Consultatii online de skincare in Romania
Pentru Noutăți și Sfaturi despre Frumusețe, Sănătate și altele, înscrie-te aici:
The Ordinary Acid Lactic 10% + Acid Hialuronic 30 ml
Medik8 Crystal Retinal 1 Serum 30ml
Neostrata Correct Microderabraziune cu acid glicolic 75gr
The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F 30ml
Cerave Cream-to-Foam Cremă de curățare 236ml
Medik8 Press and Glow Tonic 200ml
MEDIK8 Crystal Retinal 6 Serum 30ml
LIFT dispozitiv pentru lifting Skin Philosophy
CurrentBody Skin x Wayne Goss The LED Essentials
Skin Philosophy Cleanse Off 1pad
AllSkin Med C Light Anti-Ox Moisturising Gel 30ml
The Inkey List PHA toner 100ml

Iubește-ți părul! o campanie Cosmetic Plant | părerea mea



O dată cu ziua femei, Cosmetic Plant a relansat toată gama produselor pentru păr pentru care au creat ambalaje foarte drăguțe și ușor de folosit. Iar pe lângă hăinuțe noi, au lansat un nou produs și mai exact Șamponul cafein-activ care conține cafeină și cafea verde.

Sincer vă spun că până acum nu am folosit șampoanele Cosmetic Plant dar am folosit câteva creme și mi-au plăcut, așa că am acceptat cu bucurie propunerea Cosmetic Plant de a testa noul lor șampon cafein-activ și încă câteva produse din gama pentru îngrijirea părului în cadrul aceste campanii Iubește-ți părul!


Pentru început hai să vedem ce produse conține gama pentru îngrijirea părului și cu ce ambalaje le veți găsi în magazine. Gama conține 9 produse unde am inclus și cel mai nou produs pe bază de cafeină și cafea verde. Toate produsele gamei pentru păr conțin extracte naturale atent selecționate conform nevoilor pentru care a fost creat. Majoritatea dintre ele au peste 90% ingrediente de origine naturală. Produsele nu conțin parabeni, parafine sau coloranți și veți observa că fiecare produs are culoarea dată de ingredientele pe care le conține.


În imaginea de mai sus găsiți noua înfățișare, adică noile ambalaje ale produselor pentru îngrijirea părului.

Gama pentru îngrijirea părului conține 9 produse și vă prezint mai jos compoziția și efectul lor, conform descrierii Cosmetic Plant:

1. Șampon antimătreață cu sulf și urzică – care conține sulf ce are proprietăți antiseptice și antiparazitare, acid salicilic care are efect exfoliant și purificator, extract de urzică, vitamina A, vitaminele C, K și B12. Toate împreună ajută la curățirea scalpului prin reglarea secrețiilor seboreice și luptă împotriva mătreții. Îndepărtează mătreața fără a deshidrata scalpul și previne reapariția acesteia.

2. Șampon seboreglator cu salcie și vitamina B6 – care curăță delicat dar eficient părul și pielea capului. Principiile active de origine vegetală cum sunt extractul de salcie albă și extract de manuka, cu efect prebiotic, împreună cu vitaminele B5 și B6, stimulează activitatea florei normale a pielii și asigură o funcționare normală a proceselor fiziologice de secreție a sebumului. Senzația de mâncărime și iritația dispar.

3. Șampon regenerant cu ulei de argan bio – este destinat regenerării și hidratării părului uscat. Conține acizi grași esențiali, Vitamina E, ulei de argan bio care regenerează și restructurează firul de păr, iar hydrovitonul și provitamina B5 sporesc capacitatea părului de a reține apă și hidratează firul de păr. Astfel se reduce electrizarea, previne fragilizarea și ruperea firelor iar părul va avea strălucire și vitalitate.

4. Șampon Stop! căderii părului cu trifoi roșu și pantenol

5. Loțiune Stop! Căderii părului

Produsele combină acțiunea unei peptide cu cea a extractului de trifoi roșu și astfel au o eficiență sporită împotriva căderii părului. Ingredientul activ normalizează ciclul de creștere al firului de păr, consolidează ancorarea acestuia și menține dimensiunea folicului pilos. Conform testelor clinice, după 4 luni de folosire, acesta realizează o îmbunătățire a ratei de creștere a părului cu 46%. Pantenolul și extractul de ardei iute au acțiune de a hidrata și de a ajuta la creșterea părului.

6. Loțiune tonifiantă contra căderii părului cu ardei iute – conține principii active din frunze de nuc, rozmarin, coada calului, mesteacăn și extract de ardei iute care activează circulația sanguină, tonifică scalpul, hrănește rădăcina firului de păr și favorizează creșterea acestuia. Extractele de urzică și rădăcina de brusture sunt cunoscute pentru efectul antimătreață și de îngrijire a scalpului. Loțiunea poate reduce inflamția și mâncărimea la nivelul scalpului.


