Consultatii online de skincare in Romania
Pentru Noutăți și Sfaturi despre Frumusețe, Sănătate și altele, înscrie-te aici:
Neostrata Correct Microderabraziune cu acid glicolic 75gr
AllSkin Med C Light Anti-Ox Moisturising Gel 30ml
LIFT dispozitiv pentru lifting Skin Philosophy
Skin Philosophy Cleanse Off 1pad
Medik8 Press and Glow Tonic 200ml
MEDIK8 Crystal Retinal 6 Serum 30ml
Medik8 Crystal Retinal 1 Serum 30ml
The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F 30ml
The Inkey List PHA toner 100ml
The Ordinary Acid Lactic 10% + Acid Hialuronic 30 ml
Cerave Cream-to-Foam Cremă de curățare 236ml
CurrentBody Skin x Wayne Goss The LED Essentials

Manuale utile farmacistului în 2017



 

În fiecare an apare o nouă listă de medicamente și suplimente alimentare noi și apar noi afecțiuni și, implicit, noi scheme de tratament. Un farmacist bun trebuie să fie la zi cu toate acestea și când pacientul apare în fața cu o problemă, specialistul să o poată rezolva, nu să dea din umeri.

Nu zic că trebuie reținut tot ce apare nou, zic doar că trebuie să avem resursele necesare pentru a ajuta pacientul din fața noastră, indiferent că are o afecțiune nouă sau are o rețetă cu un produs nou apărut.

Este datoria noastra, a farmaciștilor, să fim la zi cu tot ce colegii noștri din cercetare scot pe piață sau afecțiuni noi pe care le găsesc sau dacă se realizează scheme noi de tratament. Este datoria noastră să ajutăm cu tot ce putem pacientul din fața noastră și este benefic pentru și noi și pentru pacient, ca el să știe că suntem de încredere, suntem la zi cu noutățile din domeniu. Și până la urmă, dacă noi nu suntem la zi, dacă noi nu-i putem explica pacientului, cine să o facă?

Pentru că am fost întrebată ce manual/cărți de specialitate dețin sau ce am mai cumpărat, vreau să vă împărtășesc și vouă manualele pe care consider eu că sunt cele mai utile, fiecare cu link-uri unde pot fi găsite:

manuale utile farmacistilui memomed agenda medicala

Farmacopeea Română, ediția X – https://goo.gl/jjBB05

Farmacopeea Română supliment 2006 – https://goo.gl/uWPHqK
Farmacopeea Română editia X-a este ultima ediție legată apărută în România, dar are încă două suplimente, unul apărut în 2004 și ultimul supliment apărut în 2006.

Farmacopeea Română este manualul cerut de Colegiul Farmaciștilor prin RBPF, împreună cu alte manuale de specialitate, ca să le avem obligatoriu în farmacie.

Deși nu prea avem la ce să o folosim dacă nu avem receptură sau laborator, încă apare pe lista de cerințe și încă se numește ”Biblia farmacistului”. Eu o am acasă, a mea personală pe care am primit-o de la doamna farmacist care mi-a fost mentor în practica farmaceutică și în primii ani de farmacist, dar o avem și în farmacie.

manuale utile farmacistilui memomed agenda medicala

MemoMed 2017 – https://goo.gl/YuUK4P
MemoMed-ul este unul dintre cele mai folositoare manuale de specialitate care cuprinde toate produsele medicamentoase înregistrate la Agenția Națională a Medicamentului, fiecare produs cu indicații, administrare, contracindicații și alte date importante. Îmi place mai mult MemoMed decât Agenda medicală pentru că este impărțită pe afecțiuni și apoi lista de medicamente speciale pentru acea afecțiune. Conține datele minime de interes despre substanțe și afecțiuni și cred că fiecare farmacist ar trebui să-l aibă la îndemână.

Dacă nu vă permiteți să cumpărați toate aceste manuale, MemoMed-ul este neapărat să-l aveți și să-l studiați.

manuale utile farmacistilui memomed agenda medicala

Manualul Merck – https://goo.gl/MnR76y
Manualul Merck, ediția 17, este ultima ediție apărută și a fost cea mai bună investiție în manuale de specialitate. Este groasă și foarte cuprinzătoare. Aici găsești toate afecțiunile și simptomele posibile cu toate detaliile posibile despre boală și despre tratamentul aferent. Tratamentele sunt recomandate pe substanțe, nu neapărat pe denumiri, așa că poate fi adaptat la produsele disponibile în momentul respectiv. Dacă iubiți întradevăr meseria de farmacist și vreți să înțelegeți și bolile, nu numai medicamentele, este o investiție care merită și care are valoare mulți ani la rând.

Manualul Merck 88 Simptome frecvente – https://goo.gl/LnD7tF
Pentru cei care nu vor să cumpere Manualul Merck întreg, găsiți o variantă restrânsă care cuprinde doar 88 de simptome, cele mai des întâlnite. Eu nu am cumpărat, încă, acest manual, dar am înțeles că este foarte folositor.

manuale utile farmacistilui memomed agenda medicala

Manual de diagnostic diferențial contra cronometru – https://goo.gl/rKzcCl

Acest manual de diagnostic diferențial este ultima mea achiziție pentru că este cel mai nou manual de specialitate apărut. Cuprinde cele mai întâlnite simptome, fiecare explicarea simptomului, cauzele posibile, evaluare și diagnostic. Este un manual pe care, eu în consider util pentru un farmacist clinician, un medic de familie sau medicii și asistentele care lucrează în urgențe sau în centre de permanență.

Manualele pe care eu le consider utile în practica farmaceutică de zi cu zi și care merită cumpărate sunt Manualul Merk varianta originală și MemoMed-ul actual, respectiv pentru anul 2017.

Alte articole interesante dedicate farmaciștilor găsiți AICI.

Voi ce manuale de specialitate aveți acasă?

Ce-mi recomandați?

Scrie-mi mai jos părerea ta sau orice întrebare, și îți voi răspunde cu drag! Pentru a fi la zi cu tot ce postez, urmărește-mă pe Instagram, Bloglovin, Facebook, Pinterest, și pe Youtube. Pentru cele mai bune informații, abonează-te aici:
Ți-a plăcut articolul? Poți susține acest blog printr-o mică donație, cât costul unei cafele.
 De reținut! Înainte de a începe un tratament medicamentos sau cosmetic consultă un specialist pe domeniul respectiv. Textul este pur informativ, citirea și utilizarea informațiilor de pe acest blog se fac pe proprie răspundere și nu garantează vreun anume rezultat. Textul și imaginile sunt protejate de drepturi de autor și este strict interzisă reproducerea sau folosirea lor sub orice formă.

Looking for Something?