului că nu l-am folosit regulat ci doar sporadic, celulita mea s-a mai redus vizibil și nu mi-a fost jenă să stau la soare.

secom biofarm pareri

Medicamente

Ca și medicamente, împreună cu soțul meu am folosit Paracetamol care este nelipsit, Adagin (ibuprofen) care este tot așa un necesar pentru mine. Pentru că eu am probleme cu digestia a fost nevoie să folosesc Triferment după un grătar copios, iar pentru a preveni apariția unei infecții urinare am folosit Uro-Care de la Secom despre care v-am spus mai multe aici.

Soțul meu are nevoie de câteva zile de vitamine, așa că am adus cu noi una dintr preferatele lui (după Vitamax) și anume System Well tot de la Secom.

Pentru testare am adus spray-ul cu Grapefruit și argint coloidal care este util pentru igiena cavității bucale, pentru a îndepărta placa baceriană și prevenirea parodontozei, și pentru a ne scăpade mirosurile neplăcute. Am să vă spun mai multe într-un articol dedicat după ce îl mai folosesc.

Am mai adus cu noi și alte produse pe care nu le-am folosit dar pe care le-am prezentat în clipul de mai jos. În clip găsiți păreri despre produse cosmetice și ordinea în care le-am folosit, iar la final veți vedea ce produse nu am folosit sau le-am șters de pe față pentru că m-au iritat.

 

Video

Vizionare plăcută și sunt curioasă să aflu unde mergeți în concediu și ce luați cu voi. Îmi place să descopăr produse noi pe care voi le folosiți.

Concediu plăcut tuturor!

Aștept să ne întâlnim și pe:

Youtube Instagram Facebook PinterestTwitter BloglovinSnapchat

Scrie-mi mai jos părerea ta sau orice întrebare, și îți voi răspunde cu drag! Pentru a fi la zi cu tot ce postez, urmărește-mă pe Instagram, Bloglovin, Facebook, Pinterest, și pe Youtube. Pentru cele mai bune informații, abonează-te aici:
Ți-a plăcut articolul? Poți susține acest blog printr-o mică donație, cât costul unei cafele.
 De reținut! Înainte de a începe un tratament medicamentos sau cosmetic consultă un specialist pe domeniul respectiv. Textul este pur informativ, citirea și utilizarea informațiilor de pe acest blog se fac pe proprie răspundere și nu garantează vreun anume rezultat. Textul și imaginile sunt protejate de drepturi de autor și este strict interzisă reproducerea sau folosirea lor sub orice formă.

Looking for Something?