Consultatii online de skincare in Romania
Pentru Noutăți și Sfaturi despre Frumusețe, Sănătate și altele, înscrie-te aici:
Skin Philosophy Cleanse Off 1pad
MEDIK8 Crystal Retinal 6 Serum 30ml
The Inkey List PHA toner 100ml
The Ordinary Acid Lactic 10% + Acid Hialuronic 30 ml
The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F 30ml
Cerave Cream-to-Foam Cremă de curățare 236ml
LIFT dispozitiv pentru lifting Skin Philosophy
Medik8 Press and Glow Tonic 200ml
AllSkin Med C Light Anti-Ox Moisturising Gel 30ml
Medik8 Crystal Retinal 1 Serum 30ml
Neostrata Correct Microderabraziune cu acid glicolic 75gr
CurrentBody Skin x Wayne Goss The LED Essentials

Cosmetice necesare în fiecare farmacie + recomandari

Chiar dacă majoritatea farmaciștilor nu se pricep prea bine cum e cu îngrijirea tenului în era aceasta cu foarte multe produse disponibile pe piață, trebuie să recunoaștem că fiecare farmacie ar trebui să fie locul unde domnișoarele, doamnele și chiar baieții să fie sfătuite/sfătuiți cum să-și îngrijească tenul și ce produse să folosească, și nu de către vânzătoarea de la magazinul din colț.

Exceptând farmaciile de lanț care au câte o persoană desemnată pentru raionul de cosmetice, așa zisul beauty-adviser, fiecare dintre noi farmaciștii și asistenții de farmacie ar trebui să știe ce produse trebuie să-i recomande persoanei din fața ei/lui.

Nu voi intra în foarte multe detalii pentru că atunci, acest articol v-a ajunge să fie kilometric, dar voi puncta fiecare categorie de ten și fiecare categorie de produse pe care orice farmacie și orice farmacist ar trebui să le cunoască. Nu trebuie să le aveți pe toate în farmacie, trebuie să vă axați doar pe două categorii pe care să le cunoașteți foarte bine.

Pașii de bază pentru îngrijirea unui ten sunt:
Demachierea/curățarea tenului
Hidratarea tenului
Protecția solară
Tratamente specifice (opțional)

Tipuri de ten:

Ten normal
Ten gras/mixt
Ten uscat/matur

Ten sensibil

Tipuri de produse:

Dermatocosmetice: La Roche Posay, Bioderma – disponibile prin Farmexpert

Cosmetice accesibile, românești: Elmiplant, Farmec/Gerovital – disponibile prin Onedia, respectiv Farmec, plus multe alte depozite.

Ținând cont de clasificările de mai sus și în funcție de pacienții care trec pragul farmaciei, putem începe să ne construim raftul de cosmetice cu unul din brandurile amintite mai sus, sau cel mai indicat ar fii să alegem o gamă de produse dermatocosmetice și o gamă de produse cosmetice, mai accesibile.

Exemple:

1. Dacă marea majoritatea a pacienților din zonă sunt persoane peste 40 ani (categorie cel mai rar întâlnită la oraș și cel mai des întâlnită la țară) cu persoane care au ten uscat sau matur, putem opta să încercăm cu produsele Elmiplant. Mai exact, o apă micelară, o cremă hidratantă antirid de zi care poate avea si SPF, o crema hidratantă antirid de noapte și o apă minerală calmantă pentru ten. Foarte simplu, toate produsele se găsesc în depozitul Onedia, care acceptă retur pe produsele ce nu se mișcă în câteva luni.

2. Dacă marea majoritatea a pacienților din zonă sunt doamne/domnișoare cu vârsta între 18-40 ani, persoane care de obicei au tenul mixt sau gras, putem opta pentru produse dermatocosmetice și putem alege produsele La Roche Posay. Mai exact, o apă micelară pentru ten reactiv, un gel de curățare purificator, crema Effaclar Mat, un tratament Effaclar Duo, un produs cu protecție solară Anthelios XL și o apă termală. Toate aceste produse se găsesc în depozitul Farmexpert și sunt sigură că în câteva luni de la prima achiziție v-a trebui să le recumpărați.


3. Sau putem opta pentru o gamă mai variată de produse la prețuri mai accesibile urmând exemplele de mai sus, dar alegând produsele Bioderma în format mini de 100ml, cum este apa micelară în 3 forme de 100ml pentru fiecare tip de ten, genul de curățare de 100ml pentru două tipuri de ten și o cremă hidratantă+tratament pentru ten acneic Sebium Global, o cremă Hydrabio Perfecteur SPF 30 pentru ten uscat, sensibil și predispus la pete. Deasemenea pe timpul veri, aici găsim produse cu protecție solară pentru ten sensibil și să nu uitâm că găsim produse speciale pentru îngrijirea pielii bebelușului. Toate produsele Bioderma le găsim în depozitul Farmexpert.

bioderma sebium

Iar pentru varianta accesibilă putem alege produsele din gama nouă Farmec și gama Stop Acnee ca să cuprindem toate variantele de tipuri de ten și probleme de ten. Cu o investițe minimă și cu o înțelegere cu reprezentantul Farmec, produsele care nu trec pot fi schimbate cu produsele care au rulaj.

farmec ten normal ten mixt orhidee bambus

Dacă nu cunoști produsele și nu știi ce să comanzi, aruncă o privire pe site-ul producătorului și imediat îți vei da seama care produse se potrivește pentru nevoia pacientului din fața ta. Iar dacă ai nevoie de ajutor, nu ezita să-mi scri și te voi ajuta cu mare drag.

Poți căuta informații despre unele produse chiar la mine pe blog. Sub denumirea brandului este un link care te va duce spre categoria respectivă de produse, regulă valabilă și mai sus în articol și în toate articolele scrise de mine.

Site-urile producătorilor sunt:
La Roche Posayhttp://www.laroche-posay.ro/

Biodermahttp://www.bioderma.com.ro/

Elmiplanthttp://www.elmiplant.ro/ro.aspx

Farmec / Gerovitalhttps://www.farmec.ro/

Ce produse pentru îngrijirea tenului se găsesc în farmacia în care profesezi?

Dacă ți-a plăcut acest articol sau ai întrebări, aștept să-mi scrii mai jos, în căsuța de comentarii.

Scrie-mi mai jos părerea ta sau orice întrebare, și îți voi răspunde cu drag! Pentru a fi la zi cu tot ce postez, urmărește-mă pe Instagram, Bloglovin, Facebook, Pinterest, și pe Youtube. Pentru cele mai bune informații, abonează-te aici:
Ți-a plăcut articolul? Poți susține acest blog printr-o mică donație, cât costul unei cafele.
 De reținut! Înainte de a începe un tratament medicamentos sau cosmetic consultă un specialist pe domeniul respectiv. Textul este pur informativ, citirea și utilizarea informațiilor de pe acest blog se fac pe proprie răspundere și nu garantează vreun anume rezultat. Textul și imaginile sunt protejate de drepturi de autor și este strict interzisă reproducerea sau folosirea lor sub orice formă.

Looking for Something?