Consultatii online de skincare in Romania
Pentru Noutăți și Sfaturi despre Frumusețe, Sănătate și altele, înscrie-te aici:
LIFT dispozitiv pentru lifting Skin Philosophy
The Inkey List PHA toner 100ml
Cerave Cream-to-Foam Cremă de curățare 236ml
Medik8 Crystal Retinal 1 Serum 30ml
MEDIK8 Crystal Retinal 6 Serum 30ml
The Ordinary Acid Lactic 10% + Acid Hialuronic 30 ml
Medik8 Press and Glow Tonic 200ml
The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F 30ml
CurrentBody Skin x Wayne Goss The LED Essentials
Neostrata Correct Microderabraziune cu acid glicolic 75gr
Skin Philosophy Cleanse Off 1pad
AllSkin Med C Light Anti-Ox Moisturising Gel 30ml

Nu fii nepăsătoare la de acneea fiicei tale!

Nici nu știu cum să încep într-un mod plăcut acest articol. Vreau să-l scriu de câteva luni deja și tot nu găseam cuvintele potrivite ca să-mi exprim îngrijorarea și compasiunea pentru fetele și băieții care suferă de acnee și mai ales pentru mamele care nu știu cum să îi ajute.

Nu acuz nici o mămică, știu că mămicile noastre își dau toată silința să-și ajute copiii. Știu că nu au de unde să știe toate informațiile necesare pentru îngrijirea tenului acneic. Din moment ce nu găsim nicăieri regulile clare pentru îngrijirea tenului fetelor și băieților tineri. Nu găsim aceste informații nici în revistele pentru mămici și nici în pliante speciale. La școală nu se predă și pe internet sunt o groază de informații contradictorii, majoritatea influențate campanii de marketing și motivele publicitare din spatele articolelor.

<h3


>

De mici, copii suferă de acnee

Din păcate, sunt fete tot mai tinere și tot mai mulți băieți care se confruntă tot mai devreme cu acneea sau cu diverse erupții pe ten. Cauzele sunt diverse, de la motive hormonale până la alimentația modificată genetic și fără să îngrijim corespunzător tenul. Sunt fete cărora le vine menstruația la 9-10 ani când sunt încă niște fețite, astfel se maturizează mult mai devreme, deși noi toți oamenii maturi nu acceptăm acest fapt din cauza vârstei lor. Și tot mai mulți băieți tineri au erupții cutanate, tot așa de la 12-15 ani datorită modificărilor hormonale încurajate de alimentele modificate genetic și multe altele.

Vă mirați când vă spun că sunt fete cărora le vine menstruația la 9-10 ani? Chiar așa este! dacă nu mă crezi, întreabă-ți colega, vecina sau o altă mămică de fetiță.

Sunt sigură că ați observat deja că tot ce făceam noi sau ni se întâmpla nouă pe la 15-18 ani, fetele de acum fac sau li se întâmplă pe la 10-15 ani. De la exercițiile la școală, pănâ la idei, deschiderea minții, alegeri de viață chiar și plăcerile vârstei, toate s-au schimbat.

Știu, e ciudat, dar e adevărat.

Așa-i că e ciudat să le vină menstruația la 10 ani și ele nici nu știu să-și curețe bine tenul? Nu știu să-și îngrijească tenul, nu știu că ciclul menstrual este deja o modificare în organismul lor în urma căreia vor urma multe alte modificări vizibile… cum ar fii sâni, părul pubian (cel din zona intimă), părul axilar (cel de la ”sub braț”), coșuri în zona bărbiei sau pe frunte, poate în fiecare lună în acea perioadă delicată…

Știu, este un subiect trist, ca doar la 10 ani să se confrunte cu așa multe probleme. Nu am copii, dar cred că este greu pentru o mamă să discute astfel de subiecte cu fetița ei care este doar o copilă de 10 ani, știu, și mie mi-e greu să le explic fetelor așa tinere care mă întreabă. Ideea este că deși sunt tinere, indiferent ce vârstă au, când le apare menstruația apar și alte afecțiuni ale tenului. Nu este o regulă obligatorie, dar este o regulă generală.




Pe vremea noastră era altfel

Mama mea nu știe prea bine regulile de îngrijire a tenului nici acum și nu o acuz, nici nu e nevoie să știe acum, pentru că eu sunt mare și știu eu mai multe, încât să o ajut eu pe ea. Totuși, având pasiunea aceasta de mică pentru produsele de îngrijire a pielii, pentru creme și curățarea pielii, a tenului, m-am documentat de mică în acest sens. Și pe atunci erau reviste dedicate fetelor tinere și mai apoi publicații medicale de tot felul, urmând ca mai târziu să am acces la internet și să mă pot documenta din articole în limba engleză.

Acest articol este primul dintr-o serie pe care mi-o doresc de mult timp să o încep și am zis că acum e momentul. Am o vârstă (31ani) când tenul meu deja începe să se schimbe spre cel matur și nu mai este chiar așa gras cum era în copilărie, tinerețe. Totuși, până mai pot testa produse ca să le ajut pe tinerele domnișoare, voi face.