7. Șampon fortifiant cu nuc și urzică – asigură o curățare perfectă, fără a degresa excesiv scalpul. Extractele de urzică și rădăcina de brusture sunt renumite pentru efectul antimătreață și efectul cicatrizant, în timp ce extractele de nuc, coada calului, rozmarin și mesteacăn au efecte revigorante și stimulante asupra firului de păr. Părul își va recăpăta frumusețea naturală, păstrându-și forma optimă pentru mai mult timp.

8. Balsam forfiant cu nuc și vitamina B6 – conține extracte din frunze de nuc, mesteacăn, urzică, rozmarin, coada calului, și rădăcină de brusture alături de vitamina B6 au efect de regenerare a firului de păr și de protejare antimicrobiană a pielii capului. Balsamul previne incărcarea electrostatică și conferă părului flexibilitate, suplețe și luciu. Plin de vitalitate și strălucire, părul va fi ușor de pieptănat.

9. Șampon cafein-activ cu cafeină și cafea verde – are o formulă complexă bazată pe ingrediente de origine vegetală, care aduce beneficii părului și scalpului încă de la prima folosire. Stimularea creșterii părului și prevenirea căderii acestuia, ca efect al cafeinei au fost demonstrate prin testele in vitro. Vitaminele B3, B5 și B6 îmbunătățesc circulația sanguină și sinteza de keratină, respectiv întăresc părul. Ingredientele active refac stratul lipidic al pielii, mențin hidratarea până la 48 ore după spălare, refac structura firului de păr și reduc ruperea acestuia. Șamponul are un efect de prevenire a apariției mătreții și ajută la dispariția acestuia. Prin folosirea regulată a șamponului, părul devine mai puternic, nu se electrizează și este mai ușor de pieptănat. Scalpul nu se descuamează și se menține sănătos.

Părerea mea

Am fost plăcut surprinsă să descopăr că și produsele pentru păr de la Cosmetic Plant au o calitate și un efect comparabil cu a unor șampoane foarte scumpe, iar ambalajele noi sunt mult mai ușor de folosit și mai drăguțe. Forma aceasta de flacon se potrivește mai bine cu compoziția naturală a produselor, părerea mea. Sunt produse românești cu o listă de ingrediente eficiente și curate care chiar merită încercate de cât mai multe doamne și domnișoare.

Din practica farmaceutică știu de la paciente că ”loțiunea cu ardei iute”, așa cum este cunoscută de majoritatea dintre noi, chiar are efect impotriva căderii părului și stimulează rezistența firelor de păr.

După părerea mea, combinația dintre Șamponul cafein-activ, balsamul fortifiant și loțiunea cu ardei iute cred că au efecte benefice împotriva căderii părului. De ce recomand noul șampon? Pentru că l-am testat deja și vă spun mai jos prima impresie 🙂

Prima impresie despre noul produs Șamponul cafein-activ:

Așa cum ziceam mai sus, am primit spre testare câteva dintre produse și folosesc deja șamponul cafein-activ împreună cu balsamul fortifiant și îmi place combinația aceasta pentru cât de bine curăță pielea capului și firul de păr, iar balsamul este foarte lejer și nu ingrasă deloc firul de păr. Îmi dă volum părului și părul nu necesită spălare decât o dată la 4-5 zile, deși de dragul curățeniei îmi spăl părul de două ori pe săptămână.

Din cauză că 90% sunt componente naturale, șamponul nu face spumă așa multă cum fac alte produse din comerț care au doar componente chimice, dar face o spumă fină și e foarte important că lasă scalpul și părul foarte curat fără să-l usuce. Încă nu vreau să fac afirmații despre influența asupra căderii părului, dar trebuie să vă spun că nu mai pierd așa multe fire de păr cum pierdeam înainte să folosesc șamponul cu cafeină.

Folosesc această combinație de aproape trei săptămâni și îmi place foarte mult. Oricum voi reveni cu un articol dedicat șamponului cu cafeină, dar între timp chiar vă recomand să-l încercați.

Șamponul cu cafeină și cafea verde are 250ml, miros subtil frumos a plante, are o culoare verzui-deschis, este fin și plăcut la atingere, iar prețul lui în farmacii și magazine nu depășește 18-20 lei, dar îl găsiți pe site-ul Cosmetic Plant (link aici) la preț mult mai bun.
Ați încercat produse pentru păr Cosmetic Plant?

Cum vi s-au părut?

Scrie-mi mai jos părerea ta sau orice întrebare, și îți voi răspunde cu drag! Pentru a fi la zi cu tot ce postez, urmărește-mă pe Instagram, Bloglovin, Facebook, Pinterest, și pe Youtube. Pentru cele mai bune informații, abonează-te aici:
Ți-a plăcut articolul? Poți susține acest blog printr-o mică donație, cât costul unei cafele.
 De reținut! Înainte de a începe un tratament medicamentos sau cosmetic consultă un specialist pe domeniul respectiv. Textul este pur informativ, citirea și utilizarea informațiilor de pe acest blog se fac pe proprie răspundere și nu garantează vreun anume rezultat. Textul și imaginile sunt protejate de drepturi de autor și este strict interzisă reproducerea sau folosirea lor sub orice formă.

Looking for Something?