Tinerii îți ascund insecuritatea folosind produse de machiaj

Revenind la ideea acestui articol, totul a pornit de la faptul că tot mai multe fete tinere, sub 18 ani se confruntă cu acnee și, culmea, 90% dintre ele se machiază deja, dar nu știu regulile de bază pentru îngrijirea tenului. Unele dintre ele chiar suferă și sunt traumatizate de aspectul fizic și în dorința de a ascunde acele imperfecțiuni folosesc machiaj care le agravează și mai rău condiția tenului. Și ce mă doare cel mai tare nu este faptul că mama nu știe ce să facă, ci faptul că mama nici nu întreabă. Nu realizează că din cauza afecțiunilor tenului, a aspectului fizic care ”nu corespunde” actorilor din filmele pentru copii sau nu corespunde ”domnișoarei perfecte” care se promovează acum, fete lor suferă în sufletul lor, suferă din cauza acuzelor colegelor/colegilor și le afectează încrederea de sine.

Multe dintre fetele care suferă de acnee apelează la machiaj pentru a ascunde imperfecțiunea tenului, dar în sufletul lor sunt nesigure, caracteristică care le poate afecta performanța la scoală sau în societate în general. Unele se refugiază în cărți pentru a fi apreciate, părinții sunt fericiți că domnișoara învață, altele se integrează în diverse grupuri cu obiceiuri nu tocmai bune, tot pentru apecierea prietenelor. Unii părinți sunt ocupați cu munca pentru a crea un viitor copiilor lor și nu-i acuz deloc, alții sunt plecați din țară tot pentru același motiv, alți părinți pur și simplu nu-și dau seama.




Unii spun că e o prostie, eu am sute de mesaje de la astfel de tineri, băieți și fete.

Unii părinți vor spune că este o prostie, am întâlnit asta deja chiar în farmacie. Și chiar mai multe cazuri. Cel mai recent a fost chiar un băiat care o ruga pe mama lui să-i cumpere ceva pentru coșurile de pe față și mama a refuzat foarte simplu spunându-i că are acasă nu știu ce săpun. Chiar dacă am vrut să intervit, mama nu m-a lăsat să vorbesc. Indiferent ce avea acea mamă acasă pentru coșurile băiatului ei, era clar că nu funcționa și nici nu îi păsa, altfel mă lăsa să vorbesc, măcar să vadă ce vreau să zic. Și nu, nu era medic dermatolog, nu avea nici o pregătire în domeniul cosmetologic sau dermatologic.

Hai să ne ajutăm copii!

Hai să conștientizăm că fetele și băieții voștri suferă din cauza afecțiunilor de pe ten și hai să-i ajutăm încă de tineri, ca mai târziu să nu se chinuie să scape de cicatrici și alte semne care le vor marca viața cu amintiri neplăcute.
Vreau ca acest articol, primul din această serie, să sensibilizeze mămicile și să le facă atente la îngrijirea tenului copiilor lor pentru fericirea copiilor și pentru a-i ajuta la creșterea încrederii în sine și chiar pentru sănătatea lor fizică și mintală.

Știu că ”pe vremuri” ne spălam pe față cu săpun Duru sau mai târziu, cu săpunul Fa, respectiv săpunul Dove. Acele vremuri au trecut! Chiar dacă tu ai folosit aceste produse și tenul tău a răspuns foarte bine, vremurile s-au schimbat, hormonal organismul reacționează altfel, mâncăm cu totul alte alimente și chestii ciudate și modificate genetic, poluarea este mult mai gravă, razele solare dăunează tot mai rău, iar descoperiri și rezultate clinice sunt tot mai multe și adaptate la nevoile zilei noastre. Hai să ne adaptăm și noi.

Acneea lasă cicatrici, pe viață!

O acnee netratată așa cum trebuie și la timp, poate lăsa cicatrici pe viață, pe fața copilului. Cicatrici pentru care greu se găsesc remedii. Cicatrici care pot influența unele decizii din viitorul acelui copil. Cicatrici care le vor aduce aminte de perioada urâtă din copilărie.

Pe principiul este mai ușor să previi decât să tratezi, am scris o serie de articole și un material complect cu reguli explicate pentru îngrijirea tenului și exemple de produse, pe care mămicile să le poată folosi pentru copii lor. Le găsiți AICI sau căutând ACNEE în căsuța din partea de sus a paginii.

Vă rog distribuiți acest articol mai departe ca să ajungă la toate mămicile și hai ca împreună să ajutăm fetele și băieții noștri să nu ajungă victima acuzelor colegilor sau mai rău, la deprecierea stimei de sine din cauza aspectului fizic.

Distribuie mai departe folosind butoanele de mai jos pentru facebook, google și twitter și te rog spune-mi povestea ta în căsuța cu comentarii de mai jos. Comentariile pot fi anonime, mă interesează vârsta și povestea acneei…

Scrie-mi mai jos părerea ta sau orice întrebare, și îți voi răspunde cu drag! Pentru a fi la zi cu tot ce postez, urmărește-mă pe Instagram, Bloglovin, Facebook, Pinterest, și pe Youtube. Pentru cele mai bune informații, abonează-te aici:
Ți-a plăcut articolul? Poți susține acest blog printr-o mică donație, cât costul unei cafele.
 De reținut! Înainte de a începe un tratament medicamentos sau cosmetic consultă un specialist pe domeniul respectiv. Textul este pur informativ, citirea și utilizarea informațiilor de pe acest blog se fac pe proprie răspundere și nu garantează vreun anume rezultat. Textul și imaginile sunt protejate de drepturi de autor și este strict interzisă reproducerea sau folosirea lor sub orice formă.

Looking for Something?